Home » Sport & Lichaamsbeweging » Tips voor een platte buik

Tips voor een platte buik

Platte buik krijgen

Bijna iedereen die op een dieet is kent het gevoel: het gewicht daalt wel, maar je krijgt maar geen platte buik. Sommigen kopen de laatste apparatuur die een platte buik beloven in enkele weken, maar komen van een koude kermis thuis.

Het is niet de laatste fitness apparatuur die je een platte buik geeft, maar wilskracht en doorzettingsvermogen. Je krijgt geen platte buik door alleen oefeningen te doen. Je moet ook ontzettend goed letten op wat je eet, en vooral niet te weinig eten!


Om het vet rondom de buik te verbranden én een strakke buik te krijgen heb je twee totaal verschillende methoden nodig. De eerste is een gezond dieet waarbij je een heel klein beetje minder eet dan je nodig hebt. Dit zorgt er voor dat je het vet verbrand rond je buik. Als je te snel gaat door bijvoorbeeld maar 1000 calorieën te eten dan duurt het langer! Een dieet zoals van Sonja Bakker is veel te streng omdat je dan niets hebt aan de tweede methode: cardiovasculair trainen en specifieke oefeningen.

Cardiovasculair trainen is trainen op een lage intensiteit. Zo kun je bijvoorbeeld gaan crosstrainen of fietsen op een hometrainer. Hierbij mag je hartslag niet hoger zijn de 65% van je maximale hartslag. Als je nog gewoon kunt praten zonder buiten adem te raken dan is je hartslag goed. Je moet het bovendien langer dan 20 minuten volhouden, want dan gaat je lichaam pas echt vet verbranden.

Als je tegelijk een dieet volgt dat te streng is (meer dan 350 calorieën per dag te weinig), dan kom je veel moeilijker in de zone van vetverbranding en gaat je lichaam eiwitten halen uit je spieren. Met andere woorden: de spieren die je traint worden afgebroken en al je werk is bijna voor niets.

Naast cardiovasculair trainen om het vet kwijt te raken kun je ook specifieke oefeningen doen om je buikspieren sterker te maken. Hierdoor wordt je buik steviger en strak. Het is overigens een fabel dat je met buikspieroefeningen het vet rond je buik plaatselijk verbrand! Crunches helpen overigens veel beter dan sit-ups.

Tips voor een platte buik en oefeningen

 • Zorg dat je niet buiten adem raakt bij een cardiovasculaire training
 • Buig nooit je rug met sit-ups want dit is slecht voor je onderrug
 • Probeer steeds meer crunches of sit-ups te doen.
 • Train ook je zijspieren met een zogenaamde Rotary Torso
 • Vraag altijd aan de sportinstructeur of je de oefeningen goed doet en vraag ook om de paar weken naar verschillende oefeningen. Je lichaam went namelijk aan bepaalde oefeningen, dus als je af en toe dezelfde spieren met een andere oefening traint, dan zie je veel sneller resultaten bij het afvallen rond je buik. (bron)

Een strakke en platte buik krijgen is erg moeilijk en zeker niet zo makkelijk als dat het lijkt in commercials. Toch kan het jou met een goede motivatie en gedrevenheid zeker lukken!

170 reacties op “Tips voor een platte buik”

 1. Quinn de Vries ·

  Maak je geen zorgen, iedereen heeft wel opgegeven moment een buikje, het kan je jong of oud overkomen. Om het simpel te zeggen is het een combo van goed gezond en divers eten met regelmatig sporten. Zoek naar een geschikt dieet en/of schema.

  Beantwoorden
 2. Ine Kruijsen ·

  Bij veel vrouwen (en mannen) blijft de buik toch een lastig aan te pakken gebied. Gezond eten en lichaamsbeweging zijn hierbij heel belangrijk. Wil je direct resultaat kies dan voor shapewear ofwel corrigerend ondergoed. Dit kan je inspanningen om een platte buik te krijgen heel goed ondersteunen.

  Beantwoorden
 3. Fleur ·

  Hallo,
  Als je zit-ups wilt doen kan dat het beste op de grond met een sprij en je voeten onder de rand van je bed… Na een tijdje kun je je benen gewoon laten staan

  SUCCES
  xjes

  Beantwoorden
 4. hopeloos meisje ·

  Lieve mensen,

  Ik ben een meisje van 16. Ik ben 1.67 en ik weeg 73 kilo. Dit is te zwaar en dat weet ik ook. Mijn vriendje is 15, 1.85 lang en hij weegt 55 kilo. Hij is dus te licht maar hij kan eten wat hij wil en komt niet aan. Als ik bij hem ben eet ik dus vaak hetzelfde als hem maar bij mij slaat het sneller op dan bij hem.

  Ik heb van de GGD wel eens een bericht gehad dat ik inderdaad te zwaar was en dat ze me wouden helpen door me naar een dietiste te sturen maar mijn ouders vonden dat onzin en wouden niet dat ik dat deed. Mijn vader heeft ook overgewicht maar mijn moeder niet (ik weeg onderhand even veel of zelfs meer als mijn moeder)

  Ik doe aan voetbal (2x per week trainen en wedstrijd op zaterdag) maar als het winter of zomerstop is doe ik niks. Ik heb ook Just Dance op de wii en daar door beweeg je ook wel maar ik weet niet of dat goed is om te doen. Wat kan ik dan wel doen zodat ik toch voldoende beweging krijgt?

  En ik heb een behoorlijk buikje… hoe kan ik die het beste weg krijgen? Oefeningen, veel bewegen of wat?

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen…
  xxx

  Beantwoorden
  • Erika ·

   Je vriendje zal dus meer moeten eten. En dan heb ik het niet over chips of snoep maar echt eten. Laat hem meer koolhydraten over de dag eten (brood, rijst, pasta etc) en dan niet 2 keer per dag een boterham maar gewoon 4 – 5 keer per dag. En in de avond ook gewoon lekker zijn pasta of rijst of aardappelen eten

   Voor jou geldt dat je in de avond bij het avond eten de koolhydraten (rijst, pasta aardappelen etc. iets moet minderen of gewoon laten staan. Schep lekker een extra schep groente op. Dit zal je wel vullen. Verder is het natuurlijk om voldoende te bewegen. En stop NIET met eten. als je minder zult eten zal je spijsvertering ook gaan afnemen waardoor je minder snel eten gaat verbranden. En probeer zo veel mogelijk frisdranken en snoep uit te sluiten. Gewoon lekker water of thee. Succes ;)

 5. Delayla ·

  Hallo allemaal.
  Okee ik ben niet echt dik
  maar dat beetje vet mag best van me benen en buikiee af zodat ik lekker van de zomer kan geniet zonder enkele gezeur.
  Ik drink nu elke dag water, en eet wel normaal, maar heb al gemerkt dat mn buikje al stukje bij beetje weggaat.
  ik snoep niet meer veel en dat gaat ook goed.
  je hoeft niet altijd te sporten om het kwijt te raken ;)
  ik wil alleen nog meer kwijt :D
  (geen anorexia mens hoor !)
  een klein beetje mag wel overblijven hahah
  ik probeer nu groente & fruit shakes….dat helpt wel.
  iemand nog tips?

  *Tips aan Trien:
  Wil je alles zo snel mogelijk kwijt moet je toch egt 4 dage in de week sportschool doen met alle oefeningen die je daar heb.
  En dan gewoon voor 2uurtjes…
  dat gaat t snelst.
  Zumba doe ik zelf….en ik moet zegge dat helpt ook! en het is nog leuk ook!
  paardrijde en 2x hardlope is neit genoeg.

  -xciao

  Beantwoorden
 6. Trien ·

  Hallo,

  Ik wil al een poosje afvallen maar ik heb een paar vragen.
  - hoevel calorieen mag ik eten op een dag
  - hoe krijg ik het vet van mijn buikje, heupen en benen af?
  - hoeveel moet ik sporten per week?

  Ik doe meestal 1x in de week aan hardlopen
  en 2x in de week aan paardrijden.

  Heeft iemand nog tips om voor de zomer een mooi strak buikje te krijgen?

  ps. ben 15

  Beantwoorden
 7. M. Verdickt ·

  Hoeveel vet er op je buik zit wordt door een groot deel bepaald door het insulinehormoon dat je lichaam aanmaakt. Ben je iemand die veel koolhydraten eet dan zit de kans er dik in dat je makkelijk een buikje krijgt. Daarom : mijd koolhydraten en suikers.
  En de beste methode om via training buikvet te verliezen is door krachttraining.

  Beantwoorden
 8. hardstylebitch ·

  Hooi,,

  ik ben een meisje van 19 jaar, en loop ookal echt 2jaar te tobben met een beetje vet aan mn buikie.
  Ik ben 1.80m en heb mooie lange benen, maar nu wil ik nog een strak buikie, heerlijk voor in de zomer op het strand @ scheveningen.
  Ik hou van bikini’s aan doen, maar dan wil ik er wel mooi uitkomen.
  Ik doe nu elke dag buikspieroefeningen, en ik ben aan het hardlopen sinds vorige week, en k moet zeggen dat helpt best wel. Nog niet zoveel is er vanaf, maar het komt steeds een stukje dichterbij.
  Ik drink ook elke dag 5 flesjes water, wat ook goed is voor je.
  Dus ben er druk mee bezig.
  maar ik wil dat het sneller gebeurd.
  Iemand nog tips?

  -Gr.

  Beantwoorden
 9. Marieke ·

  please begin NOOIT aan SONJA BAKKER het maakt je leven tot een hel.
  ben mede door haar 30 kg afgevallen om vervolgens alle kilos inclusief “vriendjes” bij te krijgen (45kg) kan ook nooit meer gezellig op verjaardagsvisite want kan alleen nog maar water en droog brood binnen houden mijn ingewanden zijn kapot mede dankzij sonja ze zouden haar dieet eigenlijk moeten boycotten doe alleen het dieet als je een kut leven wilt hebben ga liever sporten en let op je eten als je af wilt vallen dit is een waarschuwing en ik spreek uit ervaring

  Beantwoorden
 10. gayetrie gewichtsconsulente ·

  Hallo allemaal, en met name de jonge meiden,

  Het is niet goed voor je lichaam om aal de lijn te willen doen, vooral als je onder de 20 jaar bent, je lichaam is nog in de groei, als je een buikje hebt dan is dat niet erg want je lichaam heeft het nu nodig omdat je in de groei bent.

  groet

  Beantwoorden
 11. dani veldkamp ·

  hallo””:ik ben dani ik ben 11 jaar ik ben 37 klg ik zo liever 32 kilo worden maar weet niet wat
  ik moet doen weten jullie het ik niet laat weten he!!!!!

  ?? HELP ME ?? PLZ !!!!!!!!!!

  Beantwoorden
  • mijngeheim ·

   Als je 11 bent, mag je daar nog helemaal niet mee bezig zijn joh! Je groeit vanzelf en dan wordt je meestal ook wat dunner. En jouw gewicht is prima bij je leeftijd hoor. (; maak je maar geen zorgen! Groetjes

  • hardstylebitch ·

   woowww nee indd niet mee bezig zijn als je 11 ben!
   Mijn zusje is ook 11 en is ook beetje mollig, maar ik raad het haar ook af.
   Ik weet dat je er veel mee bezig ben op die leeftijd, maar alsjeblieft!
   Op je 13 ga je toch ineens een groeispurt maken, en dan valt het allemaal wel mee.
   Nu nog niet aandenken, geniet van je jeugd & speel lkkr met je vriendjes.

   Gr.

 12. Anoniempje ·

  Hey iedereen,
  Ik ben een meisje van 14 jaar en ben dik (vind ik zelf) ik ben 1m57 en weeg 50 kg.
  Zelf vind ik me te dik. Ik ben van nature mager. ik ben 1week te laat geboren en woog 1kg 800
  Ik was altijd al mager geweest tot … Ik moest verhuizen(5 jaar geleden). Misschien ben ik aangekomen omdat ik zo verdrietig was ? maar daar gaat het nu niet om. Ik wil afvallen en elke avond voor ik ga slapen doe ik 50 sit-ups. ik fiets elke dag naar school ( 5km) en heb 2x gym op school ( 1u ) en ik ga tennissen 1x per week 1u. Nu ik probeer een beetje op mijn lijn te letten. Maar omdat mijn ouders zo lekker koken prop ik me altijd vol en voel ik me niet goed in mijn vel!
  Wie helpt me?
  Stuur me een mail naar; jana.jaja@live.be
  xxx

  Beantwoorden
 13. Victoria ·

  Helemaal met het artikel eens. Je valt gewoon simpelweg niet af met tril machines om je buik en dat soort onzin. Probeer gewoon elke dag een serie van een kwartiertje buikspier oefeningen te doen. Je kan mij niet wijsmaken dat je geen kwartiertje tijd hebt elke dag. Wanneer je dit elke dag doet, ben ik ervan overtuigd dat je het resultaat binnen een maand al ziet.

  Victoria

  Beantwoorden
 14. m ·

  ik bedoel natuurlijk dat het dan niet raar is als je niet afvalt, en niet aankomt

  Beantwoorden
 15. m ·

  ik ben nu zelf ook 10 kilo afgevallen en ben nu blij met mijn gewicht. Ik wil nog steeds een iets plattere buik maar ik ga me nu vooral focussen op sporten en krachtoefeningen. Wat bij mij wel goed helpt zijn buikspieren speciaal gericht op je onderste buikspieren ( omgekeerde crunches ) Ik moet wel zeggen dat ik van me eigen al een gespierde buik heb, maar deze was zegmaar een beetje bedekt haha, maar ik merk dat het op deze manier weer steeds strakker wordt en meer zoals ik het wil :) Ook zit ik op turnen, ik train 9 uur in de week, dus ik moet eigenlijk wel op mijn gewicht letten. Je moet gewoon gezond eten, als je trek hebt in een snack bij jezelf denken: Heb ik dit wel echt nodig? Waarom pak ik dit, ik weet dat ik er spijt van ga krijgen. Wat ook helpt is om kauwgom te eten, hierdoor eet ik geen snack meer. Als je gewoon gezond eet en blijft bewegen zul je zien dat je geleidelijk aan afvalt!
  Oh en als je veel gaat bewegen dan is het helemaal niet raar als je niet aankomt, want spieren wegen veel meer dan vet, je moet dan kijken naar bijv. je kleren en niet je gewicht

  Beantwoorden
 16. Lisa ·

  Hallo allemaal ik ben Lisa ben 19 en weeg 58 kilo ik ben daarbij ook maar een klein meisje 1.65 denk ik zo? maar ik heb toch een beetje een buikje… ik vind het echt vreselijk en let er echt vaak op als ik ga winkelen of ergens in de buurt van spiegel of raam sta. Ik hou echt totaal niet van sporten en heb normaal wel altijd voldoende beweging gehad omdat we op school ook wel aan sport doen. Maar nu heb ik opeens een iets dikkere buik. Als ik elke dag een half uur buikoefeningen zou doen of een uur zou het dan snel kunnen weggaan?
  X kus

  Beantwoorden
 17. Anonymous ·

  Heee,
  Ik ben een meisje van 15, lengte 1.71 en ik weeg nu ongeveer 62 kilo. Nu het handbalseizoen is afgelopen mis ik dus 6 uur beweging in de week en dat begint mijn lichaam te merken. Moet ik minder eten of juist meer bewegen? Of een combinatie van die twee?
  X

  Beantwoorden
  • Tim ·

   Hoi hoi, combinatie van beiden is altijd het beste ! Om vet te verbranden heeft je lichaam brandstof nodig. Deze brandstof bestaat voornamelijk uit koolhydraten. Die zetten je spieren in beweging. Doordat je je spieren beweegt verbruikt je lichaam ook vet (=langzame brandstof). Dus alleen maar minder eten helpt niet, want dat zet je lichaam alleen maar aan om reserves op te slaan (in de vorm van vet).
   Veel sporten dus en gewoon blijven eten. Vooral duursporten zoals fietsen zijn effectief voor vetverbranding.
   Succes, Tim

 18. nathalie ·

  ik weet het!!!!!!!
  wij brouwen hebben vaak een verstopping daardoor een opgezette buik dat komt door een slechte stoelgang. je kunt last van deze dingen krijgen: – diarree
  - verstopping
  - huid problemen zoals acne, eczeem
  - hoofdpijn, migraine
  - candida
  - chronische vermoeidheid
  - concentratiestoornissen
  - slechte doorbloeding van huid en ledematen ( koude voeten)
  - slechte vertering
  - overgewicht
  xxxx

  Beantwoorden
 19. kim15 ·

  Hallo,
  Ik ben 15jaar en weeg 58 kg en ben 1,58m lang
  Ik wil weer platte buik heb een dikke buik wil een strakke buik voordat ik ga zwemmen hebben jullie tipsss?

  Beantwoorden
 20. nathalie ·

  okeeee help me!!!!!
  ik heb geen home trainer geen abonnement op fitness eigenlijk niets nou ja een ipod met nike training een dagboek waar ik mn eten moet invoeren en dan rekent die uit hoeveel calorieen
  dat is bij mii tussn de 1000 en 1500 maar je moet tog 2000 cal??
  lengte:1.60 50kg
  ik ben 2kg afgevallen met chroompillen maar heb dikke BBB=buikbillenbenen
  en nu kom ik dus niet verder……….

  p.s. Wil je mn hele verhaal lezen??? kijk dan bijna helemaal onderaan het forum

  Beantwoorden
 21. Amy ·

  Hallo allemaal,
  Ik moet nu van mezelf ook nodig afvallen, ik ben 18 jaar, 1.78cm lang en ik weeg 97 kilo, heel wat te zwaar dus. Ik ben nu drie of vier maanden geleden al begonnen met fitnessen samen met een vriendin, maar hiermee ben ik gestopt omdat ik er simpelweg geen tijd voor heb. Ik zit namelijk nog op school, druk bezig met mijn opleiding, naast mijn opleiding loop ik ook nog stage en in het weekend werk ik beide dagen.
  Ik ben nu begonnen met minder eten, en het eten van rijstwafels en dit helpt opzich goed. Maar gezond is dit niet natuurlijk, heeft er iemand tips om toch af te vallen, maar door tegelijk toch gezond te eten?
  Ik ben echt ten einde raad zeg maar, en ik zit nu echt op een punt waarvan ik vind dat er wat moet gebeuren. Ik baal dat ik dit moment niet een tijd eerder heb gehad, toen ik nog heel wat kilo’s lichter woog. Help me..
  Liefs xx

  Beantwoorden
 22. Daphne ·

  Hoihoi,

  Inderdaad leuk om te lezen wat iedereen doet om de kilo’s er af te krijgen..
  Maar ik zit met een probleempje,
  Ik ben 20 jaar, 1.72 lang en weeg 110 kilo, (veels te zwaar dus).
  Ik heb altijd 78 kilo gewogen, tot dat ik aan de prikpil ging.. ben er 32 kilo van aangekomen, inmiddels van af gestapt.. maar ik krijg de kilo’s niet weg, wat ik ook doe.
  Eet gezond en amper vetten..
  Snoep helemaal niet en sport elke dag.
  het zit voornamelijk op mijn boven benen, billen en buik.. vooral mijn buik irriteer ik me behoorlijk aan. Hebben jullie misschien enige tips hoe ik dit er af krijg?

  Beantwoorden
 23. nathalie ·

  ik lig er ff uit………
  ik ben flauwgevallen op buitenstenen en ik heb enorm veel last van mn rug!
  ik rust het uit maar ik ben bang dat ik aankom want ik kan amper rennen dus ook niet sporten enzo…..
  ik blijf op 50kg hangen en daar word ik niet goed van!
  ik eeet altijd gezond en ik yoga ook nog……..

  Beantwoorden
 24. Julia ·

  Okee Nathalie, laat ik één ding duidelijk maken: Dat jij 10kg bent aangekomen komt niet doordat je van hockey af bent gegaan. Je begint te groeien en dan kom je vanzelf aan. Ik ben 15, en toen ik zelf 13 was, woog ik 38kg en was ik 1.55m. Toen ik 14 werd was ik 1.60m en 45kg, ik ben nu 1.65m en ruim 50kg. Eén van de slechtste dingen die jij nu kan doen is gaan afvallen. Gezond eten en sporten is prima; heel goed voor je zelfs. Maar afvallen op deze leeftijd als je geen overgewicht hebt (en dat heb jij zeker niet), is heel erg slecht voor je.
  Blijf gewoon eten wat je nu nog steeds eet, misschien zelfs meer (om te sporten heb je ook energie nodig), en als jij je er goed bij voelt om elke dag been- en bilspier oefeningen te doen kan dat totaal geen kwaad, zolang je het niet overdrijft.

  Beantwoorden
 25. Lars ·

  wat leuk jullie ‘gevecht’ tegen de kilos te lezen! Ikzelf ben 21 kilo afgevallen door alleen op mijn voeding te letten. Ik heb een heel dieet gemaakt met veel eten, maar alleen gezond en zonder vetten en zeker geen verzadigd vet! Ik ben van 101 kilo naar 80 kilo gegaan. Sinds gisteren ben ik begonnen met sporten. Ik ga 5/6 keer per week cardio doen en 3 keer per week krachttraining. Ik laat de resultaten wel weten hier…

  Beantwoorden
 26. nathalie ·

  help!!! ik heb dringend hulp nodig!!!
  ik ben 13 jaar 1.60cm 50kg
  sinds ik ben gestopt met hockey ben ik 10kg aangekomen!
  nu heb ik een paard waar ik elke dag 1 uur op rij en waar ik naar toe moet fietsen 3a5 km met een viaduct. ik heb 2x in de week gym op school van 80 min.
  zelf doe ik ook nog eens om de dag nike training op mn ipod touch ( is best wel zwaar en krijg er ook spierpijn vast maar die rust ik wel helemaal uit!) en ik zit dagelijks op google voor tips en oefeningen voor buik benen en billen( ja ik heb een surinaamse kont maar het kan zkr wat minder) en ik slik 1x per dag een chroompil ik heb vaak vreetbuien ik wil dan kotsen maar dat kan ik niet… s’ochtends eet ik 1 boterham s’middags ook met een time out of liga licht eraaan wat we in huis hebben en s’avonds eet ik niet heel veel en ik ben okk vegetariër dus hoe kan het dat ik niet meer afval??( ben 2kg kwijt)

  help tnx nathie

  Beantwoorden
 27. Helpp!! ·

  Geloof het of niet.. maar ik heb dus wel degelijk ferme buikspieren.. en dit heb ik te danken aan de buikspieroefeningen die ik regelmatig doe. Alleen jammer dat er heel wat buikvet overheen zit zodat deze niet zichtbaar zijn =(

  Beantwoorden
  • Timsalabim ·

   Hmmm, das minder idd. Maar dan heb je dus toch nog steeds te hoog vetpercentage, dus blijven afvallen totdat dat ook weg is. Zit niks anders op. Veel sporten helpt echt. Fietsen heeft mij veel geholpen. Ik had ook een beginnend zwembandje. Met behulp van mn racefiets was het er zo af !

  • Helpp!! ·

   Oeii!, ma ik ben een vrouw. Ik zie me nog niet meteen op een racefiets zitten. Ook nog andere ideeën? Van gewicht verminderen zou ik echt niet mogen, anders heb ik ondergewicht.
   Voor de rest heb ik eigenlijk geen vet op mijn lichaam met mijn spillebeentjes. Het stapelt zich precies maar op 1 plaats op en dat is mijn buik jammer genoeg =D

  • Timsalabim ·

   Tja ehhh, misschien dan toch spinnen ofzo, of zumba. spieren opbouwen daar waar het kan (mooie benen ;-)) en dat laatste beetje vet kwijt zien te raken zodat je buikspieren zichtbaar worden met veel buikspieroefeningen. Is mij ook gelukt, tis nog wel geen sixpack maar begint er op te lijken :-)
   ps: email/msn mag ook: timsalabim@live.nl

  • Helpp!! ·

   Ok, ik beloof het u dat ik echt mijn best ga doen. Echt SUPER bedankt voor je tips jongeheer!

  • Timsalabim ·

   Blij dat te horen, ik wens je HEEL VEEL succes jongedame :-)

  • Helpp!! ·

   Merciiii!

  • Timsalabim ·

   Graag gedaan :-)

 28. Helpp!! ·

  Heyy!!
  Ik ben 21 jaar en loop al heel mijn leven rond met een buikje.. Voor de rest ben ik een zeer slank persoon. Ik ben 1m67 groot en weeg 56 kilo.. mijn bmi is dus perfect! De verhoudingen kloppen gewoon totaal niet en ben het nu wel stilletjes beu aan het worden.. tegen de zomer zou ik wel graag een strak buikje willen, maar weet totaal niet waar beginnen. Kan iemand mij hierbij helpen? Want ik denk eerlijk gezegt dat ik heel mijn leven zo ga moeten blijven rondlopen =(..

  Beantwoorden
  • Timsalabim ·

   Zal dan toch wel neerkomen op buikspieroefeningen doen. Als je BMI goed is dan is het dus geen overtollig vet maar gewoon een slappe buikspier. Oefenen dus :-)

 29. sandra ·

  heey ik was vorig jaar zo’n 80 kilo op 15 jarige leeftijd. Vorig zomer werd ik hierdoor gestresst.
  Ik besloot om aftevallen. maar ja de dieten op internet lukten niet. Ik besloot om op mijn eigen manier af tevallen. Die zomer ging ik afvallen. Elke dag ging ik 1 uur cardio doen. en ik ging mijn eten een heel stuk verminderen, van 100% naar 40% zzeg maar. En ik at geen chocola en chips enzo. en elk avond ging ik wandelen. Na 1 maand werd ik seriieussss 63 kilo. dus in 1 maan 17 kilo afgevallen. Dat was top. Niemand kon het geloven, iedereen was geshokt, dat was egt leuk om te zien. Ik werd niet meer dik gezien. Nu eet ik normaal en ik sport niet elke dag en ik ben 62 kilo. egt chill:)

  tips: doorzettingsvermogen, stop kunnen zegggen tegen tussendoortjes, meer bewegen, minder eten, CARDIO.

  Beantwoorden
  • Timsalabim ·

   Respect !

 30. Jnnifer_ ·

  in twee jaar ben ik van 45 kilo naar 52 kilo gegaan
  en daar baal ik echt heel erg van.. ik ben 1.64 en
  begin een aardig buikje te krijgen. mijn ouders zien
  het ook.. en wil er graag iets aan doen.. buikspieren
  werken niet echt en ik ga 2x per week naar de sportschool
  kan ik beter doorgaan met buikspieren ? of een dieet
  proberen? en wat is een goed dieet voor een meisje
  van 15 jaar ?
  x

  Beantwoorden
  • Lisa ·

   Hey Jennifer,

   Ik had echt precies hetzelfde als jou maar nu weeg ik weer 46. Je moet gewoon niet snoepen, s’ochtends een halve banaan met kwark van optimel. S’middags 2 boterhammen met mager beleg, en s’avonds een klein bord eten. Als je dit volhoud en 2 keer per week sport dan gaan de kilo’s er zo af!

 31. quinty ·

  hallo weet iemand misschien hoe je snel van je lovehandles afkomt zonder een echt dieet te volgen en ik weeg nu 61 en ben 13 en ben 1.64 is dat te zwaar ik heb geen dikke buik maar wel lovehandles en zou daar graag van afkomen weet iemand een bepaalde oefening waardoor ze snel verdwijnen groetjes quinty

  Beantwoorden
 32. elena ·

  Hallo ik heb een vraagje,
  Ik ben 14 jaar, ik weeg 52kg ik leed een paar jaar terug aan ernstig ondergewicht, ik had nauwelijks eetlust en heb hiervoor medicijnen gekregen om wat aan te komen, ik ben hier nu 2 jaar mee gestopt maar merk nu dat ik een hele lelijke buik heb
  Ik skeeler en hardloop c.a 5uurtjes in het weekend en fiets iedere schooldag 20km (dus 100km per week)
  Ik ben niet dik maar heb een hele lelijke buik.
  Ik hou me strikt aan de schijf van vijf alleen zie ik nog steeds geen resultaat…
  heeft iemand tips?
  HELP!

  gr .

  Beantwoorden
  • Timsalabim ·

   @ Elena: heb je wel eens buikspieroefeningen geprobeerd ?

 33. elena ·

  Hallo ik heb een vraagje,
  Ik ben 14 jaar, en fiets 100km in 1 week.
  Ik skeeler en hardloop c.a 5uurtjes in het weekend.
  Ik ben niet dik maar heb een hele lelijke buik.
  Ik hou me strikt aan de schijf van vijf alleen zie ik nog steeds geen resultaat…
  heeft iemand tips?
  HELP!
  gr .

  Beantwoorden
 34. mezelf ·

  hey , ik ben een meisje van 15jaar en zou graag willen afvallen aan mijn benen en buik
  ik ben 1.58mgroot en weeg 57kg wat ik veel vind …
  ik heb een buikje en bind mijn benen veel te dik ,
  weten jullie mischien tips voor mij om af te vallen ?
  groetjes xx

  Beantwoorden
  • lisa ·

   hey,

   Ik weet wel hoe dat gaat ik ben zelf ook ongeveer 7 kilo kwijt. Ik ben 1,64 en woog 52 en nu 45. Je moet gewoon geen brood eten want dat is echt junk food. Wat ik zelf at was:
   s’ochtends: 1 banaan en een koekje : 200 kcal
   S’middags: kiwi, 2x cracker met slankie : 175
   s’avonds gewoon een goed bord eten: 700 kcal
   Ik zat iedere dag op de 1000 calorieen nou dan val je wel af;)
   succes…

 35. Lisa ·

  Ik ben 20 dus wel volgroeid;)
  maar ben nu weer beter en weeg nu 44.5 ongeveer…

  Beantwoorden
  • Tim ·

   ok, dan ben je gewoon licht gebouwd denk ik, en mooi slank natuurlijk :-) Heb je je vetpercentage wel eens laten meten ?

 36. Lisa ·

  Ja ik voel me er goed onder, maar ben nu nog meer afgevallen. Per ongeluk omdat ik ziek was weeg nu 44….
  maar idd door sporten en gezond eten bereik je al veel!

  Beantwoorden
  • Timsalabim ·

   44kg is mss wat te weinig idd, maar als je ziek bent, griep ofzo, verlies je ook veel vocht, door de koorts, dus dat zit er zo weer aan :-)
   Verder ligt het er ook aan hoe oud je bent hè. Als je onder de 20 bent ofzo ben je nog niet echt volgroeid en kun je nog wel wat zwaarder worden omdat je meer “vrouwelijke” vormen krijgt zeg maar ;-)

 37. meisje90 ·

  ja, ik zie er echt niet te dun uit! Iedereen zegt ook dat ik gewoon een normaal postuur heb niet te dun. Ik ben ook niet zo groot he! Dus ik wil ook niet minder wegen want het is prima zo;)

  Beantwoorden
  • Timsalabim ·

   Oké gelukkig maar :-) Belangrijkste is dat je jezelf er lekker bij voelt idd. Zelf wilde ik ook paar kilootjes kwijt, van 90 naar 85 ( ben 1m96), en dat is gelukt door veel te sporten ( fietsen en hardlopen) . Nu doe ik dat regelmatig en ik kan min of meer eten wat ik wil zonder aan te komen :-)

 38. meisjee90 ·

  BOTERHAMMEN ZIJN JUNKFOOD!’

  Ik ben 1,64 woog 54 en ben nou 8 kilo afgevallen. Heb weer een strak lichaam ik was al best slank maar was nog niet tevreden nu vind ik het perfect. Als je maar genoeg afvalt val je ook bij je buik af. Ik at geen brood daar zitten veel calorieen in , s’ochends een banaan en een kiwi. S’middags een kopje soep en s’avonds een klein bordje eten. Het is zwaar maar dan heb je ook wat. Ik merk ook dat mijn maag kleiner is geworden kan nog maar heel weinig eten. Ik eet nu weer iets meer en af en toe ook brood maar niet teveel want dan kom ik weer aan.

  Succes

  Beantwoorden
  • Timsalabim ·

   Heej Meisjee90, volgens mij ben je met 46 kg echt veel te licht hoor ! Kan nooit gezond zijn. Voel je je daar nou echt wel lekker bij ?

  • AARDBEIMEISJE ·

   Hey, proficiat! In hoeveel tijd ben je zo’n 8 kilo afgevallen?

 39. lalala ·

  Heee,

  Ik ben 13 jaar en ongeveer 1.70 en weeg 58 denk ik. Ik moet heel erg op mijn eten letten, want ik heb een spastische darm. Het gaat de laatste tijd niet zo lekker, dus ik kan amper vet eten. Maar daar buiten drink ik ook veel water & ik volleybal 3x per week. Elke avond doe ik buikspieroefeningen. Ik hardloop ook nog 2x per week en daardoor gaat het steeds beter. Alleen ik val er niet door af. En ik krijg er ook geen strakker buikje door. Waarom? En is het slecht om hard te lopen als 13 jarig meisje? Dat hoorde ik namelijk ergens….

  Beantwoorden
 40. Tamara ·

  hoi iedereen, ik ben tamara 17 jaar weeg 65 kilo en ben 1,65 ik heb een dikke buik en hele dikke armen mijn kont is enorm…hoe kan ik zo snel mogenlijk(zo goedmogenlijk) hiervanaf komen???

  Beantwoorden
 41. An ·

  Ik ben 34 ben dik heb een dikke buik hangt weet echt nt wat ik mt doen

  Beantwoorden
 42. yo- mama ·

  gwn op een steo zitten met je kniën en dan naar links en rechts begwegen terwijl je je bureau vast houd wek egt

  Beantwoorden

Plaats een reactie