Home » Afvallen & Dieet » Afslankproducten » Groene koffie voor afvallen & afslanken ‒ Werkt het of niet?

Groene koffie voor afvallen & afslanken ‒ Werkt het of niet?

Groene koffieGroene koffie lijkt dé nieuwe rage binnen afslankland te worden. Zo zijn er talloze websites die groene koffie aanbieden en legio forums waar mensen vragen stellen en beantwoorden over de werking van groene koffie. Een kopje groene koffie per dag zou volgens de producent van Leptin Green Coffee 800 zorgen voor:

 • Gewichtsafname van gem. 10 procent
 • Stijging van de spiermassa t.o.v. lichaamsvet van gem. 8 procent
 • Verlaging van de BMI (Body Mass Index) van gem. 8 procent

Maar is dit mogelijk? Hieronder lees je alles over groene koffie als hulp bij afvallen en afslanken.

Groene koffie ‒ Wat is groene koffie?

Traditionele groene koffie is eigenlijk niets meer of minder dan koffie die wordt gezet van ongebrande koffiebonen. Koffiebonen zijn van nature namelijk lichtbruin, donkerbruin, roodbruin, groen of grijzig. Ze worden bruinzwart tot zwart door het brandproces. Doordat groene koffiebonen niet worden gebrand, blijven bepaalde voedingsstoffen behouden. Zo bevat groene koffie veel meer fenolen en terpenen (o.a. cafestol en kahweol) dan gebrande koffiesoorten.

Groene koffie ‒ Groene koffie m.b.t. afvallen en afslanken

Fenolen en terpenen zijn niet per definitie van nut bij afvallen, afslanken of gewichtsverlies. De populaire groene koffie die te boek staat als afslankkoffie (o.a. Leptin Green Coffee 800 en LipoLysin) wordt dan ook niet gemaakt  van groene koffiebonen.

Sterker nog: veel groene koffie is überhaupt geen koffie. Groene afslankkoffie wordt veelal gemaakt van groene theeblaadjes waar allerlei stoffen aan worden toegevoegd. Deze toegevoegde stoffen variëren van kruiden en cafeïne tot efedrine en sibutramine.

Groene koffie ‒ (Verboden) ingrediënten

Groene afslankkoffie is in veel gevallen dus geen koffie, maar thee. Deze groene “koffie” helpt je dan ook niet bij het afvallen door de van nature in koffie aanwezige stoffen, zoals veel producenten beweren. Het zijn de toegevoegde organische en/of synthetische hulpstoffen die zorgen voor gewichtsverlies. Groene koffie is dus eigenlijk een vloeibare afslankpil.

Stoffen als sibutramine en efedrine zijn overigens verboden op de Nederlandse Vrije Handelsmarkt. Vandaar dat bepaalde soorten groene koffie enkel via het internet kunnen worden besteld.

Groene koffie ‒ Tot slot

Iedere groene koffie is anders, en het zijn de (al dan niet verboden) aanvullende ingrediënten die de werkzaamheid ervan bepalen. Of je kunt afvallen met groene koffie blijft daarom een vraagteken.

Heb jij ervaring met groene koffiebonen, “groene thee-koffie” of voedingssupplementen met groene koffie-extract? Laat dan hieronder je reactie achter en laat ons weten welke soort je hebt geprobeerd en met welke resultaten!

Reacties & Vragen

 1. Elke ·

  Ik ben vandaag begonnen met green coffee 800 en heb totaal geen honger gevoel gehad, het is nog maar de eerste dag maar ik zal jullie op de hoogte houden, over twee maanden ga ik op vakantie en hoop dan paar kilo kwijt te zijn, ik heb een betrouwbare site gevonden daar heb ik het besteld 4 doosjes met per stuk 18 zakjes dus 72 dagen voor 36,95 mocht dit helpen en als ik verder ga dan zal ik de 1000 bestellen, maar eerst kijken of dit helpt.

 2. anouk ·

  Ik heb de originele Green Coffee 1 week gebruikt en ben geen gram afgevallen. Sterker nog… ik ben bijgekomen. Alles gedaan zoals het moet. Dus voor mij geen dure Green Coffee meer.

  • Elke ·

   Hoi Anouk, Je hebt het maar een week gebruikt en dan al opgeven? Ik denk dat je beter minimaal een maand kan gebruiken om resultaat te zien, ik ben vandaag begonnen en zal het zeker twee maanden ga gebruiken, mocht ik dan nog geen resultaat zien dan stop ik er pas mee. Groetjes, Elke

   ·
 3. ANGELIQUE ·

  Hallo iedereen..
  Pff heel veel gelezen, ik zie dat iedereen zo zijn ervaring er mee heeft.
  Waar ik wel van schrik zijn de bijwerkingen die ik zie van sommigen mensen.
  Ik wilde er zelf ook aan beginnen, maar ik durf het eigenlijk niet meer.
  Ik denk zelf, zal groenen thee al niet meer dan genoeg zijn om af te vallen?
  En inderdaad zeker 2 liter water drinken?
  En inderdaad ook goed op je voeding letten.
  Dus in de ochtend een boterham.
  Middags komkommer met bruin brood.
  En in de avond, je groenten.
  En als je nou inderdaad een honger gevoel krijgt, dan je buik maar te vullen met water.
  Want dat geeft eenmaal een vol gevoel.
  Nou ik Ga vanaf morgen beginnen.
  En zal eens kijken of het zo werkt.
  En als iemand een slecht iets heeft mee gemaakt met Groenen Thee.
  Hoor ik het natuurlijk heel graag.
  Groetjes Angelique

  • peer ·

   Hoi Angelique, En ben je afgevallen van die groene koffie?

   ·
 4. Patty J. ·

  Je kunt ook eens de groene koffie pillen van Don Colbert proberen in combinatie met Green Supremefood. Dat heb ik ook gedaan en ze werken voor mij prima! Verder bieden ze een niet goed geld terug garantie.

 5. Nancy Verswyvel ·

  Ik vind die Amerikanen toch zo’n opscheppers hè. Dr. Oz zegt iets en gelijk gaat heel Amerika de groene koffiebonen kopen. Geef nu eerlijk toe. hoe kan je in godsnaam gewicht verliezen zonder enige moeite te doen dan alleen maar groene koffiebonen te gebruiken en voor de rest je levensstijl niet aan te passen. Niet gezond te gaan eten en niet te bewegen. Wie dat gelooft kan dan ook gelijk zeggen ik geloof in Sinterklaas. Op Facebook wordt je gebombardeerd met groene koffiebonen diëten. Laat je toch niets wijsmaken. Gezond eten, bewegen en gezond verstand gebruiken kan iemand al een heel eind op weg helpen. Ik kamp ook met overgewicht en ik ben nu op 4 weken 4 kg afgevallen door de menu’s van Sonja Bakker en ik ben heel intensief aan het trainen gegaan in de sportschool. Ik geef toe dat dat niet makkelijk is om te combineren met werken en gezin, maar ik doe het toch en ik voel me er goed bij. Het is gewoon een kwestie van plannen en zorgen dat je niet elke dag boodschappen moet doen. Voor mij werkt het prima. Je kan moeilijk verwachten dat een groene koffiebonenextract de oplossing gaat zijn voor het vet dat we er zelf hebben aan gegeten. Het heeft niet veel moeite gekost om het eraan te eten en daarom kost het des te meer moeite om het weer kwijt te raken. Het is puur allemaal om geld dat het gaat en iedere maatschappij wil een stukje van de grote koek waar duizenden mensen intuinen. dat noemen ze dan een gat in de markt. In mijn ogen is het alleen maar een gat in je portemonnee. Ze kunnen het allemaal toch zo mooi verkopen. Ze nemen er dan ook nog wereldberoemde sterren voor want die kunnen het allemaal makkelijk betalen. Dus mensen, doe wat je wil, koop de groene koffiebonen of niet. iedereen heeft zijn eigen mening en dit is de mijne. Groetjes Nancy

Plaats een reactie