Home » Afvallen & Dieet » Afslankproducten » Groene Koffie voor afslanken & gewichtsafname: werkt het of niet?

Groene Koffie voor afslanken & gewichtsafname: werkt het of niet?

groene-koffie-afvallen-afslankkoffie

Groene koffie lijkt dé nieuwe rage binnen afslankland te worden. Zo zijn er talloze websites die groene koffie aanbieden en legio forums waar mensen vragen stellen en beantwoorden over de werking van groene koffie. Een kopje groene koffie per dag zou volgens de producent van Leptin Green Coffee 800 zorgen voor:

 • Gewichtsafname van gemiddeld 10 procent
 • Stijging van de spiermassa t.o.v. lichaamsvet van gemiddeld 8 procent
 • Verlaging van de BMI (Body Mass Index) van gemiddeld 8 procent

Maar is groene koffie écht een effectief hulpmiddel bij afslanken en gewichtsafname. Hieronder lees je alles over de werking, de ingrediënten, de voordelen en de nadelen van groene afslankkoffie…

Wat is groene koffie?

Traditionele groene koffie is eigenlijk niets meer of minder dan koffie die wordt gezet van ongebrande koffiebonen. Koffiebonen zijn van nature namelijk lichtbruin, donkerbruin, roodbruin, groen of grijzig. Ze worden bruinzwart tot zwart door het brandproces. Doordat groene koffiebonen niet worden gebrand, blijven bepaalde voedingsstoffen behouden. Zo bevat groene koffie veel meer fenolen en terpenen (o.a. cafestol en kahweol) dan gebrande koffiesoorten.

Groene koffie is dus eigenlijk niks nieuws; het is simpelweg koffie die wordt gezet met ongebrande koffieboontjes. Als je koffiebonen plukt zijn ze meestal grijsgroen tot bruingroen van kleur. Pas ná het branden krijgen koffiebonen hun typerende bruinzwarte tot pikzwarte kleur en sterk aromatische geur. Het oorspronkelijke idee achter groene koffie is dat ongebrande koffiebonen veel meer van hun natuurlijke voedingsstoffen behouden.

Groene koffie m.b.t. afslanken & gewichtsafname

Groene koffie mag dan meer voedingsstoffen bevatten dan zwarte koffie; dat verklaart geenszins waarom groene koffie zou helpen bij afslanken en gewichtsverlies. Het is niet uitgesloten dat groene koffiebonen je stofwisseling ietwat versnellen, maar het is ook niet wetenschappelijk vastgesteld. Fenolen en terpenen zijn immers niet per definitie van nut bij afvallen, afslanken of gewichtsverlies. De populaire groene koffie die te boek staat als afslankkoffie (o.a. Leptin Green Coffee 800 en LipoLysin) wordt dan ook niet gemaakt  van groene koffiebonen.

De groene koffie die te boek staat als ‘afslankkofie’ is dan ook niet zomaar koffie van groene koffiebonen… De meeste populaire soorten green coffee hebben zelfs niets te maken met groene koffiebonen. Groene afslankkoffie bestaat meestal uit groene theeblaadjes waaraan allerhande aanvullende ingrediënten worden toegevoegd. Het zijn deze toevoegingen die groene “koffie” zijn afslankende werking verlenen. Voorbeelden van toegevoegde hulpstoffen in afslankkoffie zijn kruiden, cafeïne, lingzhi, ginseng, cassia-zaad, guarana, groene thee-extract, ECGC, Svetol® en chroom.

Veel groene koffie is dus überhaupt geen koffie. Groene afslankkoffie wordt veelal gemaakt van groene thee waar hulpstoffen en additieven aan worden toegevoegd. Deze toegevoegde stoffen variëren van kruiden en cafeïne tot efedrine en sibutramine.

Het opmerkelijke van groene koffie is dan ook dat er aan veel soorten groene afslankkoffie geen enkele koffieboon te pas komt… Ze worden veelal vervaardigd uit groene thee (blaadjes van theeplanten) en niet uit koffiebonen…

Ingrediënten afslankkoffie

Iedere afslankkoffie heeft dus zijn eigen unieke samenstelling. Ingrediënten die in veel afslankkoffies worden gebruikt zijn:

 • Ongebrande Arabica-koffiebonen
 • Lingzhi & ginseng
 • Cafeïne & cassia-zaad
 • Chroom & guarana
 • Groene thee-extract (o.a. ECGC)

Veel mensen geloven in de werking van afslankkoffie omdat het ingrediënt cafeïne bekend staat als versneller van de stofwisseling. Cafeïne wordt immers verwerkt in allerlei fatburners, Stackers, dieetpillen en andere afslankmiddelen.

Verboden ingrediënten

Groene afslankkoffie is in veel gevallen dus geen koffie, maar thee. Deze groene “koffie” helpt je dan ook niet bij het afvallen door de van nature in koffie aanwezige stoffen zoals cafestol en kahweol, zoals veel producenten wél beweren. Het zijn de toegevoegde organische en/of synthetische hulpstoffen die zorgen voor gewichtsverlies. Groene koffie is dus eigenlijk niets meer of minder dan een poedervormige afslankpil waar je een vloeibare drank van maakt.

Stoffen als sibutramine en efedrine zijn overigens verboden op de Nederlandse Vrije Handelsmarkt; vandaar dat bepaalde soorten groene koffie énkel via het internet worden aangeprezen.

Soorten groene koffie

Iedere groene koffie is anders, en het zijn de (al dan niet verboden) aanvullende ingrediënten die de werkzaamheid ervan bepalen. Of je kunt afvallen met groene koffie blijft daarom een groot vraagteken.
Desalniettemin blijft green coffee voor afvallen en afslanken een heuse revolutie binnen de wereld van lijnen en diëten. Verschillende merken groene koffie beweren zelfs dat één kopje groene koffie per dag zou kunnen zorgen voor:

 • Gewichtsafname van 10%
 • Stijging spiermassa van 10%
 • Verlaging op de BMI met 10%

Groene koffie: Populaire merken & soorten

Inmiddels zijn er miljoenen mensen die dagelijks groene koffie & afslankkoffie bestellen en drinken. Omdat niet alle afslankkoffies verkrijgbaar zijn in Nederland, worden ze veelal via internet besteld. De populairste varianten van groene afslankkoffie zijn:

 • Leptin Green Coffee® (800, 800+ en 1000)
 • Leptin Red Coffee & Leptin Pure Black
 • Coffee Shape groene koffie voor afvallen
 • Yves Rocher™ / Svelta Café Minceur®
 • Slimming Green®
 • Super Green Coffee
 • Starbucks™ “Refreshers”
 • Afslankkoffie Benelux
 • LipoLysin™ groene koffie Parma capsules
 • De Tuinen – Groene koffie capsules (Svetol®)
 • X-trine groene koffie voor afvallen
 • Life Solutions afslankkoffie

Let op: In 2010 kwam afslankkoffie groot in het nieuws omdat het de illegale middelen sibutramine en efedrine zou kunnen bevatten.

NIEUWS

Afslankkoffie is enorm populair. Het begon met een select groepje mensen dat groene koffiebonen maalde, maar inmiddels bestellen miljoenen mensen kant-en-klare afslankkoffie. Het bestellen van afslankkoffie gebeurt vooral via internet, omdat niet alle afslankkoffies in Nederland verkrijgbaar zijn of mogen worden verkocht. Enkele voorbeelden van relatief nieuwe producten van bekende en onbekende afslankkoffie-merken zijn als volgt:

 • Coffee Shape
 • Leptin Green Coffee (800+ & 1000)
 • Leptin Pure Black
 • Yves Rocher / Svelta Café Minceur
 • Parmalux LipoLysin
 • Starbucks “Refreshers”

In sommige varianten van groene koffie / afslankkoffie zijn stoffen als sibutramine en efedrine ontdekt. Sibutramine en efedrine zijn illegale middelen tegen overgewicht. Om die reden kwam afslankkoffie halverwege 2010 groot in het nieuws. De vraag naar afslankkoffie blijft nog altijd stijgen. Er komen dan ook steeds nieuwe varianten van afslankkoffie op de markt. De nieuwste generatie afslankkoffies bestaat onder meer uit:

 • Leptin Pure Black (groene afslankkoffie)
 • Leptin Red Coffee (rode afslankkoffie)

Tot slot

“Afslankkoffie” en “groene koffie” zijn inmiddels dus begrippen geworden die worden gebruikt voor een uiterst breed scala aan afslankproducten die meestal niks met koffie of koffiebonen te maken hebben. Iedere afslankkoffie heeft namelijk zijn eigen unieke samenstelling van toegevoegde stofjes. Of je effectief kunt afvallen met groene koffie blijft dan ook een kwestie van uitproberen. Hoewel de veronderstelde percentages in de eerste alinea op zijn zachtst gezegd twijfelachtig zijn, zijn ze niet per se uitgesloten.

De termen “afslankkoffie” en “groene koffie” zijn uiterst vage begrippen die voor uiteenlopende soorten afslankproducten worden gebruikt. Klassieke soorten afslankkoffie worden gemaakt van groene koffie; groene koffie is in beginsel niets meer of minder dan koffie die wordt gezet van ongebrande koffiebonen. Wanneer een koffieboon niet wordt gebrand, behoudt deze namelijk zijn oorspronkelijke groene kleur. De overige ingrediënten van afslankkoffie lopen echter sterk uiteen. Er zijn bovendien zelfs “afslankkoffies” waar helemaal geen koffiebonen in worden verwerkt en die het voornamelijk moeten hebben van omstreden stofjes die je ook terugvindt in bepaalde medicamenten…

Heb jij ervaring met groene koffiebonen, “groene thee-koffie”, afslankkoffie of voedingssupplementen met groene koffie-extract? Laat dan hieronder je reactie achter en laat ons weten welke soort je hebt geprobeerd en met welke resultaten!

183 reacties op “Groene Koffie voor afslanken & gewichtsafname: werkt het of niet?”

 1. Directeur ·

  Als je belazerd wilt worden, laat je dan vooral belazeren… Ik ben 2 maanden accountmanager geweest bij een bedrijf van vergelijkbare producten. Ik kon er niet achter staan… Het spul werkt absoluut niet. Het is pure geldklopperij. Er zijn altijd mensen die samen met het nemen van de pillen tegelijkertijd hun eetpatroon veranderen. Daarom zijn er mensen die misschien een kilo of 2 kwijtraken, maar dat komt niet door de pillen. Daarnaast zijn de pillen giftig met veel bijwerkingen. Wordt wakker mensen, de stof is ILLEGAAL in Nederland. Dat is niet voor niets. Blijf vooral dromen, maar vergeet niet dat je jezelf voor de gek houdt. Klagen dat het uiteindelijk allemaal niet werkt heeft geen zin… Klaag liever bij jezelf dat je er ingetuind bent. Iedereen weet dat afvallen alleen maar kan door gezond te eten en te sporten.

  Beantwoorden
 2. Frank ·

  Ik ben 2 weken geleden begonnen met groene koffiebonen extract capsules. Halfuurtje voor de warme maaltijd 2 capsules met een flinke glas water innemen. Heb 90 capsules besteld, dus voor anderhalve maand. Ik maak de kuur zeker af, maar weet nu al zo goed als zeker dat het lou loene is, oftewel zonder resultaat. Ik heb zelfs mijn eetpatroon aangepast door niets meer te snoepen en beweeg meer. Halfuur wandelen per dag, wat voor mij al heel veel is. Daar ben ik allemaal tegelijk met de groene koffie kuur mee begonnen en wat is na 2 weken het resultaat? Noppes, nada, niks. Ik ben zelfs 2 ons aangekomen! Had verwacht dat met name de beweging een en ander op zou leveren, want mijn overgewicht heeft niet zozeer met veel eten te maken, maar vooral met een nogal passief leven. Bijna zeven dagen per week van de ochtend tot de avond achter de PC. Ben ZZP’er en werk vanuit huis. Dwing mezelf nu iedere dag te wandelen, vind het vreselijk, maar ik houd het nog wel vol. Maar als het rendement niks is…

  Beantwoorden
  • Dwain ·

   Goed dat je zo bezig bent, het zal zeker wel resultaat hebben voor een gezonder lijf. Je gewicht is echter niet de enige graadmeter. Meer bewegen en gezonder eten!

 3. onbekend ·

  Hallo allemaal, Ik heb nu mijn green coffee tabletten binnen, maar ik weet nou nog steeds niet goed hoe en wanneer ik die moet gebruiken. Is er iemand die me hiermee kan helpen?

  Beantwoorden
 4. Simone ·

  Ik slik nu bijna 2 weken groene koffie capsules en heb voor de eerste keer in mijn leven geen probleem meer met het laten staan van snacks en andere tussendoortjes. Eten doe ik hetzelfde als voorheen en ik ben zeker niet meer gaan bewegen. Ben in korte tijd toch al ruim 1 kilo kwijt en mijn kleding zit wat losser… Heerlijk gevoel! En geloof mij, ik heb echt alles wat erover te vinden is al tientallen keren bestudeerd en was zeer sceptisch, maar wilde het gewoon proberen… En of het nou tussen mijn oren zit of dat het echt werkt weet ik niet, maar ik ben wel degelijk gewicht kwijt en kom ook toe met mijn normale eet- en werkpatroon. Ik ben echt verrast!

  Beantwoorden
  • suraya ·

   Moet je die groene koffie supplementen gewoon zo innemen? Ik slik nooit pillen, dit is de eerste keer, maar de buitenkant ziet er zo plastic-achtig uit…

 5. Louise Knuppel ·

  Het beste dieet wat ik ooit gedaan heb (en het makkelijkste) is het Gronings Ziekenhuis Dieet. Ben in 3 maanden 11 kilo afgevallen en om het bij te houden volg ik alleen elke maandag nog het dieet. Inmiddels volgen vele van mijn vrienden hetzelfde dieet met geweldige resultaten. En het mooiste ervan: het is heel goedkoop om te doen.

  Beantwoorden
  • Paul ·

   Beste Louise, Het Gronings Ziekenhuis Dieet ken ik niet; wel vind je op Salusi een artikel over ‘Het Ziekenhuisdieet’. Is dit vergelijkbaar? Groeten, Paul

  • Natasja ·

   Ik heb een vraag over groene koffie, maar weet niet zo goed waar ik heen moet met dit, dus hoop dat je me kunt helpen… Ik wil graag een proefpakket van Café Slim bestellen. Ik heb alleen gelezen dat je dit moeilijk stop kan zetten. Weten jullie hier misschien iets meer over?

  • Paul ·

   Beste Natasja, Ik heb op Salusi inmiddels vele tientallen reacties van mensen voorbij zien komen van mensen die zijn opgelicht door websites die proefpakketten verkopen. Deze websites houden zich niet aan de Nederlandse wetgeving voor webwinkels en internetverkopen en zetten allerlei gekke regeltjes in hun algemene voorwaarden. Ze laten hun klanten onbewust akkoord gaan met abonnementen waar zij maanden of jaren aan vast zitten en schrijven geldbedragen af die in veel gevallen beduidend hoger zijn dan overeengekomen. Vanwege het gebrek aan contactgegevens (telefoonnummer, e-mailadres, lijfelijk postadres etc.) is het nagenoeg onmogelijk om het abonnement voortijdig te cancelen of naderhand nog stop te zetten. Het gaat om websites die de ene maand African Mango supplementen verkopen, de volgende maand Aminozuur Supplementen, dan weer Groene Koffie en weer een maand later Vezelsupplementen. Ze gooien dan hun hele site om waardoor ze zelfs niet meer makkelijk worden herkend en teruggevonden door ‘oude’ klanten. Ik beweer overigens NIET dat ook Café Slim hiertoe behoort, maar pas sowieso op met gratis proefpakketten voor afslanksupplementen! Persoonlijk zou ik het risico nooit nemen. Groeten, Paul

  • sasje ·

   Hoi Louise, Ik ben erg benieuwd hoe dat Gronings Ziekenhuis Dieet werkt. Kun je mij dat laten weten? Groetjes, Sasje

 6. braem ·

  Elke, kan je die site doorsturen want ik heb net 4 dozen besteld voor 98 euro. Die van u is veel goedkoper! Bedankt & groetjes, Chantal

  Beantwoorden
 7. memo ·

  Ik had in 2013 over groene koffie gelezen dus heb ik een kilo gekocht in Turkije waar groene koffie slechts 5 euro per kilo kost, maar ‘t smaakt raar; zeker niet naar koffie.

  Beantwoorden
 8. Elke ·

  Ik ben vandaag begonnen met green coffee 800 en heb totaal geen honger gevoel gehad, het is nog maar de eerste dag maar ik zal jullie op de hoogte houden, over twee maanden ga ik op vakantie en hoop dan paar kilo kwijt te zijn, ik heb een betrouwbare site gevonden daar heb ik het besteld 4 doosjes met per stuk 18 zakjes dus 72 dagen voor 36,95 mocht dit helpen en als ik verder ga dan zal ik de 1000 bestellen, maar eerst kijken of dit helpt.

  Beantwoorden
  • Gigi ·

   Beste Elke, Hoe gaat het met je afval resultaat?

  • Erlinde ·

   Hoi Elke, Waar heb je de green coffee gekocht? Want ‘t is erg goedkoop… Ik wil er ook mee beginnen. Heeft het bij jou geholpen? Hoeveel ben je al afgevallen in hoeveel tijd? En hoeveel viel je in het begin af? Ik hoor graag van je. Groetjes, Erlinde

 9. anouk ·

  Ik heb de originele Green Coffee 1 week gebruikt en ben geen gram afgevallen. Sterker nog… ik ben bijgekomen. Alles gedaan zoals het moet. Dus voor mij geen dure Green Coffee meer.

  Beantwoorden
  • Elke ·

   Hoi Anouk, Je hebt het maar een week gebruikt en dan al opgeven? Ik denk dat je beter minimaal een maand kan gebruiken om resultaat te zien, ik ben vandaag begonnen en zal het zeker twee maanden ga gebruiken, mocht ik dan nog geen resultaat zien dan stop ik er pas mee. Groetjes, Elke

  • Melike ·

   Wel, hier hetzelfde, heb 1 week Green Coffee 1000 genomen en hupla 2 kg erbij. :-(

 10. sandy ·

  Hallo, Ik heb net Leptin Green Coffee 800 in de natuurwinkel gekocht voor maar eur 10,-. Verpakking is hetzelfde, maar online is nog duurder. Ik heb mijn gegevens ingevuld online, maar iets ging fout (dacht ik), maar toen kreeg ik een telefoontje van het bedrijf om te vragen wanneer ik thuis ben voor de levering!? Ik had gezegd dat ik het niet meer wilde, maar ik moet dan een formulier invullen en moet ik van de eigenaar toestemming vragen! Vind ‘t allemaal raar… Heeft iemand ditzelfde probleem gehad?

  Beantwoorden
 11. Angelique ·

  Hallo iedereen… Pfff heel veel gelezen, ik zie dat iedereen zo zijn ervaring er mee heeft. Waar ik wel van schrik zijn de bijwerkingen die ik zie van sommigen mensen. Ik wilde er zelf ook aan beginnen, maar ik durf het eigenlijk niet meer. Ik denk zelf, zal groenen thee al niet meer dan genoeg zijn om af te vallen? En inderdaad zeker 2 liter water drinken? En inderdaad ook goed op je voeding letten. Dus in de ochtend een boterham. Middags komkommer met bruin brood. En in de avond, je groenten. En als je nou inderdaad een honger gevoel krijgt, dan je buik maar te vullen met water. Want dat geeft eenmaal een vol gevoel. Nou ik ga vanaf morgen beginnen. En zal eens kijken of het zo werkt. En als iemand een slecht iets heeft mee gemaakt met Groene Thee. Hoor ik het natuurlijk heel graag. Groetjes, Angelique

  Beantwoorden
  • peer ·

   Hoi Angelique, En ben je afgevallen van die groene koffie?

 12. Patty J. ·

  Je kunt ook eens de groene koffie pillen van Don Colbert proberen in combinatie met Green Supremefood. Dat heb ik ook gedaan en ze werken voor mij prima! Verder bieden ze een niet goed geld terug garantie.

  Beantwoorden
 13. Patty J. ·

  Ik heb de groene koffie pillen van Don Colbert gekocht in Nederland in combinatie met Green Supremefood. Je moet er natuurlijk wel goede voedingsstoffen blijven nemen. Ben heel tevreden!

  Beantwoorden
 14. Nancy Verswyvel ·

  Ik vind die Amerikanen toch zo’n opscheppers hè. Dr. Oz zegt iets en gelijk gaat heel Amerika de groene koffiebonen kopen. Geef nu eerlijk toe. hoe kan je in godsnaam gewicht verliezen zonder enige moeite te doen dan alleen maar groene koffiebonen te gebruiken en voor de rest je levensstijl niet aan te passen. Niet gezond te gaan eten en niet te bewegen. Wie dat gelooft kan dan ook gelijk zeggen ik geloof in Sinterklaas. Op Facebook wordt je gebombardeerd met groene koffiebonen diëten. Laat je toch niets wijsmaken. Gezond eten, bewegen en gezond verstand gebruiken kan iemand al een heel eind op weg helpen. Ik kamp ook met overgewicht en ik ben nu op 4 weken 4 kg afgevallen door de menu’s van Sonja Bakker en ik ben heel intensief aan het trainen gegaan in de sportschool. Ik geef toe dat dat niet makkelijk is om te combineren met werken en gezin, maar ik doe het toch en ik voel me er goed bij. Het is gewoon een kwestie van plannen en zorgen dat je niet elke dag boodschappen moet doen. Voor mij werkt het prima. Je kan moeilijk verwachten dat een groene koffiebonenextract de oplossing gaat zijn voor het vet dat we er zelf hebben aan gegeten. Het heeft niet veel moeite gekost om het eraan te eten en daarom kost het des te meer moeite om het weer kwijt te raken. Het is puur allemaal om geld dat het gaat en iedere maatschappij wil een stukje van de grote koek waar duizenden mensen intuinen. dat noemen ze dan een gat in de markt. In mijn ogen is het alleen maar een gat in je portemonnee. Ze kunnen het allemaal toch zo mooi verkopen. Ze nemen er dan ook nog wereldberoemde sterren voor want die kunnen het allemaal makkelijk betalen. Dus mensen, doe wat je wil, koop de groene koffiebonen of niet. iedereen heeft zijn eigen mening en dit is de mijne. Groetjes Nancy

  Beantwoorden
  • braem ·

   Mij helpt deze groene koffie om minder te eten en meer energie te krijgen, dus ik vind Green Coffee reuze! En ik eet alles, maar tel wel mijn calorieën; ik ga tot 1500 en ben op 2 weken 2 kg afgevallen. Heb alles geprobeerd van diëten en vermagerde 10 kg en kwam er 16 terug bij, maar ik doe het nu dus op mijn eigen manier. Ik tel mijn calorieën en dit lijkt te werken. En ik eet nog ijs ook. Maar ja, dan moet ik wat meer tellen, maar dat lukt prima!

 15. Marja ·

  Ik heb green coffee bean max besteld. Werkt voor mij goed: 2,5 kilo eraf. Besteld op Groenekoffieshop.nl

  Beantwoorden
 16. Krysta ·

  Ik gebruik al maanden Leptin Green Coffee 800+ en het werkt echt fantastisch! Binnen twee weken 5 kilo afgevallen. Ik ben echt helemaal trots en happy… Groetjes, Krysta!

  Beantwoorden
  • Richard ·

   Krysta, misschien medewerkers of aandeelhouders van Leptin Green Coffee 800?

  • Cansu ·

   Hoi Krysta, hoe ben je aan green coffee 800 gekomen?

 17. Feline ·

  Helpen green coffee capsules (pillen) ook? Ik kan geen koffie versie vinden namelijk, en ik heb filterkoffie.

  Beantwoorden
 18. lucy ·

  Ik heb net een bestelling gedaan voor twee maand, Ik eet al meer dan een jaar Herbalife producten en sport 3 keer per week, Toch viel ik niet meer af dus wil ik er alles bij proberen, ‘t Is weer te mooi om waar te zijn en als mijn bestelling komt heb ik zin het meteen terug te sturen. Efedrine is gevaarlijk spul en ja, houdt de honger tegen, dat wel. Maar ik wil het niet in mijn lichaam en het staat dan ook niet op de verpakking… Ik doe alles om mijn lichaam gezond te houden, dus wil die rommel al niet meer! Pfff… Al die leugens, je kan suiker in een dopje verkopen en verkondigen dat het werkt, en het geld stroomt binnen… Als je maar de centjes hebt om het te laten maken. Wanneer houdt men nou eens op de mensen te bedriegen?

  Beantwoorden
 19. Agnes ·

  Ik heb groene coffee gebruikt. de 1000 en de 2000. Die haal ik hier gewoon bij de toko. Je moet inderdaad wel 1 1/2 tot 2 liter water erbij drinken. Maar ik ben wel ruim 4 kg afgevallen. De prijzen verschillen wel want bij Oriental betaal je voor de Leptin 1000 (18 zakjes) 12,95 euro en hier bij de plaatselijke toko Green Coffee 2000 (14 zakjes) voor 21,95 euro. Nu gebruik ik sowieso geen groene koffie meer, want ik val er niets meer door af.

  Beantwoorden

Plaats een reactie