water drinken afslanken drinkwater

Afvallen & water drinken: Wat zijn de voordelen van drinkwater?

Alle functies van ons lichaam verbruiken water. Iedere lichaamscel heeft water nodig om te kunnen functioneren. Water drinken, zorgt ervoor dat organen kunnen blijven functioneren, en dat lichaamsfuncties snel en efficiënt kunnen worden uitgevoerd. Het drinken van voldoende water zorgt daarom voor meer energie en verhoogt onze stofwisseling met ongeveer 3 procent.

Als je wilt afvallen is veel water drinken helemaal belangrijk, want onderzoek heeft uitgewezen dat dorst en een hongergevoel in de meeste gevallen samengaan. Als je licht uitgedroogd bent, is het gemakkelijk om het gevoel van een dorstgevoel te verwarren met een hongergevoel. Je gaat dan eten in plaats van water drinken, terwijl je eigenlijk dorst hebt, en geen honger. Op zich is dat niet erg omdat in bijna alle vaste voedingsmiddelen ook water zit, maar je krijgt dan wel extra calorieën binnen… En dat is natuurlijk niet per se raadzaam als je wilt afvallen.

Genoeg water drinken helpt je daarom bij het afvallen, want dan ga je minder snel eten. Hieronder lees je alles over het verband tussen afvallen en water drinken…

Hoeveel water per dag drinken?

Hoeveel water je per dag moet drinken, hangt af van jouw lichaamsgewicht. Gemiddeld genomen moet een mens 1,8 liter water per dag drinken. Als je op dieet bent, is het niet erg om meer water te drinken dan deze richtlijn. Als je exact wilt weten hoeveel water je per dag moet drinken op basis van jouw gewicht, dan moet je per kilo lichaamsgewicht 0,03 liter water drinken. Voor iemand van 70 kilo is dat dus 70 x 0,03 = 2,1 liter water per dag.

Als je veel beweegt, mag je gerust meer drinken dan deze richtlijn, omdat je al snel een halve liter zweet tijdens het sporten. Veel water drinken voor, tijdens en na het sporten geeft je bovendien meer energie, en het helpt om de herstelperiode te verkorten.

Heel veel mensen vinden water niet lekker. Door fruit te eten met een hoog vochtgehalte (zoals sinaasappels en appels) kun je toch veel water binnenkrijgen, zonder het puur te drinken. Fruit helpt bovendien om je maag te vullen met relatief weinig calorieën. (bron)

Vermageren + afslanken dankzij water bij elke maaltijd

Je kunt op een simpele manier extra vermageren en afslanken tijdens een dieet (en als je niet op dieet bent natuurlijk evengoed) door voor elke grote maaltijd twee normale glazen water te drinken. Vermageren en afslanken gaat dan ongeveer 2,5 kilo per 12 weken sneller dan wanneer je geen drinkwater zou nemen. Dit komt doordat je eerder vol zit, en daardoor iets minder eet bij elke maaltijd. Een hele goede gewoonte als je een paar kilo wilt vermageren dus! Hierbij nog enkele aanvullende artikels over water drinken:

Te veel water drinken…

Je kunt ook TE veel water drinken, dit wordt watervergiftiging genoemd. Als je te veel water drinkt, neemt het plasmagedeelte van je bloed (het vloeibare gedeelte) te veel toe, met als gevolg een te laag zoutgehalte. Vooral als je dan ook nog intensief gaat sporten, dan verlies je via het zweet ook nog meer zout. Hierdoor kunnen problemen ontstaan met je hersenen en je spieren (waaronder je hart). Toch komt te veel water drinken meestal alleen maar voor bij bijvoorbeeld marathonlopers en jonge kinderen, maar zelden bij mensen die normale activiteiten op de dag doen.

Hoe denk jij over water drinken ten aanzien van afslanken & gewichtsverlies? Deel hieronder jouw opvattingen, bevindingen en vragen!

107 reacties op “Afvallen & water drinken: Wat zijn de voordelen van drinkwater?

 1. Sara ·

  Dit is niet waar.. ik drink dagelijks 5 liter water op een dag en dit doe ik al jaren lang ben kerngezond.. dit doe ik wel gespreid over een dag dus van acht uur s ochtends tot acht uur s avonds drink ik alleen maar water! Als je in 1 keer veel water gaat drinken dan is de kans Dat het mis gaat juist groot 🙃

  Reageer
  • Paul ·

   Dus wat is niet waar? 😛

 2. woestijnvis ·

  Als ik 2 liter water per dag drink, zit ik om de 5 minuten op het toilet, dan kan ik voor de rest van de dag niks anders doen dan drinken en toilet bezoeken. Teveel water tijdens het eten is ook niet goed, want dat verdunt je maagsappen en daardoor heb je een slechte vertering van voedsel. Sorry, maar niet iedereen is een waterkieken, volgens mij is dat een verslaving, Teveel is teveel, water, wijn, eten, je moet leren doseren.

  Reageer
 3. Brecht ·

  Hmmmmmm heb juist 5 liter water naar binnen gespeeld in een klein uurtje heb niets gemerkt van die watervergiftiging. 😮

  Reageer
 4. samantha ·

  Mijn drinkschema ligt gemiddelde 6 liter per dag, vaak meer. Ben 24 jaar oud en weeg 55! Ik drink ongeveer 4 grote koppen water, 4 koppen koffie, 2/3 koppen groene thee of rooibos, ongeveer een halve fles cola light, vaak anderhalf tot twee liter Slimpie of het wordt vervangen door water en thee. Ik eet veel eiwitten in shake / reep vormen etc. weinig koolhydraten en suikers, veel groente en kwark! Ik beweeg voldoende. Mijn vraag is nu, drink ik te veel (water) en is het slecht wat ik nu doe? Groetjes, Samantha

  Reageer
 5. nanda ·

  Water drinken zorgt er wel voor dat je je gewicht beter vasthoudt en niet makkelijk aankomt natuurlijk let je op dat je niet snoept en te vet eet bij mij helpt het drink 1 tot 1.5 liter per dag.

  Reageer
 6. joey ·

  Haha ik ben al 34 kilo afgevallen dankzij veel water drinken!

  Reageer
 7. Sooof ·

  Hey… Ik ben 23 jaar, 1.78 lang en weeg nu iets van 88 kg. Ben wel bevallen van mijn tweede kindje eind april. Ik geef borstvoeding en wil heeeel graag zo snel mogelijk afvallen. Nu weet ik dat te snel afvallen erg slecht is – want de toxines die in je vet zaten opgeslagen komen in je bloed, en bij mij dus ook in mijn melk en dus in mijn baby. Maar ik vroeg me af of door veel water drinken de toxines dan eerder geneigd zijn om mijn lichaam uit te gaan ipv in mijn melk te komen. En ik dus wél snel mag afvallen. Sowieso – mag ik de waterdieet aangaan terwijl ik borstvoeding geef?

  Reageer
 8. Patrick Robben ·

  Hey mensen ik lees net ook dat je je lichaamsgewicht maal 0.03 moet doen om het aantal liter water op een dag naar binnen te krijgen. Mijn lichaamsgewicht is 115 kilo en dat maal 0.03 zit ik al op 3.45 liter op een dag dus dat is voor ieder mens anders natuurlijk maar ben nu een week of 2 bezig en daarbij ga ik 4x in de week naar de sportschool maar resultaat is zeker zichtbaar dus die theorie over water is een topper. Groetjes, Patrick

  Reageer
 9. Ladyhawk ·

  Hallo Norbert, 4 liter water is ECHT te veel. Je loopt echt de kans op watervergiftiging op. Check maar eens op Google. Je moet in ieder geval extra aanvullen met thee of sap want je spoelt zo wel heel veel weg. Maar nogmaals dit is echt teveel. Succes, Ladyhawk

  Reageer
  • Norbert ·

   Dan drink ik vanaf nu wel 3 liter per dag. Aangezien ik veel meer kan moet dit mogelijk zijn. Bedankt.

 10. Norbert ·

  Hallo, Ik weet niet of de vraag al gesteld is maar ja. Ik ben 1,90 en weeg 83 kg. Ik val op dit moment af en drink alleen water. Ik sport ook intensief elke dag. Ik heb vandaag 4 liter water gedronken. Ik kon nog wel meer op. Is dit een probleem? Moet ik minder drinken of mag ik net zoveel drinken als ik wil aangezien ik veel sport? Alvast bedankt.

  Reageer
  • Tomahawk ·

   Wat Ladyhawk schrijft is waar; 4 liter is veel te veel. Het kan leiden tot nierfalen en dan zijn de rapen gaar, maar ook watertoxicatie wat dodelijk is of hoofdpijn of dat je alle bouwstoffen en mineralen er uit pist. Ook niet goed. 2 liter a 2,5 liter is genoeg en gewoon tijdens het sporten iets meer drinken…….succes en afwisseling in eten en drinken is altijd goed.

 11. Ladyhawk ·

  Nou dat van die mineralen ligt eraan waar je woont. Ik woon op de Veluwe en daar is het water van dusdanige kwaliteit dat het voor mij onnodig is om bronwater te halen. Anders moet je eens ergens informatie zien op te vragen over de kwaliteit van het water in jullie buurt. Randstad moet aan het bronwater dat heb ik toen wel gelezen maar van de rest van Nederland weet ik het niet.

  Reageer
 12. Ladyhawk ·

  Als je niet afvalt terwijl je 2 liter water per dag drinkt en je verder ook op je eten let dan moet je naar 1,5 liter water per dag terug gaan. Teveel water drinken kan tegen je werken. Succes!

  Reageer
  • yorgos ·

   Ja bedankt. Ik heb begrepen dat als je teveel water drinkt je ook veel mineralen wegpist wat niet goed is. Ook heb je nieren te dan te druk en kan dit tot concentratieverlies leiden en duizeligheid.

 13. yorgos ·

  Geachte heer/mevrouw, Ik heb uw internetsite op Google gevonden. Ik heb een vraag. Wanneer ik ga sporten (60 tot 90 minuten combinatie van cardio en fitness, niveau intensief) (mijn gewicht is 86 kg. en lengte is 1.89 cm) wat is de hoeveelheid water die ik ongeveer moet drinken? Als richtlijn zeg maar. Ik weet dat in het dagelijks leven een mens ongeveer 1,5 liter per dag moet drinken. Maar dat verandert wanneer je erbij sport. Ik verneem graag een antwoord. Bij voorbaat dank. Yorgos Chrysopoulos

  Reageer
 14. Elonaaa ·

  Hey allemaal, ik heb een vraag? ik ben 20 jaar en ik weeg 75 kg en ik drink 2 kg water per dag maar ik merk dat het mij niet helt kunnen jullie is helpen en vertellen wat ik allemaal moet doen om ik wat kilo’s af te vallen, moet ik misschien meer water drinken of wat?

  Reageer
 15. eigenwijssie ·

  water altijd voor het eten. Na het eten zeker een half uur wachten. Water doet niets aan je spieren, als je spieren verslapt zijn zou ik zeker oefeningen gaan doen. Ik weet niet hoeveel calorieën bier heeft, maar snap je vraag over verstoren niet… wat wil je afvallen of gezonder leven?! Als je alleen wilt afvallen zal 5 glazen per weekend niet veel schade aanrichten, beter is je af te vragen of je wel zoveel alcohol tot je wilt nemen..

  Reageer
 16. Kimmie ·

  Ik ben sinds vorige week begonnen met bewust letten op het eten. Ik eet nu s morgens, s middags en s avonds, helaas wel onregelmatig aangezien ik verschillende werktijden heb. Aan tussendoortjes doe ik bijna niet, zo nu en dan een appel of wat anders maar geen snoep! Ik drink 2 liter water per dag (echt niets anders) en drink hierbij een glas water met geperste citroen. Ook fiets ik nu naar mijn werk (40 km in de week) in een rustig tempo. Ik ben op dit moment erg gemotiveerd om er wat af te krijgen maar ben bang dat als ik over een klein maandje geen resultaat zie ik de hoop op geef! Het is niet zo dat ik verwacht dat ik binnen een maand 10 kilo kwijt ben! Maar ik hoop het te zien aan mijn buikje. Een aantal vragen voor de kenners! Water voor na of met het eten? Ik heb een mini hangbuikje om het zo te zeggen (A) Is het dan NODIG!! om buikspieren te doen of is het water en bewegen en geen snoep voldoende? Bier… De hele week water en dan in een keer alcohol, kan dit het proces verstoren of zijn hier wel meer glazen voor nodig dan zo’n 5 op een zaterdag avond? Wat tevens niet standaard is! Ik geloof dat ik mijn vraagjes nu wel gesteld hebt! Hoop dat iemand mij een duidelijk en serieus antwoord wil en kan geven! Alvast bedankt! 🙂

  Reageer
  • Sandrine ·

   Sommige specialisten zeggen dat je niet veel meer voordeel haalt bij het doen van extra buikspieroefeningen naast gewoon bewegen, anderen zeggen van wel. Ik denk dat het goed is om cardio (bewegen, duursporten) te combineren met spierversterkende oefeningen. M.b.t. alcohol is het simpel: Alcohol bevat veel (nutteloze) calorieën. Dus als jij op een dag veel alcohol drinkt, moet je dus ook meer doen om dat teveel aan calorieën te gaan verbranden. Let op: weinig eten om toch alcohol te kunnen drinken heeft vaak een averechts effect, aangezien je dan de juiste voedingsstoffen (die er naast calorieën ook nog in gezond eten zitten) niet binnenkrijgt. ps: Tussendoortjes zijn nodig om je verbranding aan de gang te houden! Te weinig eten zorgt ervoor dat je lichaam gaat hamsteren en alles dat je wél eet helemaal in je lichaam gaat opslaan! (vergelijk het met een crashdieet: in het begin verlies je heel veel vocht en voedingsstoffen, maar als je daarna weer gaat eten, slaat je lichaam dit dubbel zo fel op, inclusief de afvalstoffen die het normaal zou afscheiden)

 17. Ladyhawk ·

  Ik ben aan het lijnen en kom zeker wel op 2.5 a 3 liter water per dag. Ik eet gezond en drink ook geregeld bouillon. Is dit nou teveel aan water of niet? Helpt het voor het natriumgehalte om over te stappen op 1,5 liter bronwater en daarnaast 1,5 liter gewoon water?

  Reageer
 18. carla ·

  hallo ik zou graag ook wat willen afvallen ik eet goed niet te veel ik sport er bij maar mijn vraag is hoeveel water moet ik drinken wat er zijn twee mensen en de een zegt dat je dan 3 liter op een dag moet drinken en een ander2 liter op een dag maar hoeveel is het nou dan alvast bedankt met vriendelijke groeten Carla

  Reageer
 19. dore ·

  Hallo, ik heb een vraagje; ik snoepte hiervoor veel en sport heel weinig, dronk weinig water en kwam toch maar een klein beetje aan. Als ik dan nu 2,5 liter water per dag drink en veeel minder snoep maar nog steeds zo weinig sport : val ik dan af in de loop der tijd? groetjes

  Reageer
  • chanthal ·

   uiteraard, je krijgt veel minder suikers binnen die je niet verbrand door te sporten. 2,5 liter water drinken helpt je afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

 20. bregje ·

  Is het gezond om 7 liter water te drinken per dag? Want ik vindt water heel lekker, en drink het dus ook veel.

  Reageer
  • chanthal ·

   Als je even een paar berichtjes terug leest zie je een uitgebreid antwoord staan 😉

   Groetjes

 21. tony ·

  ben 21 1,68 m 95 kg ben niet dik maar alleen mijn buik is groot!! ik wil iets dat mijn eetlust weghaalt want dat is mij grootste probleem want ik ben in dieet maar ik kan niet stoppen met eten..

  Reageer
 22. Brigitte ·

  hoi ik ben 17 jaar en 1,68 en k weeg bijna 70 kg is dit te zwaar?

  Reageer
 23. chanthal ·

  Beste Julia, Je kan bij 3 liter water al een watervergiftiging oplopen en er zijn ook mensen aan overleden. Hier even een uitleg: Het mechanisme van watervergiftiging heeft alles te maken met de osmotische druk in onze cellen. Wanneer het zoutgehalte in het bloed daalt, passen de cellen zich daarop aan. Dan gaan ze dus steeds meer water opnemen, en zwellen ze steeds verder op. Als veel water van het bloed naar de hersenen wordt getransporteerd kan dat erg gevaarlijk zijn. Doordat de opgezwollen hersencellen tegen de zenuwen drukken krijgt iemand vaak hoofdpijn. Maar als de cellen de bloedvaten dichtdrukken, ontstaat zuurstofgebrek en raakt iemand bewusteloos. Bij overlijden aan watervergiftiging is dat vaak een gevolg van hersenoedeem. Maar wees niet meteen bang om te veel water te drinken!!! Uiteraard kan je wel zoveel water drinken als je wilt, als je het maar in evenwicht houdt. Eet er genoeg bij en zorg dat je evengoed voldoende zout en suikers binnen krijgt. Omdat ook het natrium gehalte in het lichaam daalt (hyponatriëmie) heeft het drinken van veel water zonder daarbij te eten dan nare consequenties. Wanneer je veilig een grote hoeveelheid water naar binnen wilt slaan, is het beter om daar altijd bij te eten. Zodra je het gevoel krijgt teveel water te hebben gedronken is het nemen van zout en suiker aan te raden. In principe moet je alles met mate nemen, ook water. Het blijft een beetje een visuele cirkel… Eet je veel zout, moet je voldoende drinken, drink je veel water, moet je voldoende zout nemen. Succes!

  Reageer
 24. julia ·

  ik drink 4 liter per dag maar sport wel heeeel intensief (eetstoornis) kan dit er dan mee door of kan dit schadelijk zijn? lichamelijke problemen heb ik namelijk al genoeg en watervergiftiging hoef ik er niet bij.

  Reageer
 25. Water ·

  kraanwater zonder twijfel het goedkoopste dorstlessende dieetproduct. Naast het feit dat water allerlei mineralen bevat die je lichaam nodig heeft, is het een uitstekende dorstlesser zonder suiker, zoetstoffen, vet en kleurstoffen. En… het bevat 0,0 calorieën. Wil je 50.000 liter kraanwater winnen? Ga dan kraanwater.nu. Staat ook een verrassend filmpje op van Eddy Zoëy.

  Reageer
 26. Harm ·

  Nick, wat je zegt is totale onzin! dagelijks 5 liter water drinken is op den duur erg schadelijk, vooral als je niet actief sport en ds niet transpireert. Ik raad dan ook niemand aan dit te doen.

  Reageer
  • linda ·

   als je wél transpireert is het ook niet goed, want dan verlies je nog meer zouten.

 27. Nick ·

  Water wordt pas echt schadelijk als je er 3 liter in een uur van weg drinkt. Als jij elke dag om het uur of om de 2 uur een flesje water van een halve liter drinkt, en daarmee rond de 4/5 liter water per dag zit, dan is er helemaal niks aan de hand. Eet vervolgens 5/6 keer per dag kleine maaltijden om de verbranding actief te houden, zoals ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, avondeten, dan ben je al flink aan het compenseren qua suikers en zouten, en je zult daarmee niet alleen gezond blijven maar ook afvallen.

  Reageer
 28. pepe ·

  ik drink 1 a 2 glazen water per dag, maar ben ook dun. 21 jaar, 1 meter 188 en dan 68 kilo groetjes Pepijn

  Reageer
 29. geen wetenschapper ·

  Beste Wetenschapper, Ik vraag me ten zeerste af waar je je verhaal over ‘misvorming’ vandaan haalt. Het komt mij iig niet bekend voor, en het lijkt me ook absoluut niet correct. Bronnen dus graag. Vriendelijke Groet.

  Reageer
 30. anoniem ·

  ben goed bezig. veel water, weinig eten moet snel afvallen van 60 naar 50!

  Reageer
 31. Wetenschapper ·

  Een van de voordelen van veel water drinken is dat in je maag een proces optreedt dat als claxiotuna bekend staat, oftewel ”visvorming”. Door het vele en constant aanwezige hoeveelheid water in je maag, komen er kleine visjes tot het leven die dan via de darmen in het buikgehalte terecht komen en alle overtollige vet uit je buik zullen opzuigen. Blijf drinken dus!

  Reageer
  • Paul ·

   Dit is natuurlijk dikke onzin. Letterlijk vertaald (dus gejat) uit een onzinreactie op een Deense website (bron)…

  • Doctor ·

   Ja! En diezelfde visjes halen ze in India uit de buiken van mensen om bij wellnesscentra over de hele wereld de schilfers van je huid af te laten snoepen.
   Als je op gewicht bent, kan je ze ook uit je eigen buik laten halen en verkopen; daar verdien je nog een aardige duit mee.

 32. sneeuwvrouw ·

  Ik wil ook afvallen. Ben begonnen met elke dag wandelen of fietsen en drink ongeveer 2 liter water per dag. Ik ben nu 3 dagen bezig en ben 3 ons aangekomen. Ik heb, na het water drinken, wel een heel opgeblazen gevoel in mijn buik. Is dat juist de bedoeling of is er iets mis?

  Reageer
 33. bijdehandje ·

  Ten eerste, gewoon water drinken. Niet in 1 keer veel eten maar spreiden over de gehele dag. Gezond en wel goed eten. Zorg dat als je een vol gevoel krijgt , je niet door gaat eten. Je maag moet kleiner worden. Cardio werkt ook goed. En blijf van bier af…..

  Reageer
 34. anoniem ·

  hé 🙂 ik heb een vraagje ik heb een best wel dikke buik. hoe kan ik die dunner zeg maar afvallen. door veel water te drinken? iemand tips?

  Reageer
 35. bijdehandje ·

  Ik drink 3 liter water per dag, dat is 21 liter per week en dat is 1092 liter per jaar. Dit doe ik al 21 jaar, en dat is in totaal 22932 LITER!!! 1 liter water uit de kraan kost 0,15 euro cent dus ben ik kwijt bijna 3500,- in 21 jaar tijd. Van te veel water drinken raak je niet alleen in een coma, door alleen al naar je rekening te kijken krijg je al een hartverzakking 😛 @ Sayur – Jij drinkt 8 liter per dag?? Dat is dus 4 keer zoveel als mij. Doe je dat 21 jaar lang, dan ben je dus kwijt bijna 14000,- euro!!! Heb jij daar wel eens bij stil gestaan?? Ik zou maar eens rap terug gaan naar 2 liter en het resterende geld aan mij geven over 21 jaar. Dat maakt 14000,- euro min 3500,- = 10500,- euro…..Ik ga alvast een vakantie boeken voor het jaar 2031 🙂

  Reageer
 36. Soé ·

  Hallo Allemaal, ik ben 15 jaar 1,75 en weeg 60 kilo… Ik drink zo’n 3,5 L per dag water puur, daar komt nog thee bij en de waterstoffen die in het voedsel zitten. Mijn vriend zei laatst dat dit heel slecht zou zijn voor me. Ik beweeg wel veel. Niet elke dag evenveel, maar wel genoeg. Hoe kan ik nou het beste afvallen? Ik heb het idee dat het water niet veel helpt.. Moet ik minderen? Meer bewegen? Minder eten? want ik heb een best grote eetlust… ik zou graag wat van iemand willen horen… xxx

  Reageer
  • linda ·

   het lijkt me dat jij helemaal niet af moet vallen. sowieso omdat je pas 15 bent en alles nog in de groei is, maar ook omdat 60 kilo bij 1,75m naar mijn weten helemaal niet te veel is.

 37. mij ·

  hallo ik heb eens uitgerekend wat ik met mijn gewicht aan water zou moeten drinken. at zou bijna 4 liter per dag zijn. is dat niet te veel? en hoe kan ik dat dan het beste over de dag verdelen. over de uren dat ik per dag op ben zou dat inhouden dat ik ongeveer anderhalf glas per uur moet drinken. kan dit?

  Reageer
 38. Sayur ·

  Ik drink al jaren dagelijks zo’n 6 tot 8 liter water, verspreid over de hele dag (niet om af te vallen want ik weeg eigenlijk een beetje te weinig) en heb daar nog nooit problemen door ondervonden. Maar dagelijks 12 tot 15 liter achteroverslaan lijkt me toch echt wel absurd…

  Reageer
 39. melisa ·

  Ik moet altijd om de 2 uur plassen. Ik denk dat het komt omdat ik teveel water drink :S

  Reageer
 40. Lie ·

  Dit is een link naar uitzending gemist van Tros Radar. Zeer interessante uitzending… Klik op tabblad uitzending, daarna in linker kolom uitzendingen & omlaag scrollen 2008 aanklikken en vervolgens 12-5-2008 kiezen. Iets over de helft begint de uitzending van het water tot zover kun je hem evt. doorspoelen.

  Reageer
 41. Eva ·

  je kan wel afvallen alleen als je het echt wilt, maar je moet wel voor vechten .. dus veel water drinken en veel bewegen tot je maag heel klein wordt dan kan je heel weinig eten. Ik persoonlijk vind ik het heel slecht … ik denk dat mijn nicht later veel gezondheidsproblemen kreeg … 😕

  Reageer
 42. Eva ·

  Mijn nicht die weegt eerst 100 kilo ongeveer, eerste jaar ging ze minder eten, toen is ze wel beetje afgevallen, maar ze was niet tevreden, in 2 jaar ging ze alleen ’s morgens 1 liter zwarte koffie drinken, hele dag 12 liter tot met 15 liter water drinken, en veel fietsen en ze beweegt veel, nou ze is echt een poppetje geworden, ze weegt nu 55 kilo…! ze is wel vaak flauw gevallen .. nu is haar maag zo klein geworden dat ze heel weinig eet, en ze is heel dik tevreden!

  Reageer
 43. anoniem lalala ;p ·

  ooh laat maar ik snap het al XD

  Reageer
 44. anoniem lalala ;p ·

  ik drink veel water ik sport wel 2 uur per dag ik snoep niet waarom kom ik dan aan? wtf moet ik niet afvallen ja zeg voordat ik veel water dronk en sportte kwam ik nog niet eens aan en nu wel 🙁

  Reageer
 45. Matthijs ·

  Hallo Nicole, Je stelde de vraag niet helemaal goed maar ik snap wat je bedoelt hoor. alleen is je vraag niet te beantwoorden want het hangt er ook heel erg vanaf hoeveel je eet. Hoe groot je bent. hoeveel je precies sport en hoe je lichaam daar op reageert. Er is dus geen passend antwoord op te geven. Groet, Matthijs

  Reageer
 46. Mr_B ·

  hallo; ik ben 33 jaar weeg 92 kg ben 1m84 en drink per dag 4 liter water. veel eten doe ik niet want ik lust geen fastfood en vettige maaltijden. ben vegetariër.

  Reageer
 47. Gé ·

  Als je per dag 2 – 3 liter water drinkt, let op wat je eet (en dat dat gezond en gevarieerd is), niet (teveel) snoept en daarbij 3-4 x per week sport (maakt niet uit wat, ook stevig doorwandelen is goed) dan blijf je op gewicht (als je het al zo deed) of je valt af (als je te veel eet en weinig tot niet beweegt) Per persoon verschilt dit enorm en via een forum kun je niet verwachten dat andere mensen je een passend antwoord geven. Daarvoor moet je naar een diëtist / huisarts / sportschool. 8) groeten

  Reageer
 48. GG ·

  Sjonge jonge wat een simpele zielen hier zeg! Vooral die rare vragen of reacties (hei, net als deze!)

  Reageer
 49. heleen ·

  ik ben Heleen en ik weeg 82 kilo en ben 17 jaar over een maand 18. ik wil heel graag 12 kilo kwijt. kan ik dit ook door alleen water te drinken en te lopen???

  Reageer
 50. nicolle ·

  hoi Sanne ja dat weet ik dat je 2 liter water moet drinken PER DAG, maar wat wil je daar mee zeggen (als je maar 2 liter water drinkt in 3 weken dat je einde van die drie weken dood bent???) 🙄 mijn vraag was dus (hoeveel calorieen verbrand je tijdens sporten en water drinken?? maar ja niemand kan weten hoeveel iemand ervan afvalt in 3 of 4 weken.. btw mot ik dan 4 liter gaan drinken om niet dood te gaan in 3 weken slaat nergens op die reactie maar ja

  Reageer
 51. Sanne ·

  Hoi Nicolle, De vraag is ook een beetje raar gesteld. Je moet PER DAG ongeveer 2 liter water (vocht) binnen krijgen, als je maar twee liter drinkt in 3 weken, ben je aan het einde van die drie weken dood. Dus wat is nou precies je vraag?

  Reageer
 52. nicolle ·

  leuk als er niemand reageert heb ik echt wat aan! 👿

  Reageer
  • max ·

   Sorry, maar vind dat je een héél domme vraag stelt. Als je een beetje af weet van een gezonde levensstijl, weet je natuurlijk ook dat je geen mens daar een antwoord op kan geven hoeveel afvalt gedurende drie weken twee liter water drinkt. Ten eerste heeft afvallen te maken met je metabolisme (hoop da je begrijpt wat dat is en anders zoek je het maar eens op). Ieders stofwisseling is immers verschillend, dus eerst zou je je persoonlijk metabolisme uitrekenen om te weten hoe je gezond kan afvallen, trouwens wist je niet dat fanatiek beginnen sporten totaal geen zin heeft? Je hebt per dag minimum een half uurtje lichaamsbeweging nodig, en dit mag rustig wandelen zijn!!! Als je immers puur gaat sporten om af te vallen, hou je dit toch niet vol, dus kies liever iets wat goed te doen is. Het draait gewoon om een aanpassing van je levensstijl wil je het jojo effect vermijden. En natuurlijk is 2 liter water drinken per dag gezond!!!

 53. nicolle ·

  hoi heb 1 vraagje hoeveel val je af als je in 3 weken tijd 2 liter water drinkt?? en doet sporten?? groetjes Nicolle

  Reageer
 54. MISS PIRONE ·

  Hallo, ik weeg op dit moment 74 à 75 kg. En ben 1m66 groot, mijn BMI is boven de grens. Hoeveel l water zou ik mogen drinken per dag? Is 3 à 4 liter te veel? Ik beoefen geen sport, heb een zittend beroep…

  Reageer
 55. Kaat ·

  misschien moet je eens met je huisarts in gesprek gaan. want als het verslavend is op een pro-ana site te zitten is de kans groot dat je je toch laat verleiden eraan mee te doen. ik denk dat je het beste je verhaal kan voor leggen aan je huisarts. want zoals eerder gezegd werd te veel water is ongezond en het lijkt me niet goed als je op je 13de al zo bezig bent met het drinken van water en die pro-ana sites. Groetjes Kaat

  Reageer
 56. ischelle ·

  Ik drink in 2 á 3 (niet exact)uur een half liter flesje kraan water en moet voor het slapen gaan persé 2 liter water gedronken hebben anders kan ik namelijk niet slapen.
  Is water een obsessie voor mij of hoe wil je het noemen ik ben 13 jaar en ben niet tevreden met mijn figuur ik ben namelijk 60 kilo en ben ongeveer 1.65 is dit dan raar? Ik heb ook op een pro-ana site gezeten en ik dacht elke keer van ach boeie die mensen zijn niet goed snik maar het is verslavend ik wil er graag van af komen dus zou iemand mij kunnen helpen?

  Reageer
 57. Erik ·

  Hallo allemaal, Ik weeg 70KG en volgens de rekensom hoor ik per dag ongeveer 2,1L (70 x 0,03 = 2,1) te drinken. Behoort wijn, koffie, thee, bier, soep en frisdrank drinken ook tot het begrip ‘water drinken’? Of betekend 2,1L alleen Spa blauw, mineraalwater of kraanwater drinken?

  Reageer
 58. leen ·

  oja vergeten ik ben 31 jaar ben 1.74 groot en weeg rond de 90 kg waar ik natuurlijk nu mee aan het werken ben…

  Reageer
 59. leen ·

  hoi ik heb ook even een vraag: ik woon in Spanje, en het is hier natuurlijk ontzettend warm dus ik drink meer dan 3 en halve liter op een dag. Ik ben huisvrouw en moeder van 2 kinderen en ik combineer dit met een dieet. Normale regelmaat bij het eten en mijn half uurtje beweging plus zwemmen en met kids bezig zijn. Nu had ik gisterenavond in een keer flinke hoofdpijn kan dat nou door teveel water komen??? Groetjes leen

  Reageer
 60. Jan ·

  Ter info: Drink normaal kraanwater. Das net zo goed, en soms zelfs beter als bronwater waar je 1000x de prijs voor betaald.

  Reageer
 61. Bubbeltje ·

  Kun je obstipatie krijgen van te veel drinken? (water) — Bubbeltje

  Reageer
 62. arno godding ·

  Hey. dan heb ik nog een vraag, ik drink meestal gewoon in de ochtend iets van 0,4 liter, dan in de middag een kan van 2 liter, en s avonds nog 0,5 liter frisdrank. is dat te veel? ik weeg 70kg, en fiets iedere dag totaal 20km soms meer. zou ik die 2 liter meer moeten verspreiden op een dag, want ik denk maar dat weet ik niet zeker, als ik te veel water op 1 moment drink dat het lichaam het als vet gaat vast houden, klopt dat? m.v.g. Arno Godding

  Reageer
 63. arno godding ·

  hey, ik fiets iedere dag naar school en terug meestal fiets ik op de terugweg als ik redelijk doorfiets 30 minuten. maar ik drink nu 4 dagen lang ong 2,5 liter water per dag, en ik fietste vanmiddag naar huis en ik was in 18 minuten thuis, het was 10km, dus een gemiddelde snelheid van 33kmh, en normaal is dat rond de 15kmh, en ik was helemaal niet uitgeput, komt dat door het water drinken? m.v.g. Arno Godding

  Reageer
 64. Blah ·

  Ik drink ongeveer anderhalve Liter water per dag, en val het beste af door sporten te combineren met niet te snoepen en bepaalde tijden eten – en dan natuurlijk niet volproppen anders kun je niet meer sporten. 💡 ’s ochtends halve liter max. overdag 2-3dL en ’s avonds praktisch 1L

  Reageer
 65. DD ·

  Marian, Ja natuurlijk wil ik weten of je het punt hebt gekregen! 🙂 Simone14, Sorry voor de late reactie. Zoveel water drinken is nooit gezond zoals ook al vermeld in bovenstaabd artikel. Je kunt door zoveel water te drinken inderdaad in een coma raken door watervergiftiging. Je kunt dat dus beter niet meer doen! Groetjes DD

  Reageer
 66. Simone ·

  Hoi Annegie, Echt dan moet ik zeker drastisch gaan verminderen, maar kan ik ook als het nog een keer gebeurd dus 6 liter in 1 uur de halve dag niet plassen dan in eens in coma raken of een epileptische aanval krijgen, want ik doe aan zwemmen en drink op dat moment heel veel dus zou dat kunnen gebeuren? Groetjes Simone.

  Reageer
 67. annegie ·

  nou Simone ik zou maar even kijken waarom je dat doet. Dit is echt niet goed hoor. Ik hoop dat het goed is gegaan en dat je dit niet meer doet. dit is echt veel te veel. Je natriumhgehalte kan heel erg zakken en op zijn minst hartkloppingen en kramp geven. zo niet erger. Stop ermee en doe als je een probleem hebt ergens mee praat erover. Het zal er niet voor zorgen dat je afvalt als je veel water drinkt. Succes

  Reageer
 68. simone14 ·

  hallo Marian en DD ik vroeg me af of je in coma kan geraken door 6 liter in een uur te drinken en je hebt nog maar een nier en plast het de hele dag ook niet uit want ik heb namelijk per ongeluk heel veel water gedronken en ongeveer in 2 uur iets van zes liter kun je daardoor in coma raken?

  Reageer
 69. Maarian ·

  Haai DD Oké heel erg bedankt ik zal je laten weten wat voor punt ik heb gekregen voor mijn werkstuk als je daar behoefte aan hebt tenminste. Groetjes Maarian.

  Reageer
 70. DD ·

  Het maakt niet zo veel uit of je veel gegeten hebt. Het gaat er om dat je te veel water drinkt in een korte tijd, en dat je lichaam het dan niet meer kan verwerken. 6 liter binnen een uur bijvoorbeeld.

  Reageer
 71. maarian ·

  geef alsjeblieft snel je reactie want mijn werkstuk moet over een paar dagen of zijn

  Reageer
 72. maarian ·

  Wow ja dat moeten ze zeker doen vind ik want dit kan echt niet hé vind ik dan. maar ik heb nog een vraagje als ik het dus goed begrepen heb kun je als je 5 liter in een half uur drinkt en verders de hele dag niks eet in coma raken of zelf tot overlijden komen. en nog een vraagje op welk moment kun je dan dood gaan of in coma raken naar dat je zoveel gedronken hebt.

  Reageer
 73. maarian ·

  geeft niet hoor van die late reachtie maar toch heel erg bedankt dus als ik je grijp kan ik zeggen dat als je 5 liter in een uur drinkt zonder de hele dag niks te eten dat je in coma terecht kan komen of dood kan gaan.

  Reageer
 74. DD ·

  De politie doet onderzoek naar een ontgroening waarbij een 21-jarige Groningse student bijna zou zijn overleden. De student kreeg donderdagochtend een zware epileptische aanval, nadat hij liters water had moeten drinken, en belandde op de intensive care. In het Algemeen Dagblad zegt het slachtoffer dat het een ontgroening bij de Groningse studentenvereniging Albertus Magnus betrof. ”Steeds als ik een ronde van een spel verloor, moest ik een glas in één keer leegdrinken. Ik geloof dat ik een liter of zes heb gehad,” aldus de student, die onbekend wil blijven. Na de aanval zou de student het bewustzijn hebben verloren. Hij zegt pas na anderhalve dag weer wakker te zijn geworden. ”Er waren zeker geen alcohol of drugs in het spel,” zegt een politiewoordvoerder. De politie neemt de zaak hoog op en onderzoekt nog wat zich precies heeft afgespeeld. Ook het bestuur van de studentenvereniging zegt dat bij de ontgroening geen alcohol of drugs zijn gebruikt. De student heeft tot dusver geen aangifte gedaan. Het is nog onduidelijk hoe groot het risico is dat de student blijvend hersenletsel aan de ontgroening zal overhouden. Later deze week heeft de politie een gesprek met het bestuur van de studentenvereniging. De ontgroening werd uitgevoerd door de kroegcommissie van de studentenvereniging, waar het slachtoffer lid van zou worden. Traditioneel ontgroenen de leden van de oude commissie hun opvolgers. De laatste jaren waren ontgroeningen vaker omstreden, omdat daarbij studenten in het ziekenhuis belandden of uiteindelijk zelfs overleden. © Het Parool

  Reageer
 75. DD ·

  Sorry voor de trage reactie, maar van 4 a 5 liter in een uur drinken kun je watervergiftiging krijgen waardoor je dood gaat of in coma raakt. Je bloed wordt als het ware zo erg verdund dat er te weinig zuurstof overal in je lichaam komt. groetjes DD

  Reageer
 76. Maarian ·

  Hey ik heb een vraagje? Kijk stel je drinkt 4 liter in een half uur en je eet verders helemaal niks. zou je dan in coma terecht kunnen komen. (ik vraag dit omdat ik een werkstuk aan het maken ben en die moet over 2 weken af zijn dus vandaar). Groetjes Maarian.

  Reageer
 77. Da Paulo ·

  Water het goedkoopste afvalmiddel met een goed dieet erbij. wat doet water in je lichaam? op water kan dagen leven. water maakt je lichaam schoon. drink zoveel water volgens berekening of totdat je urine helder ziet) water zorgt dat je kunt presteren. bij minder dan 2% vocht in je lichaam is de prestatie 10% minder water houd je vochtbalans op pijl. Drink 1 liter of meer tijdens 1 uur sporten water is een must.

  Reageer
 78. Suzanne ·

  Helpt het nou echt zoveel water drinken en dan sporten dat je dan afvalt ?

  Reageer
 79. ruud ·

  ik wil graag het volgende weten als je 2 liter water wil drinken per dag, kan je dat s morgens in een keer drinken. of moet dat echt verdeeld over de dag?

  Reageer
  • sofiefietje ·

   het is volgens mij toch wel logisch dat je dat verspreid doet over de dag. Wanneer je 2 l water in 1 keer drinkt heeft je lichaam misschien maar 0.5 l nodig. dat teveel aan water (1.5l) wordt via het toilet weer weggevoerd. dus die 1.5 l heeft totaal geen nut. die kun je best later op de dag drinken, wanneer je lichaam het wel nodig heeft.

 80. Razoly ·

  is water goed voor mensen die diabetes zijn? help dit of niet

  Reageer
 81. ramon ·

  5 kilo in 5 weken is niet moeilijk. geen snacks, 5 boterhammen max per dag, 1 warme maaltijd 2 liter water, min 30 min per dag joggen en je zult zien in 5 weken zal je 5-8 kilo afvallen.

  Reageer
 82. Model s te zwaar! ·

  Als je 2 liter per dag drinkt hoe is je voedingspatroon dan om 5 kilo af te vallen zeg maar? S morgens? s middags? s avonds? kan iemand me dat vertellen ik wil 5 kilo in 5 weken afvallen!

  Reageer
 83. Michelle. ·

  Whahah ik ben al 20 kilo afgevallen door water drinken!!!

  Reageer
  • Ellie ·

   Echt? Wat is je truc? 😛

  • linds ·

   hoe heb je dat gedaan

 84. jozef ·

  6 liter water per dag is echt ongezond denk aan watervergiftiging op die manier ben je helemaal niet goed bezig!!!

  Reageer
  • yorgos ·

   Probeer amfetaminen. Val je vanaf.

  • Luna ·

   Amfetamine is een drug! NIET proberen dus is bovendien ook nog eens strafbaar, Opiumwet… Gr. Luna

 85. peeters jurgen ·

  nou ja ik heb een eetprobleem en als ik eet dan straf ik me door 2 liter opeens te drinken het is niet goed en dat doet ook niet goed maar t is een gewoonte voor mij nu soms heb ik wel 6 liter water per dag op en heb daarna wel pijn (de volgende dag of zo) aan men keel dan kan ik niet veel eten of drinken maar als ik veel water drink dan val ik niet af ook al eet ik de hele dag niets ik snap da niet kan je misschien is wat uitleg geven a.u.b.? xx

  Reageer
 86. Anoniempje ·

  Hallo, zijn er ook symptonen voor te veel water drinken?

  Reageer
  • piet ·

   duizeligheid, misselijkheid en verslapping van de spieren.

 87. DD ·

  Volgens mij nog niet echt. Er staat wel een informatiepagina online op de website, maar het is geen bespreking van het dieet op zich. Ik zal het onthouden!

  Reageer
 88. Hennie ·

  Ik drink ongeveer twee liter water per dag… even een ander vraagje? Heb je al eens wat geschreven over het South Beach dieet???

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.