Home » Afvallen & Dieet » Afvaltips: Waar moet ik om denken als ik wil afvallen?

Afvaltips: Waar moet ik om denken als ik wil afvallen?

Afvaltips-gemakkelijker-afvallen

Afvallen wordt steeds theoretischer gemaakt door commerciële partijen. Afslankmethodes en dieetproducten worden met opzet onnodig ingewikkeld gemaakt, want hoe gemakkelijker mensen erin verstrikt raken, des te meer producten je ze kan aansmeren. Om die reden is het belangrijk om afvallen eenvoudig en praktisch te houden. Niet denken, maar doen! Om het afvallen makkelijker te maken zijn hier een aantal goede afvaltips:

 • Kies één plek in huis waar je eet. Eet alleen op die plek en eet langzaam en zittend zodat je bewust met jouw maaltijd bezig bent.
 • Doe alleen boodschappen als je al gegeten hebt en dus geen honger hebt. Dit voorkomt dat je impulsief bepaalde producten koopt met veel calorieën.
 • Wanneer je boodschappen gaat doen moet je ervoor zorgen dat je je aan het boodschappenlijstje houdt. Ook dit zorgt ervoor dat je minder impulsieve producten koopt met te veel calorieën.
 • Let op de voedingswaarden op de producten. Kijk niet alleen naar termen als 0% vet, maar kijk vooral naar de calorie-aantallen en de hoeveelheid koolhydraten. 0% vet zegt daar namelijk niets over, want vaak is het vet vervangen door suikers. Ook suikers worden omgezet in vet zodra je in jouw lichaam komen.
 • Denk niet dat je alles kunt eten zolang het weinig calorieën heeft. Het is zelfs bewezen dat je in verhouding meer calorieën eet als je producten koopt met weinig calorieën. Je denkt namelijk dat je er meer van mag eten.
 • Als je in een restaurant bent, bepaal dan van tevoren wat je gaat eten en blijf bij die keuze.
 • Als je gezond wilt blijven en gewicht wilt verliezen dan moet je ook bewegen. Beweeg daarom minstens 30 minuten per dag.
 • Drink veel water. Water is essentieel voor een gezond lichaam en het bevat geen calorieën. Daarnaast vul je met een glas water je maag al een beetje voordat je gaat eten, zodat jij je eerder vol voelt.

Tot zover de afvaltips die je zeker zullen helpen bij jouw afslankdieet. Heb jij aanvullende tips om sneller en gemakkelijker af te vallen? Deel ze in een reactie hieronder!

181 reacties op “Afvaltips: Waar moet ik om denken als ik wil afvallen?”

 1. Nobody ·

  Heeii ik ben iemand en ik heb best wel een buikje 3 vetlagen. :O En ik wil er mooi uitzien in een bikini. Ik ben ongeveer 1,58m en weeg rond de 55 kilo. Ik wil graag 48 kilo wegen. :D

  Beantwoorden
 2. snoowy ·

  Heey, Ik ben 12 jaar en weeg 52,9 kilo en ik wil graag 45 kilo wegen. Ik eet ‘s ochtends al een half crackertje en ‘s middags 2 boterhammen en ‘s avonds eet ik 1/4 vlees, 1 aardappel en 1 schep groenten. Ik beweeg 2 uur: gym op school, 1 uur turnen en 1 uur paardrijden. Hoe kan ik goed afvallen? Ik drink bij alles wat ik eet veel water.

  Beantwoorden
 3. nicole ·

  Help, ik ben 23, ben 1,56 lang en weeg 80 kilo. Wie kan mij helpen? Heb dringend tips nodig!

  Beantwoorden
 4. Casdik ·

  Hoi, Ik ben 12 en heb ontzettend aanleg om aan te komen. Ik ben 1.60 en weeg 112 kg. Heeft iemand tips om af te vallen?

  Beantwoorden
  • Leo Roggeveen ·

   Hallo Casdik, Ik lees je oproep over afvallen. Ik schrijf voor de krant het Algemeen Dagblad over afvallen, zou jij daaraan willen meewerken? Groet, Leo Roggeveen

 5. lala ·

  Wie kan mij helpen met afvallen?

  Beantwoorden
 6. Anoniem ·

  Hallo, Ik ben bijna 11. Ik weeg 53,1 en ik wil 7 kilo afvallen. Help me! :(

  Beantwoorden
 7. Ali ·

  Ik ben een jongetje van 12 ik ben ongeveer 1.54 en weeg 55.1 kilogram. Ik wil graag afvallen want ik ben de dikste van alle eerste klassen ik wil graag net als alle jongens een six-pack en er mooi uitzien, maar ik weet niet hoe. :(

  Beantwoorden
 8. Eva ·

  Ik ben 1.53 ong en ben 45 kilo wil heel graag afvallen ong naar 38 kilo heeft iemand nog tips.

  Beantwoorden
 9. Eva ·

  Jupieez, ik heb ook dat gevoel!

  Beantwoorden
 10. Eva ·

  Ik ben 11 jaar en ongeveer 45 kilo. Ik wil heel graag afvallen, maar het lukt niet. Kan iemand mij helpen? :(

  Beantwoorden
 11. jupieez ·

  Hoi, Ik ben 12 jaar, 1,63 m en ik weeg 63, veel te veel dus! Weet iemand afval tips? Help me a.u.b. Ik zit echt in de put! M’n leven is kapot aan het gaan door mijn overgewicht. P.S. Mijn streefdoel is 40 à 45. Help me a.u.b. Groetjes, Jupieez

  Beantwoorden
 12. anne ·

  Hallo, Ik ben Anne en ik ben 14 jaar. Ik ben te dik, maar het lukt me niet om af te vallen. Maar als ik afval, ben ik bang dat ik doordraai en te dun word. Kan iemand mij helpen? Groetjes, een onzeker meisje

  Beantwoorden
 13. Anoniem ·

  Ik ben bijna 13 jaar, 1.65 en weeg ongeveer 45. Is dat goed voor mijn lengte en leeftijd? Graag antwoord!

  Beantwoorden
  • Eva ·

   Nou je mag best wat meer wegen maar het id best goed

 14. Lila ·

  Hoi, Ik ben 11 jaar ben 1.65 en weeg 53 kilo en ik heb ook een redelijk grote kont. Ik wil graag een iets kleinere kont, maar ik weet niet hoe ik daar vet kan verbranden. Mijn moeder zegt dat het niet goed is omdat ik in de groei ben en zo, maar als ik een spijkerbroek aan heb zie je mijn kont best wel duidelijk en ik schaam me er best wel voor. Als er iemand tips heeft, wil ik ze heeeeel graag weten. Dag, Lila

  Beantwoorden
 15. yassine ·

  hoi ik ben 11 jr en 1.64 lang en weeg 51 kilo heb een redelijk grote kont ik weet niet hoe ik er af kan komen ik pas bijna niet meer in spijkerbroeken en als ik een spijkerbroek aan heb dan zie je mij kont echt heel groot ik wil graag vet verbranden bij die plek maar weet niet hoe als iemand tips heeft wil ik ze heel graag horen

  Beantwoorden
 16. Eline ·

  Ik ben een meisje van 12 en ben 68 kilo…… k ben 1.60 ong. Het is nu hersft vakantie dus kijk ik wat ik kan doen voor platte buik. Anno k hoop dat het lukt…. maar ik drink KapotVeel water 2 liter ong. per dag . En ik doe buikspier oefeningen traplopen ga ook nog touwtjespringen ik zwem elke week 1 uur. ( snel) en ga tennisen 4 uur ook al weet ik niet of dit allemaal werkt en een van mijn trukje is dat je voor elke maaltijd 2 glazen water moet drinkenzo eet je minder en neem tussendoortjes vermijdt junkfood en om jezelf te beloownen geef jejezelf 1 koekje per dag. Neem een groot bord met weinige porties, en eet 2 stuks groeten en fruit wat is dit veel om te doen denk je nu wel, ma ja als je het echt wilt. Kijk op sites hoeveel kalorien voedingswaarden eten dus hebben of hoeveel je verbrandt met sommige sporten. . Ik hoop dat ik veel info heb gegeven voor julie en ik kom nog ns trug op dze site. En o ja Pleaseee help me too!!! .Doei!!

  Beantwoorden
 17. anno ·

  ik ben 11 jaar ik ben ongeveer 1.64 en weeg ongeveer 52 kilo… ik weet niet precies hoeveel ik hoor te wegen alleen ik geloof wel wat minder… ik wil graag van die killotjes’ af misschien kunt u me helpen
  mijn moeder zegt ook dat ik niet mag dieten of zo omdat ik nog in de groei ben en het niet gezond is om dan te dieten maar ik geloof haar ook wel maar ik zou heel erg graag van die kilo’s af zijn

  Beantwoorden
 18. anoniemand... ·

  Ik ben 11 jaar, 1.49 en 37.5 kilo :$ ik wil er echt vanaf maar me moeder vind het niet nodig en niet gezond of een “pre-puber” te laten dieëten. Heeft er iemand tips? Ik heb geen anorexia ofzo hoor maar ik wil 5 kilo kwijt niet meer.

  Beantwoorden
 19. sofie ·

  hee iedereen!

  ik ben echt wanhopig. ik wil afvallen maar ik wil niet dat iemand het weet! ik ben erg dik en ik heb het nu wel gehad met een flubberbuik die in de weg hangt en als je de stad in gaat altijd bij de grote maten te moeten kijken terwijl je vrienden bij de s en xs kunnen kijken. ik ben 17 jaar ben ongeveer 1.70 lang en weeg iets meer dan 84 kilo. ik wil echt heel graag afvallen heb al vanalles geprobeerd maar ik kan het niet volhouden of het werkt gewoon niet. het heeft waarschijnlijk ook met motivatie te maken maar als niemand het mag weten heeft motivatie van een ander niet erg veel nut. ik wil echt hulp maa r een dietiste is niet de oplossing want die heeft toestemming van je ouders nodig omdat ik minder jarig ben. please help me!

  ik ben wanhopig!

  Beantwoorden
  • anoniemand... ·

   Wat erg! Ik ben 11 en weeg 37.5 kilo ben 1.48 ongeveer. Ik heb ook een beetje een buikje ik schaam me echt! Me moeder dacht dat een onderbroek te groot was nou met me dikke reet paste hij zo! OMG ik schaam me zo!

 20. anoniem ·

  ik ben een meisje van 13 jaar.
  ik ben 1.54 lang (klein dus)
  en ik weeg 38 kilo.

  is dat dik of niet.

  Beantwoorden
  • anoniemand... ·

   Nee jooh! Ik ben 11 jaar, 1.49 meter en ook 38 kilo!

 21. Rabia ·

  Hi :)

  Ik ben dus Rabia en ja ik ben turks. Ik vind me zelf dik en ik ben 11 jaar oud. Ik weeg nu 40 kilo en ben 1.49. Ik ben gewoon bang dat ik dik ben en weet niet wat ik moet doen. Ik eet nu alleen veeel gezonds en sport veel. Maar ik weet eigenlijk niet wat ik moet doen/

  Beantwoorden
 22. liefien ·

  haai

  ik ben een meisje van 11 jaar ik vind mezelf dik dus kun je me a.u.b. goeie tips geven ik
  drink nu heel veel water en dat gaat aardig goed maar ik wil nog meer tips

  xxxxxxxx liefien

  Beantwoorden
 23. Mihribannx ·

  hoi!
  ik wil heel graag afvallen maar het lukt me gewoon niet.
  ik ben 12 jaar.
  1.65 m lang, en ik weeg 64.5 is dat dik?
  en kunnen jullie mij misschien helpen om 9 kilo af te vallen.
  ik zou het heel fijn vinden als jullie een paar tips geven.

  Beantwoorden
 24. Lotte ·

  hoi, ik wil graag afvallen maar ik weet niet hoe…
  ik ben 13 jaar en 1.63m en ik weeg ong 58 k.
  help me!

  Beantwoorden
 25. Ava ·

  ik ben 11, 1.55m en 37 kg. ik vind mezelf egt te zwaar! mijn buik puilt altijd over mijn bikini heen egt bleh! wie wil mij helpen afvallen en met mij mailen?

  Beantwoorden
 26. Dahlia ·

  ik ben 11, 1.60m en 43 kilo. is dat te dik?

  Beantwoorden
 27. Alissa ·

  Hallo ik ben 11 jaar en ik weeg 70 kilo maar ik weet niet hoe afteslanken ik probeer vaak niet te eten maar dan heb ik honger en men buik doet dan zeer en dan MOET ik eten ik wil echt afvallen kan er iemand mij helpen ?

  Beantwoorden
  • Ik ·

   Zuig op een citroenpartje of drink heel veel water, dat help tegen de honger.

 28. elien ·

  hey,
  ik ben 15 jaar, 1m 61 en weeg 94 kilo.
  ik wil heel graag afvallen, maar ik weet niet goed hoe ik eraan moet beginnen.
  ik heb nog 1 broer en 2 zussen, zij eten ook veel snoep, en nog andere dingen en daarom eet ik ook zo veel. maar zij zijn niet te dik.
  kan iemand me eub helpen?

  Beantwoorden
 29. Mel ·

  Sorry, maar ik vind deze website een beetje richtig pro-ana gaan.
  Kom op, meisjes van 12 die elkaar vertellen dat ze moeten stoppen met eten en huilen dat ze te dinken zijn. Bah.

  Beantwoorden
  • WonderWoman ·

   Ik verwijder zeer veel berichten die richting pro-ana gaan, maar ik heb niet altijd tijd om alle reacties inhoudelijk goed te lezen. Ik zal er nog iets beter op letten. Bedankt voor het attenderen.

 30. . . . ·

  hoi,
  ik ben . . .
  ik ben 12 jaar en 1.58 m lang.
  ik weeg 43.2 kilo, en ik wil graag weten of dat een normaal gewicht is.
  ik vind mezelf namelijk te dik, vooral mijn benen en buik :(
  xx anoniem

  Beantwoorden
 31. onbekend ·

  halloo,,
  ik ben 1.70 lang en weeg 90 kilo en ben 14 jaar! (help!).. heeft iemand voor mij tips? hoe ik kan afvallen

  jonge van 14

  Beantwoorden
 32. Eva ·

  Hoi, ik ben 12 jaar en weeg 53 kilo, en ben 1,68 cm lang, (ofzoiets) ik vind mezelf heel dik, maar andere zeggen dat ik juist dun ben. als ik in de spiegel kijk walg ik van mezelf, en elke x denk ik ik ga vandaag neit veel eten, maar dan doe ik het wel. dan vertel ik altijd aan mn vriendin wat ik gegeten heb maar die zegt dan dat dat helemaal niet veel is. elke x als ik iets eet voel ik me heel erg rotdaarna, ik ga nu echt afvallen want ik wil een strak buikje voor de zomer. Gr evaaa

  Beantwoorden
  • Jasmijn ·

   Heeiii

   ik ben Jasmijn ik ben 1.70 en ik weeg 65 kilo:S
   ik vind me zelf ook heel erg dik.
   Ik probeer ook steeds tegen mezelf te zeggen van ik ga nu echt lijnen
   maar als ik dat steeds blijf zeggen zie ik mij aleen maar dikker worden
   ik heb aleen maar eetbuien.
   en ik ben 13 jaar!
   maar heb je misschien msn dan kunnen we er over praten;$
   xxx

 33. Laura ·

  Hallo,
  Ik ben Laura,
  ik ben 13 jaar oud,
  Ik weeg rond de 100 kg!
  Ik weet niet wat ik moet doen, ik wil op dieet!

  Kan iemand mij helpen?
  Groetjes!
  -xxx-

  Beantwoorden
  • sarah ·

   hej laura
   pfff jij bent NIET dik als er mensen da tegen jou zouden durven zeggen da je dik bent da moetn ze eens na ze zelf kijken wees blij hoe je bent. ik zeg liever kloke dan (graat)mager want 100 kg is nog kloke wan je bent nog niet zo dik dan 1 van 180kg.ma als je egt wilt vermageren dan moet je zeker veel water drinken en groene thee drinken da help allez bij mij toch want ik woog 80 kg en door da te drinken weeg ik nu nog maar 70 kg en trouwens je moet zeker nog groei en door da groeien op bepaalde plaatsen weg gaan dus je word dan smallerder en dan kun je zeker als ereen uitzien van 70-80 en dat staat mooi maar ik zeg nogmaals en dat is tegen iedereen die hier opze WEES BLIJ HOE JE ERUIT ZIET EN LUISTER NIET NAAR ANDERE ALS ZE ZEGGEN DA JE DIK BEN WANT DA IS NIE ZO!!!en ik zou ook minder snoepen,koeken en chips en junkfood misschien om de 2 weken eens junkfood eten

  • laura ·

   Hey Sarah,
   Da’s erg lief van je.
   Wil je jou e-mail geven aan mij?

   <3

 34. Jasmijn ·

  Heeeii

  Ik begrijp jullie helemaal!
  Ik ben vroeger ook naar de dietiste geweest en ik moest toen ook steeds wegen en die shit:$
  Ik ben nu 13 1.70 en 65 kilo veel ste veel ik heb een bmi van 22
  maar ja ik heb nu een hele grote maat in me broeken
  ik durf het niet eens te zeggen van schaamte:$
  als ik in de spiegel kijk voel ik me heel verdrietig
  x

  Beantwoorden
  • Laura ·

   Je moet jou niet schamen!
   Ik ben ook dik!

 35. lisa ·

  ik ben 14 en ik weeg 55 kilo ik ben 1.57of 1.58 ik voel me zoo dik ik wil graag afvallen ik wil 49 zijn kan iemand me helpen

  Beantwoorden
  • carmen ·

   lisa mag ik je msn
   ik ben net zo zwaar als jou en ik heb een paar tips voor je !
   xxx

  • carmen ·

   mag ik je msn ik kan je helpen

 36. lola ·

  hey
  in shirts en jurken heb ik een buik die duidelijk zichtbaar is, ik wil dat die weggaat en wegblijft maar ik weet niet hoe
  heeft iemand tips?

  Beantwoorden
  • Kaylee ·

   Heey

   Drink veel water (2 liter per dag ofzo) sport veel, maar ga niet minder eten. Je moet juist gezonder eten. Dus weg met dat snoep en kam maar op met die groenten!!

   Groetjes Kaylee

 37. Marije ·

  Hallo,

  Ik ben 30 jaar,
  Ik zal er 3 kilo afwillen wie heeft er tips..?

  Gr , Marije

  Beantwoorden
  • lisa ·

   je kan gaan hard lopen dat is heel goed

 38. anne ·

  hey
  ik ben 11 jaar en ik ben bang dat ik boulinia heb of zo iets
  ik heb regelmatig vreetbuien en kom dan na zo’n vreetbui
  ongeveer 2 kilo aan dit heb ik dan elke dag ik wil zo graag afvallen want anders ben ik
  zo opeens 10 kilo dikker en dat wil ik echt niet

  Beantwoorden
 39. roro ·

  heey ik weeg 49 en iki moet eigelijk 40 wegen ik weetniet hoe ik van af kan kunt u astublieft wat tips vertellen en wat ik voor sport moet nu gaan doen

  Beantwoorden
  • roro ·

   en kunt uw ook snel een bricht via de msn sturen en wat iik moet gan eten

   dikke kus roro

 40. rizlan ·

  hallo allemaal
  ik weeg 47 kilo.
  en ik ben 11 jaar mijn lengte is 1.57
  is dt nou te zwaar of jjuist goed zou iemand mij kunnen helpen
  groeten rizlan

  Beantwoorden
  • kelly ·

   Beste Rizlan,

   Je zit op het goede gewicht. Je hebt een BMI van 19. 07 Dat is dus goed, er mag zelf meer gewicht bijkomen. Als 11 jarig iemand zou ik ook zeker geen zorgen maken om gewicht. Geniet gewoon van alles. Je moet nog een hoop groeien, dus op deze leeftijd afvallen zou helemaal verkeerd zijn :)

   Groetjes

 41. ikke ·

  hey allemaal,
  ik ben 19 en veelste dik, daarom hou niemand van mij denk ik. ik wil zo graag ietsie dunner zijn, iets zekerder voelen en dat mensen van mij gaan houden, ik denk dat ik mezelf dan gelukkiger, mooier en zekerder zal voelen. ik hoor ook nooit ergens echt bij, maar ben ook nooit echt gepest geweest, ik ben waarschijnlijk per toeval op deze wereld, dus sorry dat ik (met mijn vette walgelijke lijf) besta. soms wou ik dat ik nooit ben geboren of dood was, ik haat mezelf heel en heel erg. en dat niemand van mij hou, komt gewoon door mezelf, want ik ben een walgelijke vetzak. ik wil afvallen, meer meer en meer! ik wil gelukkig zijn en bevestiging krijgen, dat mensen van me houden, dat ik er mag zijn. een arm om me heen, een knuffel, een kus en dat iemand tegen me zeg; ik vind je lief, ik vind je aardig, je doet je dingen goed, je hebt discipline, je bent mooi (ook al ben ik dat niet, maar zou het wel eens willen horen), jij hoort bij mij, ik sta voor je klaar, je mag jezelf helemaal zijn bij mij, je bent veilig bij mij, mijn thuis is ook jou thuis. maar dit gebeurd helaas niet, dus eerst afvallen maar. ik ben 1.54 m en weeg 40.5 kg (gemiddeld ochtendgewicht in de weekend), mijn streven is de 35 kg, dan hoop ik dat ik normaal/slank ben en anders ga ik door met afvallen. wat kleine afvaltips van mij voor iedereen: slaap niet, maar beweeg! (verbrand je meer calorieen). eet alleen als er andere mensen bij is, dat doe je voor de gezelligheid en om gezeik over eten te voorkomen. doe vooral heel veel, zodat je geen tijd hebt om te eten. kijk naar pro ana sites, tijdschriften/bladeren waar dunne mensen in staan, kijk in je eigen omgeving naar dunne mensen, dat stimuleerd om ook zo te willen zijn en dan laat je je eten al veel makkelijker staan. het maakt soms eigenlijk niet uit of je gezond eet of niet om af te vallen, het gaat om de hoeveelheid calorieen. als je op 1 dag een glas cola light drinkt, 2 dropjes en een stroopwafel eet, heb je minder calorieen binnen dan bv 4 boterhammen met beleg, 2 glas melk, banaan, 2 gekookte aardappels, stukje komkommer en 2 vissticks. dus bij het 1e voorbeeld valt je eerder af, denk aan de calorieen!!!
  groetjes, liefs en knufffs van ikke ;)

  Beantwoorden
  • denise ·

   ik heb het idee en gevoel dat ikke niet helemaal goed bij haar hoofd is met haar verhaal en haar tips waar nergens op slaat. ik denk dat ze een heel ander probleem heeft dan wat ze zelf beschrijft. wat ik ook al niet begrijp is dat haar schrijf stukje gewoon geplaatst wordt en ook blijft want hoeveel jonge meisjes zullen dit geloven wat ze hier verteld en zullen haar domme tips over nemen en op een gegeven moment heel ziek worden. nee meiden zorg dat je de tips van ikke niet toepast op jezelf en geloof mij deze dame is met iets heel gevaarlijks bezig om dit op te schrijven. al ook zijn er meiden die echt zo denken wat deze dame beschrijft maar die zullen nooit zo dom zijn om anderen ook te adviseren om zo levenstijl als zichzelf aan te praten omdat ze heus wel weten dat ze niet goed bezig zijn en ziek zijn. deze ikke is een heel gevaarlijk gestoord iemand en ik denk zelfs dat het geen meisje is maar een mafkees van een jongen of man. lieve meiden jullie moeten weten dat als je nu tussen de 8 en 118 bent dat je lichaam nog helemaal gaat veranderen. je groeit en je lichaam zal uiteindelijk in de juiste balans komen zolang je niet al te gek vet eet natuurlijk. iedereen kan bedenken dat elke dag chips en patat snoep of koek etc niet goed is en dat je daar erg dik van word. ik had een buurmeisje die in de puberteit zat en zichzelf erg dik vond. ze was vrij mollig maar ik zei haar altijd dat als ze ouder zou worden alles goed zou komen. nu is ze 22 jaar en is foto model en ze heeft geen dieet gevolgd maar is uiteindelijk helemaal goed gekomen.. dus meiden sport regelmatig en eet wat minder snoep en chips en koek en eet vooral gewoon je groenten en fruit en luister zeker niet naar ikke met haar domme gelul want die moet hoog nodig naar een psychiater.

 42. Johan ·

  Hallo,

  Ben 24 jr, 1.84 en weeg +- 85 kg (tijdje niet meer op weegschaal gestaan). Wil ook wat kilootjes eraf (toch dikke buik in verhouding). Echter lukt dit niet. Ik begrijp niet wat ik fout doe. Ik eet mijns inziens goed: s’ochtends een broodje s’middags 3 broodjes en s’avonds gewoon avondeten (sla, macaroni, stampot of paella etcetera). Als tussendoortje neem ik minimaal 2 stuks fruit (nu vooral mandarijnen). Als drinken neem ik bijna altijd groene thee of appelsap/sinasappelsap. De groene thee voert echter altijd de hoofdtoon (max 2 glazen sap per dag, rest altijd thee).

  Qua sporten: s’weekends (bij mooi weer, dus nu niet) wielrennen. Min. 50 km per dag (dus minimaal 100 km per weekend). Doordeweeks tennis ik 1 a 2 x (zeg maar 3 uur per week).

  Enige wat ik kan noemen dat slecht is: in weekend toch moeite om het biertje/wijntje te laten staan. Echter lees ik op heel veel sites dat bier/wijn niet slecht hoeft te zijn.

  Als ik calorieen per dag bij hou zit ik meestal rond de 2000, hier kom ik zelden bovenuit. Ik heb een stilzittend beroep, maar neem ipv de lift wel altijd de trap. Daarnaast fiets ik minimaal 4 v.d. 5 dagen naar kantoor (gebruik auto zelden).

  Alleen met kerst en oud en nieuw ruim boven de 2000 gekomen.

  Beantwoorden
 43. lisa ·

  ik ben een meisje van 11 (bijna 12 )en ik weeg 51 kilo ,is dat te veel?

  Gr.lisa

  Beantwoorden
 44. eline ·

  hoi,, ik ben eline en ik ben 11 jaar ik ben al ongesteld en ik ben anders dan andere meisje van mijn leeftijd ik ben gewoon veelte zwaar al zie je het niet egt heel veel aan me ik ben zo’n 1,65 en 69 kilo ik wil ondzetend graag wat minder wegen ik dacht zo aan 58 kilo maar dan moet ik heel hard werken kun je me hier alsjeblieft bij helpen door mij via de mail een afval rooster te sturen waar op staat wat ik op een dag mag eten ??
  alstublieft je kunt me hier heel erg mee helpen ??

  dikkke kus eline

  Beantwoorden
  • carola ·

   beste eline

   ongesteld was ik ook op zo,n jonge leeftijd, ik ken ook andere meisjes die zo vroeg zijn met z’n eerste menstruatie,

   als je wilt afvallen moet je minder gaan snoepen, neem dan bijvoorbeeld een lekker stuk fruit of lekker een kopje groene thee. het help echt

   vriendelijke gr carola

 45. mert ·

  ik ben 13 jaar ik weeg 70 kg
  maar ik heb astma ik wil sport doen maar ik weet niet welke .
  ik wil afvallen

  Beantwoorden
 46. Mette ·

  Ik heb veel baat gehad bij http://www.eetprobleemdebaas.nl. Ik was veel te dik, deed altijd streng aan de lijn maar dat lukte natuurlijk niet en ik kwam alleen maar aan. Bij eetprobleemdebaas kun je veel goede tips vinden. Je moet juist geen crashdieet doen. Je kunt ook online een behandeling volgen. Ik eet nu weer normaal, best veel eigenlijk, en ik val langzaam af.

  Beantwoorden
 47. lishenka ·

  hi, ik heb deze tips gevolgd en ik ben niet afgevallen. Ik weegde 170 kilo en nu weeg ik 180 kg door deze tips dus deze tips zijn BULLSHITT!!!

  Beantwoorden
 48. Didem && Luna... ·

  Nou, luister dunne mooie meisjes….
  Als jullie (gezond!) af willen vallen…. Heb ik wat tips:sport!
  en eet drie maaltijden per dag eet langzaam want je hersennen geven pas na 20 minuten door of je genoeg hebt gehad.
  eet zeker je ochtend eten want dan neem je minder vet op daarna.
  Ga niet op de weegschaal, eerder voor de spiegel, kijk waar je vet is en doe oefeningen om het daar strakker te maken.
  GA ZEKER NIET TE WEINIG ETEN!
  kijk op de pro anna sites en lees hoe verdrietig en depri die mensen zijn… Wil je ook zo worden?

  en als je depri ben:

  Ga sporten, dat geeft een stof in je lichaam dat je gellukig maakt…
  Denk aan de dingen die je blij maakt..
  NIET SNIJDEN!!

  xxxx

  Beantwoorden

Plaats een reactie