himalayazout-gezond-keltisch-zeezout

Gezonder zout: Keltisch zeezout & Himalayazout!

De term ‘zout’ wordt gebruikt voor een enorme verscheidenheid aan chemische verbindingen. In het dagelijks leven bedoelen we met zout meestal natriumchloride. Natriumchloride wordt aan consumenten verkocht als “keukenzout” of “tafelzout”. Het is een extreem populair kristallijn poeder dat als smaakversterker en conserveermiddel wordt toegevoegd aan allerlei etenswaren. Natriumchloride bestaat uit twee elementen, namelijk natrium (Na) en Chloride (Cl). Dat is eigenlijk heel vreemd want…

allegisch-sulfiet-allergie

Sulfietallergie: wat als je allergisch bent voor sulfiet in o.a. wijn!?

Sulfiet heeft alles te maken met zwaveldioxide. Zwaveldioxide is een gas dat hoofdzakelijk ontstaat bij de verbranding van zwavelhoudende brandstoffen zoals aardolie en steenkool. Door de verbranding van zwavel/sulfur komt zwaveldioxide in de lucht terecht. Zwaveldioxide behoort dan ook tot de belangrijkste aspecten van luchtverontreiniging. Als zwaveldioxide in waterdamp terechtkomt of oplost in vloeibaar water, ontstaat ‘zwaveligzuur’ oftewel diwaterstofsulfiet. Dit is een zwak organisch zuur…