Afrikaanse mango: wondermiddel voor afvallen of toch niet?

Er is weer een nieuwe hype op het gebied van afslanken en gewichtsverlies, namelijk de ‘African Mango’ oftewel Afrikaanse mango. Het gaat hierbij om een relatief onbekende vrucht die uit de dichtbegroeide regenwouden van Kameroen – West-Afrika komt.

De Afrikaanse mango is een vrucht die lijkt op de mango zoals we die ook in de Nederlandse supermarkten kunnen vinden. De vrucht is echter geen echte mango. Hij groeit aan de ‘Irvingia’-boom en wordt alleen vanwege diens vorm en uiterlijk ‘wilde mango’, ‘Afrikaanse mango’ of ‘bos-mango’ genoemd.

Zaden van de Afrikaanse Mango

De zaden van de Afrikaanse mango zijn de daadwerkelijke bron van het mango-succes. Deze zaden worden vermalen tot poeder en geëxtraheerd. Het extract dat overblijft zou zorgen voor:

 • Afslanken & gewichtsverlies
 • Snellere stofwisseling
 • Lager LDL-cholesterol
 • Stabilisatie van de bloedsuikerspiegel

In Kameroen zijn de zaden van de Afrikaanse “mango” zeer populair omdat ze ontzettend rijk zijn aan gezonde vetten en eiwitten. Ze worden gedroogd en gebruikt in o.a. brood, pasta’s, soepen, chocolade en oliën.

Afrikaanse mango-hype

In 2009 was er al een opleving rondom de ‘African Mango’. Sinds 2011 zijn er talloze pilletjes en poedertjes op de markt met extracten van de Afrikaanse mango. Deze supplementen beloven wonderen en gaan als warme broodjes over de toonbank. Vooral in Amerika zijn de Afrikaanse mango’s en mango-supplementen niet aan te slepen

Onderzoek

Het succes van de Afrikaanse mango-supplementen is te danken aan een wetenschappelijke studie. Aan desbetreffende studie die werd uitgevoerd door de Universiteit van Kameroen namen 102 testpersonen deel. Gedurende 10 weken kreeg de ene helft van de groep het extract van de Afrikaanse mango toegediend en de andere helft een placebo.

De deelnemers volgden geen dieet en veranderden hun dagelijkse lichamelijke activiteit niet. Aan het einde van de studie bleek dat de ‘Afrikaanse mango-groep’ gemiddeld 28 kilo was afgevallen! De ‘placebo-groep’ was nagenoeg niets afgevallen. (bron)

Tot slot

Bovengenoemd onderzoek betreft een wetenschappelijke studie van een geaccrediteerde universiteit. Toch zijn de resultaten die hierboven worden beschreven ongeloofwaardig en veel te mooi om waar te zijn! Wat blijkt: de studie wordt gefinancierd door de producent van het Afrikaanse mango-extract genaamd ‘Gateway Health Alliances’.

Wat denk jij over Afrikaanse mango? Laat hieronder je reactie achter!

81 reacties op “Afrikaanse mango: wondermiddel voor afvallen of toch niet?

 1. stefanie ·

  de afrikaanse mango helpt heel erg veel ik neem het al 1 jaar in en ben al 20kg afgevallen ik ben zeer tevreden en de eerste paar dagen heb je altijd honger maar na een paar weken remt het je hongergevoel af dan ga je steeds minder eten

  Reageer
  • Thirza ·

   Hallo, Mag ik vragen welke variant je hebt gekocht van Afrikaanse Mango? En van welk merk? Van De Tuinen of van een ander merk? Want er zijn zoveel varianten in omloop? Grtz. Thirza

 2. ellen ·

  Wel, geloof het of niet… Ik pak african mango plus (extra sterk). Er zit in: 1500 mg african mango extract en groene thee extract 150 mg. Overige ingrediënten: siliciumdioxide, magnesiumsteeraat. En het bevat geen suiker, gluten, gist, lactose, kleur- geur, en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Helemaal geen troep van cafeïne etc. En het werkt prima. Ik kan beter naar het groot toilet (ervoor bijna niet) en ik ben in 1 week 5 kilo afgevallen zonder te sporten! Remt het hongergevoel super af, en ben van mijn vreetbuien af. Natuurlijk moet je geen overvloedige vetten eten en een fles cola, Fanta etc. drinken. Maar water of koude thee dranken waar weinig suikers in zitten. Ik voel me er in ieder geval goed bij: geen opgezette buik of niets. Het is gewoon dat je zo veel soorten hebt en je moet gewoon de juiste vinden!

  Reageer
  • kristina ·

   Hoi, Ik wil je vragen waar je de African Mango pillen hebt gekocht. Ik heb ze afgelopen zaterdag bij De Tuinen gekocht: 2 potjes voor EUR 14,99 (2e gratis), maar ik voel niks. ’s Avonds heb ik wel best trek. Ik vraag mij af hoe het is met jou en je eten/dieet/honger etc.

  • betsie smits ·

   Ik las bij Ellen dat ze African Mango Plus gebruikte met groene thee, er zou 1500 milligram African Mango in zitten, weten jullie waar ze verkrijgbaar zijn? Ik vind alleen de mindere milligram varianten…

 3. marieke ·

  Yeah right… Hoe dom kun je zijn om hier in te trappen? Ben 2 jaar bezig met een dieet en ben nu 20 kilo kwijt door m’n levensstijl aan te passen. Met een paar pilletjes slikken val je echt niet af en tuurlijk hebben ze op die sites allemaal bewerkte foto’s geplaatst (heel dom trouwens, want op de ene site heet iemand bijv. Wendy en diezelfde persoon heet op een andere weer heel anders…) en de reviews op die sites zijn ook fake, want je maakt mij niet wijs dat heel Nederland zo giga-dom is om alleen maar positieve dingen te posten. LOL! Blijf nuchter en ga sporten of zo!

  Reageer
 4. christina ·

  met hoe oud mag je dezen pillen ik heb ze gekocht maar weet ijgenlijk niet hoe oud je er voor moet zijn ik heb 60 capcules voor maar 15 euro bij de aphotheeke

  Reageer
 5. Judith Thesing ·

  Afgelopen vrijdag begonnen met de African mango capsules gekocht bij een reform winkel hier in de stad daarnaast let ik wel op wat ik eet maar eet gewoon 3 maaltijden per dag en ook nog gewoon wat ik lekker vind. Snoep alleen niks tussen door dit was ook mijn probleem ben een echte snoeper vooral ’s avonds. Nu is het maandag morgen en ben 3 kilo lichter als vrijdag dus werkt het? Ja! Een half uurtje voor elke maaltijd neem ik een capsule en merk dus al tijdens het eten dat ik eerder vol ben! Verder probeer ik ernaast echt meer te bewegen deed alles met de auto lekker makkelijk maar pak nu dus voor bijna alles de fiets!! Plus probeer om de dag een fiets tocht te maken van minimaal 30 minuten. Doel is van 110 kilo terug naar 85 nu dus al 3 kwijt. Ik zal jullie op de hoogte houden. Groetjes, Judith

  Reageer
 6. Iris ·

  HEEFT IEMAND enige ervaring van ongeveer een maand of 2? Ik heb 12 kilo overgewicht en ik moet het er echt af krijgen. Wou dan ook African mango kopen maar ik zie op dit artikel best wel veel negatieve reacties. Kortom: HEEFT IEMAND MEER DAN 5 KILO VERLOREN MET DEZE PILLEN?

  Reageer
  • Kasper ·

   Ik probeer morgen precies twee weken Afrikaanse mango pillen van Nutri Dynamics, o.i.d. (20 euro voor 60 pillen bij de Tuinen). Mijn eten, sport en slaapritme – dat overigens gewoon gezond is – zijn onveranderd gebleven, en volgens de weegschaal is er nog geen korrel afgegaan. Ik maak de fles wel af, ondertussen ben ik ook 3 appelschillen extra aan het eten en meer witte thee gaan drinken. Kijken of dat ook helpt…

  • Irene ·

   Je valt er volgens mij niet vanaf, wat ik wel merk (neem er elke ochtend 1) dat ik me wat fitter voel, hierdoor ben ik dus ook meer in beweging en dat helpt weer bij het afvallen.

 7. Kas ·

  Vandaag een potje gekocht bij de Tuinen winkel. Potje is zwart, 20 eu voor 60 tabletten. Het heet heel simpel Afrikaanse mango en heeft de vlag van Kameroen erop.

  Reageer
 8. Peter ·

  Hallo, Sinds gisteren aan de afrikaanse mango pillen van Nutri-Dynamics. Of ik al ben afgevallen? Geen idee. Wat wel? Nou ik heb minder trek in eten en houd veel langer een vol gevoel. Dit lijkt me al een stap op afvallen toch?

  Reageer
 9. Gerrie ·

  Hoi, ik heb die aanbieding genomen, Afrikaanse mango van nutri dynamics, 2 potjes voor 35 euro (60st. in 1 potje) besteld bij dieetcenter.nl. Ik neem het nu al 3 weken in (2 x per dag 1 pilletje) ben nog niet eens een kilootje afgevallen -) jammer maar ja..ik maak die pilletjes wel op, dus nog ong. 5 weken slikken. Meer energie of er beter door slapen, heb er niks van gemerkt. Verhogen van vetverbranding en hongergevoel remmen, ook niks van gemerkt. Mocht ik de komende weken toch een paar kilootjes kwijtraken dan zal ik weer een berichtje schrijven. Groetjes, Gerrie

  Reageer
 10. moi ·

  Ik heb het ook geblokkeerd en een nieuwe credit card aangevraagd. Heb er niks meer van gehoord of gezien. Succes! En trouwens, de pillen hielpen ook voor geen meter.

  Reageer
 11. Leo ·

  Ook ik ben het slachtoffer van deze praktijken. Het probleem is ook nog dat je er ook niet vanaf kunt kumen want de internetsite is er niet meer. Ik weet niet wat ik nu moet doen. De creditcard maatschappij heet wel nu de betaling geblokkeerd maar wat nu? Hoe kom ik er vanaf? HELP!!!

  Reageer
  • amelie ·

   Je komt er niet meer vanaf. Dit bedrijf voogoed blokkeren, dat is de enige oplossing. En goed je rekening in de gaten houden.

 12. Chantal ·

  je kan het gewoon kopen via de site van de DA drogist 🙂

  Reageer
 13. KAREN ·

  ik heb het gewoon bij de tuinen gehaald!

  Reageer
  • kristina ·

   Hoi, Ik heb ze ook bij De Tuinen gehaald. Vraag mij af hoe het met jou is gegaan. Ik heb African Mango met groene thee. Welke heb jij en hoe werkten ze voor jou?

 14. Pina ·

  Hallo allemaal, Ik heb zojuist een artikel erover gelezen. Afrikaanse mango van het merk Nutri-Dynamics is het enige merk dat 500 mg puur mango extract bevat per capsule in een 10:1 verhouding. Het is gewoon te koop bij de meeste DA drogisten en bij sommige gezondheidswinkels.
  Prijs is 19,95 per pot van 60 capsules. Nu in de aanbieding 2 potten voor 35 euro. Hoef je je ook geen zorgen meer te maken over je creditcard

  Reageer
 15. Deborah ·

  Goedemorgen allemaal, Ik koop nooit uit het buitenland, en ik koop al helemaal geen product zonder label! Let hier goed op beste mensen je weet gewoon niet wat je precies inneemt. Bestel het gewoon bij een bedrijf in Nederland. Ik betaal alleen met ideal, zo weet ik dat er nooit iemand zomaar geld van mijn rekening af kan halen.

  Reageer
 16. maria ·

  ik ben nu drie weken ongeveer bezig met het poeder 9zie mijn eerdere comment), een theelepeltje ’s morgen door mn smoothie (2x per dag lukt me niet om dat ik eigenlijk alleen thee of water drink en niet twee smoothies per dag wil alleen om het poeder in te nemen) ik heb mezelf niet gewogen maar voel niet echt dat ik afgevallen ben, wel heb ik veel meer energie, lijkt het of ik beter slaap (kan ook met meer (zon)licht te maken hebben) en voelt mijn huid veel beter. Geen idee of cholesterol is verbeterd want dat weet ik niet. vanaf volgende week ga ik beginnen met sporten dus wie weet dat er dan wel echt gewicht af gaat!

  Reageer
 17. amelie ·

  Ja hoor, er zijn weer mensen ingetrapt. Op de Vara Kassa-site staan al vele gedupeerden. En maar hopen dat je door een pilletje kilo’s kan afvallen. Denk even na! En als je nog niet genoeg belazerd bent, kun je altijd nog de crème relift xs proberen, rimpels verdwijnen als sneeuw voor de zon, geen facelift of botox meer nodig. Ven dezelfde oplichters als metaburn (megascam). Het enige wat verdwijnt is het geld van je creditcard.

  Reageer
 18. moi ·

  Ik heb zojuist mijn credit card geblokkeerd. Helaas te laat, want ze hadden alles al afgeschreven, zowel verzendkosten als de normale prijs van de producten. €92,21 en €81,22. Ik heb oook aangifte gedaan bij de politie. Op Mijnpolitie.nl kun je aangifte doen van internet oplichting. De bank heb ik ook ingelicht en zij sturen me nu een formulier waarop ik moet aangeven wat er gebeurd is en dan hoef ik hopelijk niet die normale prijs meer te betalen. Ik zal jullie op de hoogte houden. Ik vind het eigenlijk ook schandalig dat een dergelijke advertentie op Facebook kan staan. Ik zou verwachten dat een dergelijk bedrijf zijn adverteerders beter controleert. Maar natuurlijk had ik zelf ook op moeten letten. Ik heb geprobeerd een manier te vinden om Facebook hierover in te lichten, maar heb niet echt iets kunen vinden

  Reageer
  • CSF ·

   Hi Moi, ik werk samen met FB en zal ze hier inderdaad op attenderen. Zeker ivm het feit dat ik exact hetzelfde heb meegemaakt! Gr. CSF

  • Vera ·

   Ik zat zelf ook op een site te kijken, echter wilde ik de voorwaarden lezen en toen kreeg ik een “outdated site”. Dus ben direct gestopt, want bij een goede site moet je dat ook kunnen lezen. En dat bevestigt dus dit het hele scam-verhaal. Blij dat ik dit stuk heb gelezen en de aankoop van Afrikaanse Mango niet heb doorgezet!

 19. Moi ·

  Trouwens de website van Hetnederlandsnieuws.com bestaat verdorie helemaal niet. Alleen de pagina met de promotie van die artikelen bestaat, maar klik je op andere rubrieken, gebeurt er niks. Ik weet nu echt niet bij wie ik terecht moet om de boel te annuleren. Purecleanse trouwens is ook niet betrouwbaar! Nergens staat een telefoonnummer en er zijn alleen maar klachten over! Complaintsboard.com/complaints/pure-cleanse-pro-c178841.html

  Reageer
  • Sam ·

   Hai, Heb je betaald met creditcard? Dan zou ik als ik jou was zo vlug mogelijk je kaart blokkeren want ze halen je creditkaart leeg. Had dit gelezen op de scamsite over dit product. Zogezegd betaal je maar 2,95 euro om de 1e potjes uit te proberen, maar terwijl het wordt opgestuurd hebben ze al maanden abonnement van je kaart laten afhalen.

  • CSF ·

   ik had ze ook besteld en er werd inderdaad een totaalbedrag van 170 EUR afgeschreven van mijn credit card. Dit heb ik gemeld bij de Abn Amro cc service en heb mijn cc pas geblokkeerd zodat zij geen geld verder meer konden afschrijven. Ook bleek ik verzekerd te zijn voor iternet fraude en heb dus bij wijze van spreken het geld terug gehad van de Abn. Althans ze hebben het geld nooit gecrediteerd. Inmiddels heb ik ook en nieuwe cc. Hopende jullie hiermee een beetje te helpen…succes!!!

  • j ·

   Website is Afrikaansemango.nl, maar is ook te koop bij DA, zwart potje 60 st voor 19 euro

 20. Moi ·

  Mensen, als dit geen grote scam is dan weet ik het ook niet. Ik heb in maart een advertentie van african mango gezien op facebook en heb er op geklikt. Toen ik kwam ik op de website van het Nederlands nieuws waar ze vertellen hoe geweldig de combi van african mango en metaburn werkt. Als je voor een bepaalde datum bestelde, dan zou je alleen de verzendkosten betalen. Daarbij zou je het in ongeveer 4 dagen binnen krijgen. Maar je moest wel binnen 15 dagen afmelden, anders zat je eraan vast en zou je zo’n 90 euro moeten betalen. Nou, helemaal mooi dacht ik! Dat lukt allemaal wel. Maar het duurde en duurde maar voordat ik het ontving, dus ik dacht, die komt niet meer. Maar gisteren ontving ik beide potjes african mango en metaburn uit de USA, zonder enig papiertje, omschrijving (behalve op het potje), Nederlands adres of iets dergelijks. Nu wilde ik vanmorgen de website weer opzoeken en ik kan deze nergens meer vinden. Nu blijkt dat op de website van nederlands nieuws Hetnederlandsnieuws.com/gezondheid/fitness-en-voeding… naar mijn idee precies dezelfde advertentie staat alleen nu ineens met twee andere producten. Op de website van Advancedafricanmango.com staan telefoonnummers en ik heb gebeld naar het Nederlandse telefoonnummer. Ik krijg verdorie een Amerikaanse aan de lijn, dus je denkt met NL te bellen, maar je belt gewoon naar de VS!!! Mensen, ik raad het echt af om deze zooi te bestellen. Ik moet er nog maar vanaf proberen te komen, want ik wil dit echt niet maandelijks ontvangen en steeds maar weer negentig euro te moeten betalen. Het is nog niet afgeschreven, maar als dit allemaal al zo onbetrouwbaar is, dan ga ik uit van ergste.

  Reageer
 21. Eline ·

  Heeft al iemand dit geprobeert? Zoja wat zijn de resultaten? En waar kun je het kopen? groeten

  Reageer
  • Mirjam ·

   Ik heb het besteld; ik ben alleen heel slecht in pillen slikken, vergeet het altijd… ’s Ochtends gaat nog wel, maar twee keer per dag 1/2-1 uur voor de lunch en diner is een ramp. Maar ik blijf het proberen. Resultaten kan ik je dus nog niet melden.

 22. Mya ·

  ik vraag mij dan af als die acai bessen poeder niet beter dan deze is . want ik kijk naar de voor en nadelen en dan geven acai bessen de doorslag bij mij (op dezelfde site van raw food)

  Reageer
  • Mirjam ·

   Ik denk dat het maar net is wat je wil, om af te vallen lijkt mij de afrikaanse mango meer geschikt door de vetverbrandende werking door leptine.

 23. maria ·

  ik heb het in poedervorm besteld bij; goede prijs voor 250 gram, nog even zien hoe ik het poeder kan innemen en ik hou jullie op de hoogte van eventuele resultaten etc.

  Reageer
  • Mirjam ·

   Goeie tip Maria! Ik denk dat je het poeder gewoon door wat drinken moet doen, sap ofzo. Ik ben benieuwd!!

 24. Sam ·

  Dag mensen, Kleine hint: koop niet via die websites! Je betaalt zogezegd maar 2,95 euro voor de leveringskosten en je krijgt zo een gratis potje om te proberen… Probleem is dat je het potje niet krijgt, maar ze halen wel eerst al de nodige kosten voor een hele kuur kan oplopen tot honderden euro’s van je creditcard. Was ook op zoek naar deze pillen, tot ik op een scam site had gelezen wat ze deden met de mensen die een zogezegde gratis monster bestelde. Als je ze niet in de winkel kan vinden, dan wacht je tot het wel komt, maar niet doen via deze sites je gaat veel geld kwijt zijn.

  Reageer
  • maria ·

   Ik ben ook opgelicht door deze mensen. Ik heb op internet deze advertentie gezien dat tijdelijk african mango en meta burn voor €4,95 voor twee flesjes verkoopt. Ik heb het besteld en met de creditcard van mijn man betaald. Vervolgens heb ik veel te laat de bestelling binnen gekregen. Deze weken ben ik erachter gekomen dat ze de €4,95 4x hebben geïncasseerd, maar ook op 27 maart en 11 april een bedrag van $456,80, een totaal van €347,43. Het zijn dieven! Ik ga nu verder onderzoek doen en ze voor de rechter slepen.

 25. Mirjam ·

  Nee niet kunnen vinden. Ga het gewoon een maand proberen een kijken of ik inderdaad meer afval. Ben gezond aan het eten, crosstrainen, fietsen en wandelen met de hond. Ik wil ongeveer 8 kilo kwijt.

  Reageer
  • sandra ·

   Hey Mirjam, Heb je het potje al binnen? Dan wel al begonnen? Ben benieuwd of het doet wat het zegt dat het zal doen… Groetjes, Sandra

  • Mirjam ·

   Hoi, na een kleine communicatiefout heb ik het eindelijk binnen. Ben net een paar dagen begonnen, kan er nog veel over zeggen. Ben wel al 5 kilo kwijt in ruim een maand; door gezonder te eten, meer (water) te drinken en meer te bewegen (lopen, fietsen, crosstrainer). Op naar de volgende 5!

 26. Mirjam ·

  Ik heb 1 potje besteld en ga het gewoon proberen.

  Reageer
  • Tiff ·

   Bedankt Mirjam! Ik ga ook een potje bestellen! Heb jij ook enig idee waar je de metaburn mango kunt kopen? Alvast bedankt!

  • Sam ·

   Deze site is misschien wel echt, laat je weten als je een potje hebt gekregen, maar die van Advancedafricanmango.com zeker niet bij bestellen.

  • marjan ·

   Hoi, Ik vroeg me af of je potje inmiddels al binnen hebt?

  • merel ·

   Hoi Mirjam, Je kan op deze website 2 verschillende potjes bestellen. Normaal en ‘Extreme’ of zo. Welke heb jij besteld? En kreeg je het ook gewoon netjes op tijd thuisgestuurd? Groetjes, Merel

  • j ·

   Werkte het bij jou? We zijn nu bijna 2 maanden verder namelijk.

  • Ton ·

   Je moet niet de african mango bestellen je moet de afrikaanse mango kopen de andere zijn middelen met andere suplementen erin

 27. Tiff ·

  Hai Ray, Zou je mij kunnen vertellen, welke websites dit zijn? Ik zoek me eigen een breuk!

  Reageer
  • Anja ·

   Heb ze afgelopen weekend via DA online besteld. 4 potten voor 59.50. Ga ze samen met mijn man en schoonzus proberen. Hopelijk eindelijk wel eens een positief resultaat.

 28. Ingrid ·

  Inderdaad, ik las net ook de voorwaarden op de site Advancedafricanmango.com, maar die kwamen zo onbetrouwbaar over dat ik me daar niet aan waag. Ik ga eerst eens kijken of de toko/souk/natuurwinkel niet gewoon iets in dezelfde trant verkoopt, want die site vertrouw ik eigenlijk niet. Er staat niet bij hoe je moet betalen of wat dan ook, en ook de prijs + dat abo waar je aan vast komt te zitten moet je uit de voorwaarden halen. Als sites zo werken dan haak ik af. Is er nog een dappere dodo die het wel via zo’n site heeft geprobeerd? Toegegeven, een proefpakket voor 4,95 (of met korting zelfs maar 2,95, als die korting werkt) klinkt op zich niet slecht….

  Reageer
 29. Ray ·

  Ik zou niet voor een website gaan die aan maandelijkse abo’s doet met African Mango. Er zijn in NL webshops die ze gewoon per pot verkopen.

  Reageer
 30. Fien ·

  Bovenstaande lijkt een fake website die niet bestaat buiten dit ene artikel.

  Volgens de voorwaarden op de websites van het product kun je binnen 14 dagen annuleren, anders betaal je naast de verzendkosten van 4,95 het resterende bedrag van 89,90 en heb je daarna een maandelijks abonnement.

  Reageer
  • j ·

   Van afrikaanse mango zijn veel neppillen. Het originele potje is zwart en per 500 gr 10:1 verhouding. 60 stuk 19,95 bij DA drogisterij.

 31. maria ·

  Als je op de websites kijkt van African mango en Metaburn, zie je onder voorwaarden een rare vertaling van hetzelfde bedrijf en als je het bestelt zit je vast aan een soort abonnement 9erg duur) behalve als je binnen 14 dagen telefonisch annuleert, daar zet ik toch mijn vraagtekens bij, heeft iemand het geprobeerd of weet iemand waar dit te koop is in een winkel? Groeten, Maria

  Reageer
 32. Tries ·

  Cala kijk eens op Hetnederlandsnieuws.com. Je kan een proefpakket gratis krijgen.
  Wat ik wel jammer vind is dat er erg weinig mensen op de site zijn die de pillen hebben geprobeerd. Mooie verhalen kan je natuurlijk altijd van elk pilletje verkopen. En bij ieder persoon werkt zo een pilletje anders. Ik zou graag meerdere ervaringen van mensen willen weten.

  Reageer
  • F ·

   Ik heb de Afrikaanse mango pillen geprobeerd en bij mij werkte het wel..potje is nu op maar ik ga vandaag nog een nieuwe bijhalen. Ik doe er wel veel bij sporten, tai-bo, body-pump en lopen (wekelijks) maar ik bemerk dat ik minder honger heb met de Afrikaanse mango en het toch beter gaat met deze pillen (sporten van tevoren ook al veel maar wilde maar niet afvallen)! Dus ik kan ze wel aanraden. 🙂 Gr. F

 33. Edith ·

  Waar zijn deze pillen te koop in winkels?

  Reageer
 34. anne ·

  Hoi, Kan iemand aangeven waar ik de african mango pillen en metaburn in Nederland kan bestellen? Thx

  Reageer
  • hhh ·

   Ja, bij Lidl.

  • j ·

   DA drogisterij 60 stuks voor EUR 19,95.

 35. Annemieke ·

  Ik lees in verschillende artikelen dat de Afrikaanse mango wordt gebruikt in combinatie met Metaburn producten. Wat houden deze producten dan in en waarom zou je de combinatie moeten gebruiken? Is alleen de Afrikaanse Mango niet voldoende?

  Reageer
 36. cala ·

  Hallo, ik woon in Wijchen en vraag me af waar je een Afrikaanse mango kunt kopen. Ik wil het graag niet via internet maar in winkels, kent er iemand misschien een winkel in Nijmegen of Wijchen waar ik het kan vinden?

  Reageer
  • j ·

   Afrikaanse Mango kan je bij DA drogisterij kopen 60st voor 19,95.

 37. Ray ·

  Hahaha, en dat geloof je zelf, trouwens een zeer nutteloos antwoord, dat je microscopische röntgenogen krijgt door je hele leven te sporten, Zeer vreemd. Paul, ik zou me eerst eens verdiepen in de Afrikaanse Mango en dan deze vergelijken met iedere andere mango want dat is nu net het verschil.

  Reageer
  • eli ·

   Nou Ray, na jouw reacties ga ik het ook proberen… Ben benieuwd (heb geen overgewicht, maar die paar kilootjes na al die feestdagen mogen er wel even af).

 38. Ray ·

  Als je ruim 20 jaar verschillende sporten doet waarvan fitness de hoofdsport is, ken je je lichaam en ben ik daar inmiddels wel achter en zie wat het doet met vet in het lichaam als je een African Mango kuurtje volgt. Wegen doe ik niet, niet belangrijk, wel een spiegel. Grt, Ray

  Reageer
  • Paul ·

   Sorry, maar een sportman moet bij uitstek in kunnen zien 20 jaar sporten er niet voor zorgt dat je kunt zien wat een “African Mango kuurtje” doet met lichaamsvet… Ook ik sport al mijn hele leven, maar heb er geen microscopische röntgenogen door gekregen. Kun je me de biochemische uitwerking van de Afrikaanse mango op moleculair niveau uitleggen? Dat lijkt me relevanter dan intuïtie. Tot die tijd ga ik ervan uit dat de Afrikaanse mango gezond is, maar niet per definitie beter dan iedere andere mango.

  • Marianne ·

   Hahahahahahaha… Ik lig in een deuk. Pure oplichterij is het. Je valt geen kilo meer af met Afrikaanse mango dan zonder, uitgesloten! Lees dit maar eens even: Bovengenoemd onderzoek betreft een wetenschappelijke studie van een geaccrediteerde universiteit. Desalniettemin is het totaal ongeloofwaardig dat je puur door het slikken van African Mango-supplementen 28 kilo kan afvallen. Wat blijkt nu: bovengenoemd onderzoek werd gefinancierd door de producent van het Afrikaanse mango-extract genaamd ‘Gateway Health Alliances’. Onderzoeksleider Julius Oben staat zelfs op de loonlijst van dit bedrijf. Bovendien heeft Julius Oben een aantal patenten op zijn naam staan m.b.t. Afrikaanse Mango. Kortom: degene die het onderzoek leidde, verdient bakken met geld dankzij de Afrikaanse mango-supplementen die in Europa en Amerika worden verkocht!

 39. Ray ·

  Beste, Wij verkopen o.a. African mango pillen, ben zelf ruim 20 jaar actief in fitness/bodybuilding, cardio en andere sporten en heb deze zelf getest. Als je dit combineert met sport is het een wereld product, echter krijgen wij vragen of het ook werkt als ze hun dagelijkse fastfoods nemen en dan African Mango erbij nemen om af te vallen. Yeahh right, pffffff. Uiteraard val je geen 20 of 28kg af in 10 weken, dat doet geen enkele pil, maar afvallen met African Mango doe je zeker. Suc6

  Reageer
  • Paul ·

   Maar waar leidt je dan uit af dat het door de Afrikaanse mango komt en niet gewoon door fitness en gezond eten?

  • Nieuwsgierig ·

   Ik ben al een hele tijd op zoek naar een adreswaar ik die African Mango capsules en Metaburn kan aankopen… bij jou? Groetjes

  • Monica ·

   Hallo, Wat kosten de pillen bij jou? M.v.gr, Monica

  • Marijke ·

   Hallo Ray, Even een vraagje, zie dat jij expert bent, want ik heb wat overgewicht wat me in de weg zit! Ik ben een jaar geleden gestopt met roken en ben 12!!! kilo aangekomen. Met mijn koolhydraatarme dieet gaat het wel, maar zo ontzettend langzaam! Nu heb ik een tip gekregen voor de “lipo 6x” pillen of de “ergolean”, weet het even niet meer!? En nu zie ik de Afrikaanse mangopillen, die zijn uiteindelijk wel helemaal natuurlijk, wat raadt jij me aan??? Ik kan nergens echt terecht met deze vragen, dus ik hoop dat jij een gouden tip kunt geven zodat ik van die vervelende kilo’s af kom!! In ieder geval alvast onwijs bedankt!

  • j ·

   Ik heb Afrikaanse mango geprobeerd, loop 3 x per week hard en ben geen gram afgevallen.

  • Ruud koster ·

   Hoi hoi, Ik heb ook de african mango fatburner 3-zone x-trine gebruikt, maar ik kreeg na 3 dagen veel maagpijn. Nu ben ik gestopt en heb geen maagpijn meer. Wie kan mijn vertellen wie dit ook heeft gehad? Gr. Ruud Koster uit Beverwijk

  • Marianne ·

   Hahahahahahaha… Ik lig in een deuk. Pure oplichterij is het. Je valt geen kilo meer af met Afrikaanse mango dan zonder, uitgesloten! Lees dit maar eens even: Bovengenoemd onderzoek betreft een wetenschappelijke studie van een geaccrediteerde universiteit. Desalniettemin is het totaal ongeloofwaardig dat je puur door het slikken van African Mango-supplementen 28 kilo kan afvallen. Wat blijkt nu: bovengenoemd onderzoek werd gefinancierd door de producent van het Afrikaanse mango-extract genaamd ‘Gateway Health Alliances’. Onderzoeksleider Julius Oben staat zelfs op de loonlijst van dit bedrijf. Bovendien heeft Julius Oben een aantal patenten op zijn naam staan m.b.t. Afrikaanse Mango. Kortom: degene die het onderzoek leidde, verdient bakken met geld dankzij de Afrikaanse mango-supplementen die in Europa en Amerika worden verkocht!

 40. Ilse ·

  Moest het ook zo simpel zijn? 😉

  Reageer
 41. Paul ·

  Afvallen enkel en alleen door mango-supplementen in je mond te stoppen is natuurlijk niet geloofwaardig. Wel logisch dat er veel mensen intrappen als een of andere professor zijn naam eronder zet. Zo zijn er volgens mij heel veel “wetenschappelijke” studies en onderzoeken die worden gefinancierd door belanghebbende partijen (organisaties, voedingsmiddelenbedrijven, patenthouders e.a.). Wel belachelijk dat “wetenschappers” eigenhandig onderzoek mogen uitvoeren waar zij zelf profijt bij hebben. En ook raar dat deze beste man achteraf niet op de vingers wordt getikt.

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.