Home » Afvallen & Dieet » Snel afvallen rond je buik doe je zo: 3 onmisbare tips

Snel afvallen rond je buik doe je zo: 3 onmisbare tips

afvallen-buik

Afvallen rond je buik is misschien wel de allerlastigste taak op het gebied van afvallen. De buik is namelijk dé plek waar bij de meeste mensen het vet het eerste komt… En helaas ook nog eens de plaats waar het vet doorgaans het laatste weer verdwijnt tijdens het afvallen. Om een slankere buik te krijgen, heb je dus motivatie, doorzettingsvermogen én de juiste kennis nodig.

Lukt plaatselijk afvallen rond je buik niet?

Veel fitnessgoeroes, apparaten en pilletjes beloven dat je super snel plaatselijk kunt afvallen rond je buik, maar daadwerkelijke resultaten blijven doorgaans uit. Je zult hoogstens beter getrainde buikspieren overhouden, maar als je veel overgewicht hebt, dan is het onmogelijk om daadwerkelijk zomaar binnen een mum van tijd al het vet rond de buik te verliezen. En zonder vet te verliezen rond je buik kom je nergens; ook steenharde buikspieren blijven dan namelijk simpelweg onzichtbaar. Voor effectief en relatief snel afvallen rond je buik zijn 3 simpele basisprincipes vereist, namelijk:

#1 Snel afvallen rond je buik door vetverbranding

Vetverbranding – Als je wilt afvallen rond je buik, dan kun je dit niet expliciet plaatselijk doen. Je moet voor een strakke en sexy buik dus in het zijn algemeenheid afvallen en vet verbranden. Vooral cardiotraining helpt hierbij erg goed. Cardiotraining kun je bijvoorbeeld uitoefenen op een crosstrainer, hometrainer (fietsen), loopband (wandelen en hardlopen) of roeimachine. Het gaat erom dat je hartslag sneller gaat, je moeilijker ademhaalt en gaat zweten.

#2 Voeding & het juiste dieet zijn cruciaal voor afvallen bij je buik

De juiste voeding – Door de juiste dingen te eten, kun je sneller afvallen rond je buik. Je dieet is namelijk enorm belangrijk als je vet bij je buik wilt kwijtraken en een mooie strakke buik wilt krijgen. Denk bij gezonde voedingsmiddelen voor een mooie buik o.a. aan volkorenbrood, grapefruit en meloen. Lees hierover meer in dit artikel op Salusi.

#3 Afvallen rond je buik met krachttraining

Krachttraining voor een strakker lichaam - Alleen afvallen zorgt nog niet per se voor een strakke en sexy buik. Hiervoor heb je ook krachttraining nodig. Belangrijk hierbij is dat je niet alleen je buikspieren traint, maar ook andere grote spieren en spiergroepen zoals je onderrug en je bovenbenen. Je lichaam wil namelijk altijd een balans creëren qua spiermassa. Door de grootste spieren mee te nemen in je training, krijg je automatisch ook een mooiere, gespierde buik.

Van afvallen bij je buik een succes maken

Voor het verkrijgen van een slanke en strakke buik, is de kunst om bovenstaande drie basisprincipes te balanceren om zodoende echt af te vallen rond je buik. Neem je één van deze uitgangspunten weg, dan zal het resultaat langer op zich laten wachten en minder mooi zijn.

Lukt het jou om af te vallen bij je buik? Wat werkt het beste en heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat het weten in een reactie!

84 reacties op “Snel afvallen rond je buik doe je zo: 3 onmisbare tips”

 1. Angelique ·

  Wie kan mij helpen? Ik ben een persoon met een schildkliervertraging. Ik doe een week aan yoga en heb nu voor de 2de dag helemaal niet meer gesnoept. Ik begrijp nu niet waarom ik aankom. Ik ben in 10 jaar tijd 10 kilo aangekomen. Ik ben 1m52 en ik ben van 42 kilo nu omhoog gegaan naar 54 kilo. De dokter blijft maar zeggen dat het niet aan mijn schildklier ligt. Wie kan mij uitleggen waar het dan wel aan ligt?

  Beantwoorden
 2. Anoniem ·

  Door mijn ex kwam ik 10 kilo aan. Of ligt zoiets toch aan mezelf?

  Beantwoorden
 3. Meisje ·

  Hoi. Ik ben een meisje van 13 jaar en ik weeg 61 kilo. Ik ben wel heel lang, namelijk 1.77. Ik wil later bij de politie, maar ik ben bang dat ik de sporttest niet haal. Ik voel me dik en ik heb (behoorlijk) astma. Ik wil mijn droom niet opgeven. Ik wil heel wat dunner worden zodat ik er in uniform normaal uit zie. Iemand tips? Ik sport elke dag bijna 1,5 uur en ik ga naar fysio, daar krijg ik veel oefeningen. Alleen ik val gewoon niet af. Ik eet heel gezond en snack maar 1x in de maand. Ik wil heel graag iets doen maar ik weet niet wat.

  Beantwoorden
 4. marilou ·

  Hoi, ik ben een meisje van 17 ik weeg 58kg en mijn lengte is 1,63. Ik zou zeer graag mijn vet rond mijn buik weg krijgen. Ik sport 3-4 keer per week maar ik krijg mijn vet maar niet weg. Tips zijn zeer welkom! :-)

  Beantwoorden
  • Dombo ·

   Gewoon van die Oreo-koekjes afblijven en meer gaan sporten!

 5. Loes ·

  Hoi, Ik ben Loes, ik ben 1.75 lang en ik weeg 75 kilo, is dit te veel?

  Beantwoorden
 6. stephanie ·

  Hoi, Ik ben al een tijd bezig met afvallen; dat doe ik door middel van gezond eten en sporten. Ik ben 27 jaar, 1,68 en 67kg. Ik heb vooral veel vet op mijn bovenbenen en buik, ik sport nu 4 keer in de week en doe meestal cardio, ik zorg altijd dat ik minimaal een uur cardio doe. Toen ik begon met sporten was ik 73kg, nu blijf ik al een tijd hangen op 67kg en ik wil het liefst een paar kilo meer kwijt. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

  Beantwoorden
 7. Marga ·

  Ik denk dat de meesten van jullie zich toch eens achter de oren moeten krabben; veel verhalen doen me denken aan anorexia en dat is niet goed!

  Beantwoorden
 8. yxxlovee ·

  Hee allemaal! Ik ben een meisje van 15 jaar, 1,78 lang en weeg 48 kg. veelste zwaar vind ik zelf! Als ik in de spiegel kijk zie ik een dik lelijk meisje! Ik wil dit niet meer. Ik wil graag kilo’s kwijt. Maar t lukt nog niet helemaal. Ik wil vooral me dikke buikje kwijt! Iemand tips? Xx onzeker meisje.

  Beantwoorden
  • tip ·

   Door de gegevens die je geeft kan ik alleen maar zeggen dat je ondergewicht lijkt te hebben. Het kan zijn dat je alsnog onzeker bent over verdwaalde vetjes. Blijf a.u.b. gewoon goed/gezond eten, 3 maaltijden per dag, gezonde tussendoortjes en het liefst op gestructureerde tijdstippen. Voor de verdwaalde vetjes kan je altijd wat cardio en krachttraining doen, maar overdrijf dit niet, anders word je echt ongezond dun.

  • Esther ·

   Je hebt al ondergewicht. Niet afvallen dus!

 9. Linda ·

  Hallo! Ik ben Linda en ik ben 13 jaar oud. Ik weeg 49,0 kg (op zich niet te zwaar toch?). Maar ik heb best veel ‘vet’ op m’n buik zitten. Als ik zit heb ik van de kleine rolletjes en als ik in mijn bikini loop, schaam ik me omdat ik denk dat mensen me dik vinden. Ik wil graag een plat buikje, maar weet niet hoe! Kan iemand me alsjeblieft helpen?

  Beantwoorden
  • Paul ·

   Een platte buik bewerkstelligen is een kwestie van vet verbranden (cardio) + spieren opbouwen (kracht). De basisprincipes kun je lezen in dit artikel over sixpacks. In dit artikel over duurtraining kun je alles lezen over cardiofitness en in dit artikel over power training komt krachttraining uitgebreid aan bod. Hopelijk kun je hier iets mee! Groeten, Paul

 10. kelly ·

  Ik ben een jonge mama van 19, bevallen in 2011. Voor mijn bevalling woog ik 65, wat ik toen al te veel vond. Ik ben 1,55 meter groot en weeg nu 62,6 kilogram. In januari begonnen met fitnessen, maar wil heel graag 55/50 kg wegen op korte tijd. Dit is nodig voor het werk wat ik doe. Ik moet er super uitzien en fitness helpt niet echt veel! Help a.u.b.

  Beantwoorden
 11. Lindsey ·

  Hallo allemaal, Ik ben een jonge vrouw van 22 jaar en ik weeg op het moment 56 kilo ik ben 1,66. Ik ben niet dik maar heb zo mijn vormen mijn buik en heupen zou ik graag plat hebben en wie weet wel goed getraind. Ik let erg op mijn voeding; zo drink ik veel water en eet ik Waza crackers i.p.v. brood en vervangbare producten die beter voor mij zijn. Mijn beweging ben ik ook mee bezig. Heeft er iemand tips of trucs? Bepaalde stofjes of voedingsmiddelen waarmee je sneller afvalt? Geen pillen of zo, maar gewoon iets natuurlijks? Ik hoor het graag, groetjes!

  Beantwoorden
  • Lindsey ·

   Ook eet ik elke dag twee eieren zonder eigeel. Ik hoop op reacties en wie weet van iemand wel een top tip! alvast bedankt.

  • Esther ·

   Je zit volgens de BMI index al bijna tegen ondergewicht aan. Niet afvallen dus! Vraag op de sportschool een trainingsprogramma aan voor het kweken van meer spiermassa op de plaatsen die je strakker wilt hebben. Dat kan ook zonder al te veel gewicht te verliezen.

 12. Myrddin ·

  Haai allemaal, Ik ben Myrddin, 17 (over een maand 18) jaar oud, ik ben 1,65 meter en weeg 50 kilo. Ik doe een behoorlijk intensieve opleiding met zes uur sport in de week. Deze sporten zijn kracht, hardlopen, boksen en constability en nog val ik niks af. Ook drink ik op aanraden van mijn vriend shakes om mijn spieren te versterken. Ik denk wel dat ik te weinig water drink op een dag, maar ik eet ‘s ochtends twee boterhammen, ‘s middags vier en ‘s avonds warm eten met af en toe een bakje vla of yoghurt tussendoor. Ook fiets ik 32 km per dag en nog val ik niet af rond mijn buik. Kan iemand me helpen?

  Beantwoorden
  • Anne ·

   Beste Myrrdin, Met jouw sporten bouw je alleen spiermassa op (belangrijk voor mannen, superslecht voor vrouwen). De shakes maken dat je nog meer groeit. Je gewicht is net op het randje van ondergewicht. Als je aangepast gaat trainen (voor een vrouwenlichamen dus) zal je zien dat je er beter gaat uitzien.

 13. Luna ·

  Hey, Ik ben 16 en ik weeg ongeveer 58,5 kilo. Ik wil echt zo graag 1 kilo in 1 week kwijt, maar ik heb dat geprobeerd, en dat lukt niet goed. Wat moet ik doen? :/ Wil je wel antwoorden a.u.b. ‘t is belangrijk!? :D

  Beantwoorden
  • leonie ·

   Jij ben 16 en je weegt 58 kilo. Dan moet je toch niet afvallen? Daar moet je mee oppassen! Toen ik 20 was woog ik 65 kilo. Da’s echt een mooi gewicht, maar jij bent 16 jaar… Kom op hé!

 14. juliaa ·

  Heey, Ik ben juliaa, Ik ben 13, word 14, en ik weeg 73 kilo en ik ben 1.67. Ik denk dat het door mijn bouw komt, maar ik wil er toch zeker 10 kilo vanaf. Ik eet ‘s ochtends 1 of 2 boterhammen, in de pauze fruit, ‘s middags 3 boterhammen en ik drink veel water. En ik ga binnenkort sporten. Ik wil graag afvallen want we krijgen een waterkamo en ik heb een klein buikje. Ze zeggen dat ik ben wie ik ben, maar ben niet zeker. Ik heb al een koolhydraatarm dieet gevolgd, 1 kilo kwijt, dus 72 kilo nu… :(

  Beantwoorden
 15. Fleur ·

  Hallo mensen, Ik ben een doof meisje van 22 jaar. Ik schaam me vaak voor mezelf: dik lichaam en benen… Het ziet er niet mooi uit en daarom wil ik graag afvallen voor mezelf! Het belangrijkste probleem zit in mezelf: vaak stress, verdrietig, bang en zo. Ik moet nu mijn best doen en nadenken over wat ik moet doen in m’n leven… Wie kan me ermee helpen en heeft tips voor me? Groetjes van Fleur

  Beantwoorden
  • paul ·

   Beste Fleur, Het belangrijkste in jouw verhaal is dat je meer van jezelf gaat houden en wees dankbaar dat je het zelf kan veranderen. Wees ook realistisch dat lichaamsvet niet vanzelf gaat verdwijnen. Er zal veel aan je levenspatroon moeten veranderen bv elke dag gemotiveerd cardio doen en een ander eetpatroon gaan volgen. Wees gemotiveerd, dan komt alles goed.

 16. Pieterke ·

  Hallo allemaal, Ik ben sinds kort. En ik ben heel boos. Ik ben 2 jaar en heb nu al last van een beginnend buikje. Ik eet voldoende, maar niet overmatig en drink best wel veel flesjes leeg. Meestal loop ik op handen en voeten thuis in verband met het trainen van alle spiergroepen. Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe?

  Beantwoorden
  • Paul ·

   Als je op je tweede al vloeiend Nederlands typt, ben je meesterlijk bezig. Dus gewoon zo doorgaan! :P

 17. Sven ·

  Dit is het overwegen waard… Heb hier veel goede dingen over gehoord en ik kwam via deze site op het de Oermens Methode… Heeft een stuk over het Oerdieet in Men’s Health gestaan.

  Beantwoorden
 18. maddy ·

  Ik ben Maddy, 25 jaar oud. Ik ben met mijn zwangerschap van 52 kg naar 75 kg gegaan. Op dit moment weeg ik 56 kg. Maar ‘t is net alsof de laatste kg er niet af willen… Vind ‘t erg frustrerend worden. Wel vind ik de tips van de 3 pilaren echt geniaal! Dat vertellen ze nog niet eens in de sportschool! Maar hoe krijg ik mezelf weer gemotiveerd als de teller op 56 blijft staan… :-(

  Beantwoorden
  • Cindy ·

   Hallo Maddy, Je moet juist hartstikke blij wezen met je gewicht! Er zijn meisje van 14/15/16 en ouder die 57 kilo wegen. En zelfs dat is niet zwaar voor hun! Iemand van 14 mag minstens 68 kilo wegen. En jij bent 25! Misschien moet je accepteren dat je een goed lichaam hebt, je mag er zeker trots op zijn! Velen zullen jaloers op je zijn.

 19. Dr Karel Ten Hoogstaende Aertse ·

  Afvallen is een zaak van minder eten dan dat je verbruikt. Wanneer het verbruik erg laag is, betekent dat dus dat er erg weinig gegeten kan worden.

  Beantwoorden
  • pol ·

   EDH en ik viel 10 kilo af. Eet de helft, en bovendien veel minder koolhydraten, dat is de clou.

 20. Lynn ·

  Hoi, Ik ben een meisje van 16 en doe acrobatiek op internationaal niveau. Hierdoor ben ik erg gespierd en dus ook erg zwaar. Ik train 20 uur per week (dit bevat cardio, maar vooral veel krachttraining) en consumeer ongeveer 2000 calorieën per dag. Ik zou graag wat kilo’s kwijt willen, maar weet niet hoe. Welke producten moet ik juist wel eten en welke niet?

  Beantwoorden
 21. Leon ·

  Ik maak gebruik van de calorieën app ‘Shape Up’ in combinatie met 4x in de week racefietsen en daarmee lukt ‘t aardig. Ik zal eens proberen m’n hartslag lager te houden… Momenteel is ie Rond de 140 en is volgens jullie 65% wat aan de hoge kant en zal de vetverbranding niet optimaal zijn. Ik ga ‘t proberen en zal de resultaten over ca. 4 weken laten horen…

  Beantwoorden
 22. Margriet ·

  Toen ik vroeger probeerde af te vallen lukte het me nooit om het laatste restje buikvet weg te krijgen… Ik ben uiteindelijk gaan hoelahoepen, en dat heeft heel erg geholpen! Ik weet niet of het komt doordat ik er veel calorieën mee verbrandde of omdat ik bepaalde spieren opbouwde, maar het hielp als een trein :D Ik raad het iedereen aan, want het kost heel weinig tijd!

  Beantwoorden
 23. Leonie ·

  Dan heb ik toch de vraag hoe het dan kan dat ik gewoon niet afval bij alle lichaamsbeweging die ik op een dag heb. Ik werk namelijk in de zorg, werk minimaal 30 uur per week en dat werk bestaat als huishoudelijk hulp in gezinnen met jonge kinderen bij oudere mensen en zieke mensen. En ja, huishoudelijk werk is best intensief, al zeg ik het zelf. En geloof me, als ik bij een gezin ruim een uur sta te strijken, liggen er ook zweetdruppels langs me op de grond. En ik let op m’n eten! Het enige probleem wat ik heb is dat ik ‘s avonds niet naar de sportschool ga en eerlijk gezegd ook dan de puf daarvoor niet meer heb. Help, help! Hoe kom ik van mij buik af? Wilde nu een koolhydraat-arm dieet gaan proberen… Iemand anders tips?

  Beantwoorden
  • Ellen ·

   Beste Leonie, Ik las dat je je afvraagt waarom je niet afvalt terwijl je fysiek vrij zwaar werk doet. Wat ik heb geleerd is dat je lichaam gewend is geraakt aan deze inspanning. Wil je dus afvallen (en je conditie verbeteren) dan zul je, wat gezond is, 2/3 keer per week je lichaam zwaarder moeten laten inspannen. Ga niet dagelijks als een gek sporten, maar zorg dat je je lichaam na het sporten een dag of twee dagen rust geeft en tijd geeft om bij te komen. Dat is nog belangrijker dan het sporten zelf. Je lichaam moet kunnen herstellen, dat zorgt ervoor dat je conditie opbouwt. Als je je lichaam niet de tijd geeft te herstellen, gaat je conditie juist achteruit.

 24. M ·

  Ik ben 14, 1.80 meter en weeg 72 kilo. Zo’n BMI site zegt dat ik goed zit, maar ik krijg groei-striemen. Heb best wel grote bovenbenen en heb een buikje dat ik graag kwijt wil. Ik doe aan fitness en dans, maar ‘t helpt niet echt… Weet iemand wat ik kan doen om van dat buikje af te komen? Groetjes…

  Beantwoorden
 25. annie ·

  Hoi, Ik ben een meisje van 16 jaar. Ik weeg 60 kg, ben 1 meter 70 en wil graag 10 kilo eraf. Ik eet 3 maaltijden op een dag en verder fiets ik elke dag 3 km. Maar m’n buikje gaat niet weg en ik kom niks aan of val niks af. Kan het zijn dat m’n buikje verslapte spieren zijn? Want vroeger turnde ik en danste ik, dus ja…

  Beantwoorden
  • Paul ·

   Beste Annie, Als je bedoelt dat je buikje uit verslapte spieren bestaat, dan is het antwoord absoluut ‘nee’. Als je vaak en intensief sport en vervolgens stopt met sporten, zal je spiermassa afnemen, maar je spieren zullen niet zomaar gaan “hangen”. Het is waarschijnlijker dat spieren zijn gekrompen en er vetweefsel is bijgekomen. Je gewicht is hetzelfde gebleven, maar de verhoudingen zijn veranderd. 3 kilometer per dag fietsen is een aardig begin, maar niet genoeg om af te vallen en/of spieren op te bouwen. Je zou eigenlijk intensiever moeten sporten (cardio + een beetje krachttraining). Groeten, Paul

 26. ali ·

  Nou, ik ben Ali; ik ben 15 jaar, 1,67 lang en 77 kilo zwaar. Is dit te dik? Zo ja, wat kan ik doen? Pfff… Help mij! Heb echt hulp nodig hiermee.

  Beantwoorden
  • Laurens ·

   Ik denk wel dat je iets te dik bent. Wil je dit goed kunnen uitrekenen, zoek dan een BMI calculator op internet.

  • Anne ·

   Hoi Ali, Je gezonde ideale gewicht is je lengte minus 1 meter. In jouw geval, 1.67, zou dan je gezonde gewicht 67 kilo zijn. Online je BMI checken heeft geen nut. Je bent ongeveer 10 kilo te zwaar. Ga je sporten, begin dan niet meteen met een zware cardiotraining. Je lichaam heeft meer aan herhaling van beweging met behulp van spier-aanspanning in plaats van gewichten. Val niet meer dan 1 kilo expres af per week, je huid moet blijven passen en niet lubberen. Pas je voedsel aan. Meer groenten dan vlees, (vers) fruit… je kent het rijtje wel. ;) Succes!

 27. snelafslankendieet ·

  Hey Chelsie, Dat kan door te trainen. Je valt dan af, maar behoud al je bilspieren c.q. billen!

  Beantwoorden
 28. Marcel ·

  Mijn naam is Marcel en ik ben inmiddels 19 jaar oud. Ik was altijd best tevreden over mijn lichaam, maar inmiddels begin ik een aardige bierbuik te krijgen. Ik drink inmiddels een stuk minder en ben flink gaan sporten. Ben elke dag een kwartier aan het hardlopen en doe dagelijks een uur fitness, maar mijn buik groeit alleen maar. Ik eet alleen boterhammen, fruit en in de avond eet ik gewoon ‘normaal warm’. Wat doe ik verkeerd?

  Beantwoorden
 29. Chelsie ·

  Hey, Ik wil afvallen, maar graag mijn billen houden, haha! Hoe doe ik dit?

  Beantwoorden
  • Elbrich ·

   Joggen! Dat helpt bij mij het beste… ;)

 30. Marco van Loon ·

  Hallo allemaal, Ik ben 13 jaar, 173 cm en ik weeg 90 kilo. Ik wil minimaal 35 kilo kwijt. Kan iemand me helpen om 35 kilo kwijt te raken? Want ik ben erg zwaar. Ik sport ook al 2x in de week, maar dat is niet genoeg. Ik wil graag 55 à 60 kilo wegen. Ik heb ook veel eetlust, dat wil ik weg hebben. Ik zit hier erg mee. Gr. Marco van Loon

  Beantwoorden
 31. Laila ·

  Hoi, Ik ben Laila, 22 jaar, 160 cm en 72 kilo. Ik heb dunne armen. M’n buik is het enige waar ik niet vanaf kom, deze hangt en is super dik! Ben met 1 week geen chocola/snoep en zo eten al 2 kilo afgevallen, alleen zie ik met m’n lichaam niks gebeuren. Wat kan ik nog meer toepassen? Ik wandel een aantal keer per week 30 min/1 uur.

  Beantwoorden
 32. Sander ·

  Wat ik mis in dit artikel is de oorzaak van de “grote” buik. Deze komt er niet vanzelf en is vaak een gevolg van te veel eten en te weinig beweging. Je kan jezelf dan afvragen, waarom eet ik meer dan ik beweeg? Dit is gedrag dat eerst veranderd dient te worden (en erg moeilijk is) voordat je structureel resultaat hebt en aan de slag kan gaan met deze pijlers.

  Beantwoorden
  • Anne ·

   Sander, Een tiener heeft nog last van de laatste vetjes en doorgaans een verkeerde lichaamshouding van zijn/haar kinderperiode. Babyvet noemen we dat. Met een dikke buik bedoelen de dames de moeilijkste plek voor vrouwen om af te vallen, namelijk buik/maag, billen en bovenbenen (en in mijn geval klutsknieën. Een vrouwenlichaam reageert anders op voedsel en trainen, vanwege onze oestrogeentjes. Als meiden ondergewicht hebben, en er dus een oestrogeentekort dreigt, slaat ons lichaam zo snel mogelijk oestrogeen in vet op. Elke hap die ze nemen gaat dan daadwerkelijk direct naar deze zones. Dus voordat je overhaaste ‘vreetbui-eigenschuld-dikke-bult’ conclusies trekt, google het verschil van de mannelijke en vrouwelijke metabolisme, spieropbouw, testosteron en oestrogeen. Ik geef toe, sommige zijn gewoon te vaak naar de snackbar geweest, leven met een hand in de chipszak en de andere aan de colafles(sen) en passen niet in hun spijkerbroek.

 33. greet ·

  Hallo allemaal, Ik ben 58 jaar en ga niet vertellen wat ik weeg… Ik vind het abnormaal dat een meisje van 14/15 jaar bijhoudt hoeveel calorieën zij gebruikt! Je kunt niet plaatselijk (buik) afvallen, dat is een ding wat zeker is… Ga toch gewoon allemaal gezond eten en een paar keer sporten in de week en laat je niet verleiden tot dure diëten en maffe afvalmethodes! 10 kilo afvallen in een maand is echt te bizar voor woorden.

  Beantwoorden
  • Sandra ·

   Ja, helemaal gelijk! Ik verbaasde me ook dat zulke jonge meisjes -nog in de groei- zich al met dit soort dingen bezig houden. Wees blij met jullie gewicht en houd je bezig met je opleiding!

 34. cinni ·

  Ik wil graag rond de buik afvallen, maar welke oefeningen kun je gewoon thuis doen? Ik woog eerst 67 en ik weeg nu 56 kilo. Ik ben al in een maand tijd 10 kilo afgevallen, maar ik vind dat mijn buik nog wel mag afvallen. Dat is ook eigenlijk de enige plek. Iemand tips?

  Beantwoorden
  • marissa ·

   Jeetje, 10 kilo. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen in zo’n korte tijd?

 35. Lilly ·

  Hallo, Ik ben Lilly en ik ben 14 jaar oud. Ik eet elke ochtend een broodje met ei, ‘s middags eet ik fruit en drink ik cola zero en ‘s avonds eet ik een normale portie wat m’n moeder voor me opschept. Ik fiets elke werkdag naar school, totaal ongeveer 36 km. Als ik thuis ben doe ik 50 sit-ups. Ik heb een bijhou boekje hoeveel kcal ik eet en afval. Ik ben wel veel dunner dan vorig jaar heb ik gemerkt, maar het lijkt of ik niet meer afval. Ik voel me daardoor onzeker dat ik nog een klein vet kwakkel heb om mijn buik. Kan dat door mijn bouw zijn dat ik niet meer afval? Of dat ik heel traag afval, maar dat ik het niet door heb?

  Beantwoorden
  • sandra ·

   Ik vraag me af waar je mee bezig bent volgens mij ben je langzamerhand een eetstoornis aan het ontwikkelen wat kan uitgroeien naar anorexia. Volgens mij ben jij je helemaal niet bewust ervan dat je veel te weinig eet met alle bezigheden en fietsen per dag. Nu kun je het nog veranderen geluk zit niet in een klein buikje wat weg gaat. Iemand die alleen uit botten bestaat is niet mooi, mooi zijn is je uitstraling en een mooie huid en glanzende haren die je krijgt door gezond te eten en niet door je uit te hongeren.

 36. Yasmin ·

  Hoi, Ik wil ook mijn buikje kwijt maar ik heb 16 maanden geleden keizersnee gehad maar als ik iets zwaars doe krijg ik pijn. Wat kan ik het liefst doen om mijn buikje weg te hebben?

  Beantwoorden
 37. Sarah ·

  Ik ben Sarah en ben 15 jaar. Ik ben 1.61 lang en weeg 66kg. Ik heb niet heel veel overgewicht, maar zou graag minder willen wegen. Ik ben namelijk door mijn lichaam niet zo zelfverzekerd. Ik zou graag willen afvallen bij mijn buik en vooral bij mijn boven benen. Ik sport trouwens best veel en eet ook niet veel! Ik hoop dat ik ook strak in mijn vel zit. Kan iemand mij helpen? Groetjes, Sarah

  Beantwoorden
 38. Kanisha ·

  Olaaaa, Ik ben 1,65 en weeg 87 kilo en wil graag afvallen mijn BMI is 39. Dit wil niet gaan werken dit is gewoon bullcrap.

  Beantwoorden
 39. noa ·

  Hey, ik ben Noa. Ik ben 12 jaar en ik ben 1.65 cm en ik weeg 62 kilo ik ben een tijdje op dieet gegaan maar ik kwam juist aan. Heeft iemand tips voor me die ik kan gaan gebruiken om te gaan afvallen. Dank uw wel. Groetjes, Noasha

  Beantwoorden
  • huppeldepup ·

   Heey, Ik snap je helemaal. Ik ben ook 12 en 1.71 lang en woog 74 kg. Daar was ik helemaal niet trots op. Maar 3 maanden voor de zomervakantie ben ik gaan inzien dat ik er toch maar wat aan moest doen in 3 maanden tijd 15 kilo afgevallen. Ik weeg nu 58 voor mij is dat nog best zwaar maar ben ook weer 5 kilo afgevallen. En weetje wat jij nodig hebt ik wat zelfvertrouwen. Dat heb ik nu ook ik ben nu trots op mijn gewicht en kan rustig naar het strand zonder dat mij iets in de weg zit. Veel succes!

 40. fatima ·

  ik ben fatima ik ben 13 en ik weeg 68 ik ben heel boos en ik ga af vallen met zo veel mogelijk te eten en vel fitsen

  Beantwoorden
 41. Fred Zoer ·

  Hoewel ik met het Bonendieet in enkele maanden “slechts” zeven kilo ben afgevallen, is het wel opvallend dat mijn buikomvang van 112 cm naar 102 cm is gegaan. Misschien iets om te overwegen voor diegenen bij wie het buikvet maar niet wil verdwijnen?

  Beantwoorden
 42. Michelle ·

  Ik heb sinds 3 maanden een loopband waar ik 6 keer per week 30 minuten op snel loop (niet rennen), ik doe 15 minuutjes yoga/stretchen en 15 minuten krachttraining (langer lukt me niet). Mijn billen zijn weg (helaas) en ik ben van maatje 40 naar 38 gegaan (was ook niet belangrijk). Mijn bolle buikje is er nog steeds! Ik vraag me af wat ik fout doe…

  Beantwoorden
  • Berry ·

   Erg goed dat je het al zo lang volhoudt! Maar hou vooral vol! Probeer wel het tempo iets te verhogen of een helling in te stellen als dit mogelijk is op jouw loopband. Ons lichaam zit af en toe een beetje vervelend in elkaar, want waar je het eerste aankomt, daar gaat het ook als laatste weg. Dus ik vermoed dat dit bij jou je buik is, dus vooral volhouden en dan wordt het vanzelf beter!

 43. Marieke Meerdijk ·

  Heel erg goed artikel. Deze tips heb ik nu ook gebruikt om af te vallen.

  Beantwoorden
 44. Lieke ·

  s Morgens eet ik 1 boterham en drink ik optimel. in de kleine pauze eet ik meestal een appel af ander fruit. in de grote pauze 3 grijze boterhammen met vlees of smeerkaas en ik drink water. als ik thuis kom pak ik 3 cracottes. S avonds eet ik gewoon 1 portie wat mijn moeder klaarmaakt, door de week is dat gezond en in het weekend frieten en boterhammen. s avonds ( kwart over 8) pak ik meestal ook 3 cracottes

  Beantwoorden
 45. cindy ·

  Hallo iedereen, Ik ben een meid van 23 weeg 74 kilo en ben 1.72. Ik ben door mij 3 operaties 10 kilo aangekomen! Ik doe nu veel aan Zumba en moet zeggen hier val je ook lekker van af! Ik heb me voorgenomen om veel te gaan fietsen, roeien en te gaan lopen! want m’n buikje is toch aardig dik aan het worden… Veel succes iedereen!

  Beantwoorden
  • Dion van Kessel ·

   Goed zo! Ga zo door! Zumba is idd een leuke manier om in beweging te blijven! :)

 46. Lieke ·

  Heej, ik ben een meisje van 13 jaar en ik ben 1.70. ik weeg bijna 60 kg en ik wil er minsten 10 kg van af. ik fiets elke dag 12 km heen en 12 km terug van school, ook eet ik altijd fruit onder de pauzes en bijna elke dag groente. ook doe ik s avonds 50 sit-ups maar ik merk niks, het lijkt juist dat ik aankom, wat moet ik doen ?

  Beantwoorden
  • Erik ·

   Wat eet je tijdens normale maaltijden en hoeveel?

 47. hans ·

  het beste is gewoon iedere dag 2 uur cardio en 1 uur kracht training. dit is het beste methode om dun en gespierd te worden!

  Beantwoorden
 48. jan ·

  Je neemt 2500 kcal binnen. hoeveel verbrand je? waar ligt je omslagpunt? 2500 kcal is veel. Helemaal om af te vallen. Wil je spiermassa kweken dan mag je nog wel meer eten (ligt aan je training, je dagelijkse bezigheid, je verbranding e.d.). Wil je afvallen, dan zul je minder kcal binnen moeten krijgen dan dat je verbrandt, daardoor ga je afvallen. Ik zit soms een week op +/- 500 kcal per dag terwijl ik zwaar werk heb, elke avond train en dus een dikke 3000 – 3500kcal per dag verbrand. Zo val je af. Ik zorg dat mijn eiwitten genoeg zijn op een dag dus het verbranden word niet van mijn spiermassa afgesnoept. Zo blijf ik mijn spiermassa behouden, val ik toch een beetje van mijn reserves af en dat is waar je het allemaal voor doet, toch… Ik ben 23 jaar, 176cm, 97,3 kg, vetpercentage tussen de 6% en 8%, bankdrukken max. 145 kg, sqaut max 222,5 kg, deadliften max 287,5 kg. Maar naast mijn krachttraining doe ik ook heel veel aan cardio. Ik train 4x per week kracht maar ook 4x per week aan mma of kickboksen en 2x per week een uur los gaan op de crosstrainer. Ik gebruik supplementen zoals eiwitten, aminozuren, stackers en zo nog wat andere dingen. Je moet niet alleen kijken naar wat je wilt maar ook naar wat je ervoor over hebt!

  Beantwoorden
  • Mama29 ·

   Hallo allemaal, Wat ik nu ben begonnen is i.p.v. 2000 calorieën te eten eet ik 1000 calorieën. Gewoon lekker veel groente en geen maaltijd overslaan en ik sport nu ook: hardlopen 3 à 4 dagen in de week. Voel me fit en ben van plan om ‘t lang vol te houden, want ik wil 20 kilo afvallen.

 49. Bassie ·

  Hoi allemaal, Ik ben 190 cm en weeg 87 kg. Mijn gehele lichaam is best gespierd en rond mijn bovenbenen en mijn armen zit bijna geen vet (dat ik kwijt wil). Maar ik heb wel nog steeds een buikje. Weet iemand hoe ik dit weg krijg? Het apparaat voor de bovenbenen en het buikspier apparaat kan ik inmiddels wel bijna op z’n zwaarst en merk wel heel erg dat ik sterke buikspieren heb, maar je ziet ze niet omdat er veel vet overheen zit. Ik ben 20 jaar en krijg iedere dag maximaal 2500 kcal binnen… Iemand enig idee hoe dit kan en hoe ik het eraf kan krijgen? Zomer komt eraan :D Dankjewel alvast, Groetjes!

  Beantwoorden
 50. lalalala ·

  Heey, Alles kids? Kijk: ik heb alles gedaan wat op deze pagina stond en niks heeft geholpen… Dus wat jullie hier zeggen is niet waar! Jullie willen gewoon geld verdienen hiermee dus ja maar je moet mensen niet hier in laten geloven. xx Lalala

  Beantwoorden
  • Evelien ·

   Deze methode helpt zeker wel als je wilt afvallen, sterker nog het is de enige methode die blijvend werkt. Er bestaan geen magische pillen of producten die je kunt eten waarmee je snel kunt afvallen. Wat heb je precies gedaan dan?

  • Wesley ·

   Beste Lalalala, Zojuist heb ik het artikel doorgelezen (voor de 100e keer, het blijft motiveren!) en kom ik tot de conclusie dat ik al 100 x gratis geholpen ben. Wat blijkt, deze informatie IS ook gratis! Ik snap niet waar jij de conclusie vandaan haalt dat men je probeert op te lichten. Verder is de combinatie van de 3 benoemde pilaren precies datgene wat ook uit wetenschappelijke onderzoeken naar voren komt. Wanneer je de moeite neemt om dat even op te zoeken op bijvoorbeeld Google, heb je ook al weer een calorie verbrandt… Ik snap overigens wel dat het erg frustrerend is als je “denkt” goed bezig te zijn met deze 3. Ik wil je daarom graag van ondersteuning voorzien. Indien je een reactie plaatst met je e-mailadres, zal ik contact met je leggen. Ik ga je dan bijvoorbeeld vragen of jij je voedingsschema, cardioschema en krachttrainingsschema naar me wilt sturen, zodat ik kan nagaan waar er daadwerkelijk nog ruimte voor verbetering is, om alsnog op het gewenste resultaat uit te komen. Succes en ik hoop wat van je te horen. Gr. Wesley

  • jorien ·

   Hallo, Ik heb een vraag. Ik las namelijk op dit forum dat u verstand heeft van voeding en sport? Ik ben een meid van 23, zit in een rolstoel door evenwichtsstoornissen tweemaal een operatie te hebben ondergaan vanwege herentumoren en epilepsie. Nou zie ik gewoon dat mijn lichaam slap begint te worden en dit vind ik echt afschuwelijk! Ik ben 1,74 en 64 kg. Weet u misschien oefeningen op de grond en een goed en gezonde eetpatroon/voedingsschema? Groetjes Jorien

 51. sasja ·

  Ik ben ook een tijd aan het vermageren geweest. En het heeft geholpen!. Zonder één kuurtje of uithongeren. Het helpt natuurlijk ook om pilates te doen!. Van maatje 42 naar 36!. Ik eet verder gezond.

  Beantwoorden
 52. K.Peter ·

  Het is idd belangrijk om ook andere spiergroepen van het lichaam te trainen en niet alleen de buikspieren. Want zodra je meer spieren hebt worden er ook meer calorieen verbrand. Als je alleen op de buikspieren focust duurt het vele malen langer voordat je afvalt bij je buik. Helaas gaat het vet meestal als laatste bij de buik weg.

  Beantwoorden
 53. meyskens.freddy ·

  het spijtige is dat je het lichaam niet kan commanderen waar het moet afvallen.je doet maar op maar het gelaat zal altijd eerst zijn vet verbranden daarom zal men door anderen er op attent gemaakt worden dat je vermagerd bent

  Beantwoorden
 54. Mieke Missinne ·

  Deze 3 punten zijn heel belangrijk maar werken nog sneller als je ze combineert met een Chlorella kuur van 3 maanden. Dit groen algje ontgift je systeem waardoor je ook wat kilo’s afvalt. Het belangrijkst bestanddeel chlorofyl staat erom bekend, dat het één van de aller sterkste ontgiftingsmiddelen is, die de mensheid kent. Wanneer uw cellen ontgift worden van chemicaliën en zware metalen, stoppen ze met zwellen en houden minder water en oliën vast. Ze krimpen dus als het ware weer tot hun oude gezonde formaat, hetgeen de nodige pondjes op uw gewicht kan schelen.

  Beantwoorden
  • dr. oetker ·

   Leuke theorietjes allemaal, maar nergens op gebaseerd. Als je bewijs hebt voor je aannames (in vivo), plaats ze dan maar eens hier. Geen case-studies, want die zijn niet zo betrouwbaar.

Plaats een reactie