Home » Afvallen & Dieet » Gezonde tussendoortjes: 10 tips voor goede snacks & hapjes

Gezonde tussendoortjes: 10 tips voor goede snacks & hapjes

gezonde tussendoortjes

Mensen die willen afvallen, op dieet zijn en/of regelmatig sporten, hebben bijna allemaal hetzelfde probleem, namelijk: ‘tussentijdse hongeraanvallen’. De meesten die willen afslanken of vermageren, volgen doorgaans namelijk een streng, calorie-beperkend dieet. En als je je calorie-inname beperkt, krijg je op den duur gegarandeerd last van bloedsuikerschommelingen en hongerpieken. Je kunt in zo’n geval drie dingen doen, namelijk:

 1. Je honger proberen te negeren (wat vrijwel nooit lukt)
 2. De koelkast induiken & plunderen (wat funest is en al je gedane moeite
  tenietdoet)
 3. Een gezond tussendoortje kiezen en/of klaarmaken

Als je alsmaar tegen je honger probeert te vechten, zul je dan ook nooit snel, efficiënt en blijvend afvallen.

Voordelen van gezonde tussendoortjes

Ongezond snoepen, snacken en snaaien maakt vele diëters het leven zuur. Gezond snacken is daarentegen een uitstekende gewoonte. Als je drie keer per dag een gezond tussendoortje nuttigt, is de kans namelijk groter dat je snel en blijvend afvalt dan wanneer je tegen je honger blijft vechten. Een gezond tussendoortje zorgt namelijk voor:

 • Een actievere stofwisseling
 • Een stabiele bloedsuikerspiegel
 • Onderdrukking van het hongergevoel & hongeraanvallen
 • Voorkomen van eetbuien

Daarom hierbij een aantal tips voor gezonde snacks en tussendoortjes voor mensen die willen afvallen (of gewoon gezonder willen leven)…

1. Fruit

Fruit bevat suikers. Fruitsuikers die je via hele vruchten binnenkrijgt, zijn echter veel beter voor je dan tafelsuiker oftewel kristalsuiker (bietsuiker, rietsuiker, basterdsuiker etc.). Bovendien levert fruit een heleboel voedingsstoffen die andere suikerrijke producten niet bevatten. Fruit is daarom een gezond tussendoortje bij uitstek. Appels, sinaasappels, bananen, kiwi’s, aardbeien, bessen, druiven, frambozen, grapefruits en ga zo maar door…

Fruit is een geweldige snack, juist bij afslanken!

Diëters die geen fruit eten omdat ze bang zijn voor fruitsuikers, zijn onverstandig bezig. Fruitsuikers zijn namelijk uitstekende koolhydraten, met name als je veel aan lichaamsbeweging doet en niet veel suikers binnenkrijgt uit snoep, koek en frisdrank. Als je regelmatig fruit eet, verdwijnt daarmee je behoefte naar ongezonde suikers (snoep, tafelsuiker, ijs etc.). Bovendien bevat fruit een heleboel voedingsstoffen. Denk maar eens aan voedingsvezels, vitamines, mineralen, spoorelementen, enzymen, fytonutriënten en ga zo maar door. Eet daarom gewoon fruit als je trek hebt. Niet alleen de typische en klassiek-Hollandse fruitsoorten zoals appels en peren, maar probeer ook eens gojibessen, incabessen, moerbeien en andere uitheemse vruchten.

2. Smoothie

Er zijn tegenwoordig volop goedkope apparaten verkrijgbaar waarmee je binnen een handomdraai een lekkere en gezonde smoothie kan maken. Gooi een beker magere, suikervrije yoghurt en allerlei soorten fruit naar keuze in een blender en je hebt binnen no-time een ultragezond tussendoortje te pakken!

Een fruit-smoothie of groente-smoothie als gezond hapje

Met een blender of keukenmachine kun je binnen een handomdraai een lekkere en gezonde smoothie maken. Gebruik uitsluitend fruit of voeg een beker magere, suikervrije yoghurt toe. Je kunt in principe alle fruitsoorten gebruiken, maar pas op met pitten (o.a. perzik) en velletjes (o.a. druiven). Ook van groenten kun je heerlijke smoothies maken. Doe bijvoorbeeld kool, spinazie of bleekselderij bij het fruit om de caloriedichtheid van je smoothie te beperken en de diversiteit qua micronutriënten te optimaliseren.

3. Groenten

Groenten vormen het perfecte tussendoortje; ze zijn namelijk overwegend caloriearm en bovendien supergezond. Vooral rauwkost is ideaal; een paar worteltjes, een stuk selderij, een stuk komkommer, een paar cherrytomaatjes, een paar asperges enzovoort… Ze helpen je moeiteloos de dag door te komen.

Groenten kunnen prima dienstdoen als gezonde snack

Niet iedereen is even dol op groenten, maar ze vormen wel het perfecte gezonde hapje. Groenten zijn namelijk caloriearm, nagenoeg vetvrij en zeer rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Groenten bevatten namelijk vezels, complexe koolhydraten, vitamines, mineralen, spoorelementen en enzymen. Vooral rauwkost kan makkelijk als gezonde snack worden gegeten. Snijd paprika, komkommer selderij, wortel, asperge en tomaat in plakjes, en je hebt een ultra-gezond hapje. Omdat groenten extreem rijk zijn aan vezels en water, leveren ze nauwelijks calorieën en kun je met gerust hart een flinke portie gemengde salade eten als tussendoortje!

4. Suikervrije popcorn

Zoete popcorn zit boordevol suiker. Zoute popcorn is daarentegen helemaal zo slecht nog niet. Je moet er niet te veel van eten, maar één of twee handjes gepofte mais voor ’s avonds vormt een prima snack. Al met al kan popcorn best als gezond hapje dienen en doorgaan voor gezonde snack. Eet er géén volle zak van leeg, maar neem een klein schaaltje. Dan is er niet veel mis mee, vooral niet ter afwisseling van andere tussendoortjes. Tip: Dit recept voor popcorn met chili bespaart zowel zout als suiker!

5. Mueslireep

Een mueslireep kan erg ongezond zijn. Er zijn namelijk volop mueslirepen en notenrepen op de markt die boordevol toegevoegde suikers en geharde transvetten zitten. Er zijn echter ook mueslirepen zonder toegevoegde suikers en synthetische zoetstoffen, zonder verzadigde vetten en transvetten en zonder toegevoegde kleur- geur- en smaakstoffen. Kijk goed op de verpakking en neem bij voorkeur een mueslireep van hele granen!

Notenrepen kunnen prima als snacks fungeren

Er zijn maar al te veel mueslirepen verkrijgbaar waarin méér suiker en vet zijn verwerkt dan granen en noten; je kunt dus niet zomaar élke mueslireep als gezonde snack beschouwen. Toch zijn er ook gezonde mueslirepen te koop, dus, zonder toegevoegde suikers, stropen, transvetten en synthetische hulpstoffen. Kijk goed op de verpakking en neem bij voorkeur een “puur natuur” biologische mueslireep van hele granen, noten, pitten, zaden en rozijnen. Zulke mueslirepen bevatten langzame & complexe koolhydraten, voedingsvezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Kortom: een perfect gezond hapje, zelfs als je wilt afvallen!

6. Yoghurt & kwark

Ook yoghurt en kwark heb je in talloze uitvoeringen en varianten. Er zijn erbij die bijna net zoveel suiker en vet bevatten als roomijs, maar er zijn ook magere en suikervrije varianten. Magere, suikerarme kwark of yoghurt is een uitstekend gezond tussendoortje. Kwark en yoghurt bevatten namelijk veel goede eiwitten die je voor langere tijd voldaan doen voelen.

Van yoghurt en kwark kun je prima snacken

Kwark en yoghurt bevatten veel essentiële eiwitbouwstenen oftewel aminozuren die je een langdurig vol gevoel bezorgen. Deze eiwitbouwstenen zijn bovendien van cruciaal belang voor het afslankproces en voor het opbouwen van spieren. Zuivel kan dus een uitstekende gezonde snack zijn. Het is echter wél belangrijk dat je geen willekeurige kwark of yoghurt neemt. Vooral vruchtenyoghurt en vruchtenkwark bevatten soms absurde hoeveelheden suiker en room. Naturel yoghurt en naturel kwark zijn echter bijna altijd vrij van toegevoegde suikers en leveren doorgaans 0% vet en uitsluitend product-eigen melksuikers (lactose).

‘Gewone’ (dus volle) yoghurt en kwark bevatten logischerwijs wél vet, maar alleen de van nature aanwezige, product-eigen melkvetten. Dus als je óók nog eens kiest voor de magere variant, dan heb je tevens een vetarme of zelfs vetvrije snack. Naturelkwark of naturelyoghurt is daarom een prima snack en vooral lekker als je er vers gesneden stukjes fruit in doet.

7. Rijstwafel

Voor de rijstwafel geldt hetzelfde als voor de mueslireep: Kijk goed in de ingrediëntenlijst op de verpakking! Er zijn namelijk gezonde rijstwafels, maar ook (extreem) ongezonde. Er zijn prima rijstwafels te koop die weinig calorieën leveren en nauwelijks slechte voedingsstoffen bevatten. Kijk in het ingrediëntenoverzicht of er toegevoegde vetten, suikers of hulpstoffen in de rijstwafel zitten. Een rijstwafel met een gesuikerde glazuurlaag of toegevoegd kaaspoeder is sowieso al een afrader! Een gezonde rijstwafel bevat uitsluitend gepofte rijst en een snufje zout. De ‘naturel’ rijstwafels zijn calorie-arm en vormen een uitstekend hapje voor tussendoor.

8. Noten

De discussie over noten en calorieën gaan we niet opnieuw voeren. Ja, noten bevatten relatief veel calorieën, maar de calorieën haal je in dit geval uit essentiële eiwitten en goede meervoudig onverzadigde vetzuren. Noten, maar ook zaden, pitten en pinda’s, zijn prima geschikt als gezond tussendoortje.

Noten behoren tot de gezonde hapjes

Noten bevatten relatief veel calorieën. Desalniettemin vormt een handje nootjes een geweldige snack voor tussendoor… Noten bevatten namelijk essentiële eiwitten, vetzuren, vitamines, mineralen, spoorelementen en vezels. Deze voedingsstoffen zijn ideaal als je wilt afvallen. Noten (amandelen, pecannoten, paranoten, hazelnoten, walnoten, pistachenoten, cashewnoten e.a.) zijn daarom zeer geschikt als gezond hapje. Als je geen noten in huis hebt, kun je desgewenst een afgestreken eetlepel pindakaas nemen als snack.

9. Gekookt ei

Een gekookt ei met een snufje zout en/of peper eroverheen, eventueel op een volkoren boterham, is een steevaste aanrader als tussendoortje. Eieren moet je niet te vaak eten, maar zo nu en dan een lekker kippeneitje is hartstikke goed voor je!

Eieren zijn gezonde snacks, óók bij afvallen

Een gekookt eitje is een lekker en gezond hapje. Dagelijks meerdere eieren eten is niet de insteek, maar een paar eitjes per week mag best. Doe een ei desgewenst op een volkoren boterham, dan heb je een supergezond tussendoortje. Eieren bevatten essentiële aminozuren (belangrijke eiwitbestanddelen) en geven een langdurig voldaan gevoel. Zodoende kan een ei als gezonde snack helpen bij afvallen. Een gebakken eitje kan ook, maar dan bij voorkeur “droog” bakken of in een paar druppeltjes olijfolie. En dus niet in een plens zonnebloemolie of dikke klont margarine.

10. Magere kaas

Neem een stukje magere kaas (hüttenkäse of cottage cheese, halfvolle plattekaas, mozzarella, schichtkäse en af en toe een stukje 20+ of 30+. Magere kaas is namelijk zeer eiwitrijk en prima geschikt als gezond tussendoortje.

Een stukje magere kaas is een gezond tussendoortje

Kaas is niet per definitie een gezond tussendoortje, maar het kan wel een lekkere en voedingsstofrijke afwisseling zijn als je wilt afvallen. Neem bij voorkeur een stukje voedingsstofrijke kaas als snack, en af en toe een stukje 20+ of 30+ kaas. Magere kaas is zeer eiwitrijk en bevat relatief weinig vetten. Je blijft bovendien lange tijd verzadigd door kaas, dus het is een effectief en gezond hapje voor tussendoor. De truc met kaas is matigen, variëren en niet te grote porties nemen.

Creativiteit: combineren & variëren

Als een snack, hapje of tussendoortje ervoor zorgt dat je honger een flinke tijd wegblijft, is het niet erg dat het een flink aantal calorieën bevat. Probeer wel altijd onder de 250 kilocalorieën per snack te blijven als je 3 tussendoortjes per dag hanteert. Daarnaast is het belangrijk dat een gezonde snack zo min mogelijk lege oftewel loze calorieën bevat. Daarom moet een gezond hapje rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, complexe koolhydraten, voedingsvezels, vitamines, mineralen en spoorelementen.

Noten, eieren, magere kazen, suikervrije mueslirepen, fruit, yoghurt, kwark, smoothies, groenten en rijstwafels voldoen dan ook perfect aan de eisen van een gezond hapje. Als je wat meer tijd hebt kun je bovenstaande ingrediënten en componenten natuurlijk naar hartenlust combineren en er (creatievere) variaties op bedenken:

 • Zelfgemaakte hummus voor bij de rauwe groenten
 • Rauwe chocolade van 70 tot 100% cacao
 • Zelfgemaakte notenreep (al dan niet met gedroogde vruchtjes)
 • Een plak magere vleeswaren (rosbief, rookvlees etc.) op een volkorenboterham
 • Een stuk vis (gerookte zalm, tonijn uit blik, garnaaltjes) voor op de rijstwafel
 • Zelfgemaakte granola oftewel cruesli met kokos, havervlokken & zaden
 • Piepjonge edamame sojaboontjes
 • Een afgestreken eetlepel pindakaas
 • “Insalata Caprese” spiesjes van cherrytomaatje, mini-mozzarella en basilicumblaadje
 • Groene asperge opgerold in een stukje rauwe ham
 • Een kleine portie gezonde ontbijtgranen (bijvoorbeeld havermout)
 • Zelfgebakken havermoutkoekjes
 • Quinoa met amandelen
 • Etc. etc. etc.

Tot slot

Kies  bij graanproducten (brood, broodvervangers, ontbijtgranen etc.) altijd voor volkorenvarianten; zo heb je tegenwoordig volkorenkrentenbollen, volkoren-eierkoeken, volkoren-ontbijtkoek, volkorenrijstwafels en ga zo maar door. Een witte krentenbol of suikerrijke plak peperkoek is géén gezond tussendoortje! En nee, populaire snacks zoals Liga, Sultana, Evergreen en Snelle Jelle zijn eveneens niet bepaald heilzaam. De krenten en rozijnen die erin zitten, zou je nog voedzaam kunnen noemen, maar verder bestaan ze overwegend uit suiker en witte bloem. :(

Wat vind jij van bovenstaande tips voor gezonde tussendoortjes? En heb jij misschien nog aanvullingen op deze lijst met gezonde snacks? En wat neem jij meestal als hapje? Lees desgewenst ook nog deze praktische snacktips om gezonder te leren snaaien. Laat hieronder jouw tips voor gezonde tussendoortjes achter!

28 reacties op “Gezonde tussendoortjes: 10 tips voor goede snacks & hapjes”

 1. Lysanne ·

  Ik vond dit zeer interessant om te lezen over gezonde tussendoortjes. Ik ben wel pas begonnen, maar ik ga het zeker uitproberen! Is er ook een recept voor die havermoutkoekjes? Groetjes!

  Beantwoorden
 2. Yara ·

  Hallo, Is een bak yoghurt met moerbeien en rozijnen gezond tussendoor? Daar zitten toch ook veel suikers en calorieën in? En hoeveel stuks fruit is aan te raden per dag en wat als ik meer dan dat neem? Is dat dan ongezond?

  Beantwoorden
  • Paul ·

   Beste Yara, In yoghurt zitten melksuikers, maar omdat er in yoghurt ook melkvetten en melkeiwitten zitten, worden ze minder snel opgenomen in de bloedbaan en kun je yoghurt best wel als gezond beschouwen. Althans, naturelyoghurt zonder toegevoegde suikers; dus geen mierzoete vruchtenyoghurtjes. Elke dag yoghurt eten is mijns inziens niet raadzaam; varieer liever met andere gezonde tussendoortjes. In gedroogde moerbeien zit relatief veel suiker, omdat al het water is verdampt. Bovendien is tijdens het droogproces een groot deel van de vezels omgezet in snellere koolhydraten. Desalniettemin is er niets mis met af en toe een handje moerbeien eten. Kijk wel even aan of je spijsvertering er goed op reageert; ik hoor namelijk nog weleens dat mensen buikklachten krijgen na het eten van moerbeien… Sowieso kun je lekker veel fruit eten. In fruit zit fruitsuiker, maar als je voor de rest niet veel (geraffineerde) suikers eet, kun je je snelle koolhydraten het beste uit fruit halen (t.o.v. snoep, koek, frisdrank etc.). In fruit zitten namelijk heel veel heilzame micro- en macronutriënten. Eet in ieder geval 2 stuks fruit. En als je regelmatig beweegt en verder niet veel suiker binnenkrijgt, mag je daar best 4 of 5 stuks van maken. Natuurlijk is dit ook weer afhankelijk van je verdere (en totale) calorie-intake. Groeten, Paul

 3. Corina ·

  Ik check sinds begin dit jaar etiketten en tsjonge bijna overal zit suiker in, dus heb ik mezelf aangeleerd zelf mueslireepjes te maken, met muesli, honing en kokosolie, allen vd natuurwinkel, zo gepiept en altijd iets in huis voor de lekkere trek. Honing is ook een suiker, maar ik heb hierbij geen last van die irritante suikerpieken.

  Beantwoorden
 4. max ·

  Hoi, Ik eet de laatste tijd veel minder suikers, maar mis mijn dagelijkse rozijnenreep en liga bij de koffie enorm! Is er een vergelijkbaar gezond tussendoortje? Dus geen kwark of smoothie, maar een makkelijk mee te nemen reep… Ik heb nu bijvoorbeeld de Zonnatura Pinda Crunch, maar lees daar ook over dat deze veel suikers bevat.

  Beantwoorden
  • Paul ·

   Beste Max, Helaas wordt aan veruit de meeste snackrepen heel veel suiker toegevoegd. Zelfs als er ‘geen toegevoegde suikers’ op de verpakking staat, kan er nog veel suiker in mueslirepen zitten afkomstig uit o.a. gedroogd fruit. Kijk eens achterop de verpakking naar de verhouding tussen koolhydraten en eiwitten. Neem een reep waar veel noten en zaden in zitten, dan heb je naar verhouding meer eiwitten. Groeten, Paul

 5. Ronald ·

  Ik heb als tussendoortje de Foodcheck Break. Een koek zonder suiker, E-nummers en boordevol vezels. En niet veel kcal. Ideaal. Lekker. Te vinden op Foodcheck.nl

  Beantwoorden
  • Paul ·

   Beste Ronald, Aangezien er twee links naar de website van Foodcheck in je berichtje stonden (die ik vanwege de commerciële lading heb verwijderd), lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat je de Foodcheck koeken behalve eet, bovendien ook verkoopt. Helaas is de ingrediëntenlijst niet beschikbaar op de Foodcheck-website. De foto op de site van de koek is erg onscherp, waardoor de exacte ingrediënten ook via die weg niet te achterhalen zijn. Toch is heel duidelijk de term ‘dadels’ te lezen, en ik ben bekend met het gebruik van gedroogde dadels als zoetmiddel in koeken. Het suikergehalte c.q. percentage van dadels is enorm hoog, vandaar ook het bestaan van mierzoete dadelsiroop. Daarnaast worden dadels nog weleens gekookt in een suikerhoudende zoetstof of behandeld met glucose(fructose)stroop. Ik beweer niet dat dit het geval is met Foodcheck koeken, maar de aanwezigheid van dadels ondermijnt hoe dan ook je stelling dat het hier om “een koek zonder suiker” zou gaan. Groeten, Paul

 6. Vander Wyngaert ·

  Wat is eigenlijk het verschil tussen ontbijtkoek en peperkoek… Voor mij is dat hetzelfde…? Bedankt!

  Beantwoorden
  • Paul ·

   Beste Vander Wyngaert, Peperkoek en ontbijtkoek zijn inderdaad synoniem aan elkaar en betekenen dus exact hetzelfde. Het verschil in woordgebruik is puur bedoeld om variatie in de tekst aan te brengen. :P Groeten, Paul

 7. Meara ·

  Bij de AH heb je een diepvriesstoofpot met verschillende groenten. Heel makkelijk klaar te maken (magnetron) en gezond. Ik drink ook vaak Hero Fruitontbijt, maar durf niet met zekerheid te beweren hoe gezond dat is…

  Beantwoorden
  • Paul ·

   Hoi Meara, Ik weet niet of een diepvriesstoofpot wel zo geschikt is als tussendoortje… :P Ik dronk voorheen overgiens ook nog weleens Hero Fruitontbijt, maar de manier waarop de koolhydraten, (toegevoegde) vezels en suikers van elkaar worden onderscheiden binnen de ingrediëntenlijst en voedingswaardetabel op de verpakking vind ik een beetje apart. Ik zeg dus geenszins dat het ongezond is, maar ik vraag me af of de vezels en suikers in dat product wel helemaal juist worden weergegeven. Groeten, Paul

 8. Inge van den Heuvel ·

  Kan ik ook gedroogd fruit van De Tuinen eten of zitten daar te veel koolhydraten in?

  Beantwoorden
  • Paul ·

   Beste Inge, Gedroogd fruit bevat inderdaad veel minder water, waardoor de concentratie simpele koolhydraten/fruitsuikers van gedroogd fruit enorm veel hoger ligt ten opzichte van vers fruit. Bovendien zal daardoor de bloedsuikerspiegel sneller gaan pieken en de maag minder worden gevuld. Ook zijn er sterke aanwijzingen dat de vitamines, fytonutriënten en enzymen in vers fruit van betere kwaliteit zijn. Al met al zal af en toe een keer gedroogd fruit eten niet zo’n probleem zijn, maar ik zou er geen ‘standaard’ tussendoortje van maken. Groeten, Paul

 9. chan ·

  Bij de groenten als tussendoortje is paprika ook erg lekker!

  Beantwoorden
 10. annette ·

  Hallo allemaal. Het is echt zo makkelijk. Na heel veel crashdiëten (welke allemaal niet werken) is de oplossing heel makkelijk. ECHT WAAR. Eet gewoon 6 keer per dag, ongeveer om de 3 uur. Geen uitgebreide maaltijden, maar kleine porties. Voorbeeld: 07.00 uur ‘s morgens: 1 volkoren boterham plus 1 glas magere melk. 10.00 uur: schaaltje aardbeien. 13.00 uur: volkoren boterham met gebakken tomaat, ui en een eitje plus 1 kopje thee. 3 uur: plakje ontbijtkoek. Om 18.00 uur bijvoorbeeld sla met honingdressing plus gebakken visje of veel groente met weinig aardappel en kip of tartaar. Tussen 21.00 en 22.00 uur een schaaltje magere kwark of magere yogert met evt. fruit. Het werkt echt en je heb tussendoor echt geen honger. Liefst er nog wat bij sporten of lopen en succes verzekerd en zoooooo makelijk vol te houden. Dus niet diëten, maar gewoon gezond eten. En om de drie uur! Dan blijft je verbrandingskacheltje gewoon branden. Succes ermee!

  Beantwoorden
  • Timo ·

   @ Annette: Dit klopt! Heb sinds februari ongeveer net dezelfde aanpak gedaan en door enkel gezond en tijdig te eten ben ik 30 kg afgevallen. Verschil is dat ik de magere kwark samen met verschillende superfoods en haver verwerk tot een hartig ontbijt. Sterk gelijkend voedingspatroon, maar verschil is dat ik om de paar dagen varieer tussen mijn kommetje havervlokken met magere kwark en fruit etc. en tussen Provita volkorenbrood (1 snee ‘s morgens en 1 snee ‘s avonds). Aanrader dit brood: eiwitrijk en koolhydraatarm!

 11. sharuna ·

  Hoi, Bedankt voor dit artikel. Ik zocht allang naar zo een artikel met gezonde en lekkere snacks en heb het eindelijk gevonden. Begin vandaag ermee. Groetjes Sharuna

  Beantwoorden
 12. Tine ·

  Heey, Ik lees het net en ga er zeker wat mee doen. Maar mag je bijvoorbeeld ook Optimel vruchtenkwark zoals citroen of zo? Groetjes!

  Beantwoorden
  • Paul ·

   Beste Tine, Goed kijken in de ingrediëntenlijst of er toegevoegde suikers in zitten (onder het kopje koolhydraten uit suikers). Ikzelf ben overigens ook geen fan van synthetische zoetstoffen, maar er zijn volop mensen die voor light of 0% vet kiezen. Groeten, Paul

 13. anja ·

  Dank je wel voor dit artikel, deze tussendoortjes zijn precies wat ik zocht! Zal ik erg veel aan hebben..

  Beantwoorden
 14. michaéla ·

  Ik heb eindelijk een site gevonden waar ik veel aan zal hebben. Ik ben een emotionele eter en dan ga ik mij volstoppen met ongezonde dingen zoals glacékoeken, alles wat van chocolade is en ga zo maar door en daar wil ik heel graag wat anders voor zoals dit. Ik weet dat ik kan dus dit is een motivatie voor mij om dit te gaan kopen. Super!

  Beantwoorden
 15. Ley ·

  Ik heb hier echt heel veel aan, super artikel! Ga meteen naar de supermarkt, heb een hele lijst gemaakt. :)

  Beantwoorden
 16. Marianne v D. ·

  Ik zal veel aan dit artikel hebben en het toevoegen aan mijn andere gezonde tussendoortjes. Het staat in ieder geval bij mijn favorieten.

  Beantwoorden
  • Marianne ·

   Ik ben al enige tijd op zoek naar een voeding die mijn vet op mijn buik weghaalt. Of oefeningen. En heb daar tot hiertoe geen oplossing voor. Is die er wel, dat is mijn vraag? Ik zou het op prijs stellen als iemand mij een antwoord geeft, dit zou ik heel goed vinden! Dank u! Ik hoop op reactie. Met vriendelijke groet, Marianne

  • Tom ·

   Beste Marianne, Om buikvet te verminderen dien je aan de volgende zaken te denken: 1. Stofwisseling verhogen (bewegen/sporten, met name grote spiergroepen trainen zoals de bovenbenen. Buikspiertraining zorgt er NIET voor dat je buikvet vermindert. 2. Vermijd stress! Stress zorgt ervoor dat je een stofje genaamd cortisol gaat stimuleren. Dit stofje zorgt ervoor dat vet gemakkelijk op de buik opslaat. Probeer regelmatig te ontspannen. 3. Voeding: eet regelmatig (min. elke 3 uur) om de stofwisseling op gang te houden. Probeer zo min mogelijk snelle suikers te gebruiken. Deze zorgen er op termijn namelijk voor dat je lichaam steeds slechter gaat reageren op het suikeraanbod waardoor deze opgeslagen gaan worden als vet. Voor meer info kun je het beste even googelen naar: Glycemische index. Hoe lager de index des te minder snelle suikers. Hopelijk kun je wat met deze info.

 17. clara ·

  Bedankt voor dit artikel, erg handig. Ik moet namelijk een stuk voor een krant maken over voeding en gezondheid.

  Beantwoorden
 18. Anne ·

  Dit is nou precies wat ik zocht, dank je!

  Beantwoorden

Plaats een reactie