Home » Afvallen & Dieet » Afvallen en water drinken: Wat zijn de voordelen van water?

Afvallen en water drinken: Wat zijn de voordelen van water?

Afvallen en water drinken: Wat zijn de voordelen van water?

Alle functies van ons lichaam gebruiken water en het zorgt ervoor dat deze functies snel en efficiënt kunnen worden uitgevoerd. Het drinken van genoeg water zorgt daarom voor meer energie en verhoogt onze stofwisseling met ongeveer 3 procent.

Als je wilt afvallen is veel water drinken helemaal belangrijk, want onderzoek heeft uitgewezen dat dorst en een hongergevoel in de meeste gevallen samen gaan. Als je licht uitgedroogd bent is het makkelijk om het gevoel van dorst te verwarren met een hongergevoel. Je gaat dan eten in plaats van water drinken. Op zich is dat niet erg omdat in bijna al het vast voedsel ook water zit, maar je krijgt dan wel extra calorieën binnen en dat is natuurlijk niet de bedoeling als je wilt afvallen. Genoeg water drinken helpt je daarom bij het afvallen, want dan ga je minder snel eten.

Hoeveel water moet je drinken per dag?

Hoeveel water je per dag moet drinken hangt af van jouw lichaamsgewicht. Gemiddeld genomen moet een mens 1,8 liter water per dag drinken. Als je op dieet bent is het niet erg om meer te water te drinken dan deze richtlijn. Als je exact wilt weten hoeveel water je per dag moet drinken op basis van jouw gewicht, dan moet je per kilo lichaamsgewicht 0,03 liter drinken. Voor iemand van 70 kilo is dat dus 70 x 0,03 = 2,1 liter water per dag.

Als je veel beweegt dan mag je ook gerust meer drinken dan deze richtlijn omdat je al snel een halve liter zweet tijdens het sporten. Veel water drinken voor, tijdens en na het sporten geeft je bovendien meer energie en helpt om de herstelperiode te verkorten.

Heel veel mensen vinden water niet lekker. Door fruit te eten met een hoog vochtgehalte zoals sinaasappels en appels kun je toch veel water binnen krijgen zonder het puur te drinken. Fruit helpt bovendien om je maag te vullen met relatief weinig calorieën. (bron)

Vermageren en afslanken door water te drinken bij elke maaltijd

Je kunt op een simpele manier extra vermageren en afslanken tijdens een dieet (en als je niet op dieet bent natuurlijk) door voor elke grote maaltijd twee normale glazen water te drinken. Vermageren en afslanken gaat dan ongeveer 2,5 kilo per 12 weken sneller dan wanneer je geen drinkwater zou nemen.

Dit komt omdat je eerder vol zit, en daardoor iets minder eet bij elke maaltijd. Een hele goede gewoonte als je een paar kilo wilt vermageren dus!

Te veel water drinken

Je kunt ook te veel water drinken, dit wordt water vergiftiging genoemd. Als je teveel water drinkt neemt het plasma gedeelte van je bloed (het vloeibare gedeelte) te veel toe, met als gevolg een te laag zoutgehalte. Vooral als je dan ook nog intensief gaat sporten, dan verlies je via het zweet ook nog meer zout. Hierdoor kunnen problemen ontstaan met je hersenen en je spieren (waaronder je hart). Toch komt te veel water drinken meestal alleen maar voor bij bijvoorbeeld marathonlopers en jonge kinderen, maar zelden bij mensen die normale activiteiten op de dag doen.

Hoe denk jij over water drinken ten aanzien van afslanken & gewichtsverlies? Deel hieronder jouw opvattingen, bevindingen en vragen!

107 reacties op “Afvallen en water drinken: Wat zijn de voordelen van water?”

 1. Sara ·

  Dit is niet waar.. ik drink dagelijks 5 liter water op een dag en dit doe ik al jaren lang ben kerngezond.. dit doe ik wel gespreid over een dag dus van acht uur s ochtends tot acht uur s avonds drink ik alleen maar water! Als je in 1 keer veel water gaat drinken dan is de kans Dat het mis gaat juist groot 🙃

  Beantwoorden
  • Paul ·

   Dus wat is niet waar? 😛

 2. woestijnvis ·

  Als ik 2 liter water per dag drink, zit ik om de 5 minuten op het toilet, dan kan ik voor de rest van de dag niks anders doen dan drinken en toilet bezoeken. Teveel water tijdens het eten is ook niet goed, want dat verdunt je maagsappen en daardoor heb je een slechte vertering van voedsel. Sorry, maar niet iedereen is een waterkieken, volgens mij is dat een verslaving, Teveel is teveel, water, wijn, eten, je moet leren doseren.

  Beantwoorden
 3. Brecht ·

  hmm heb juist 5l water naar binnen gespeeld in een klein uurtje heb niets gemerkt van die watervergifteging 😮

  Beantwoorden
 4. samantha ·

  Mijn drink schema ligt gemiddelde 6 liter per dag , vaak meer.
  Ben 24 jaar oud en weeg 55 ! ik drink ongeveer 4 grote koppen water,
  4 koppen koffie, 2/3 koppen groenethee of rooibos , Ongeveer een halve fles cola light,
  Vaak anderhalf tot twee liter slimpie of het wordt vervangen door water en thee.
  Ik eet veel eiwitten in Shakes/ reep vormen ect.
  weinig koolhydraten en suikers,veel groente en kwark !
  Ik beweeg voldoende.
  Mijn vraag is nu, drink ik teveel en is het slecht wat ik nu doe?
  Groetjes
  Samantha

  Beantwoorden
 5. nanda ·

  water zorgt er wel voor dat je je gewicht beter vast houd en niet makkelijk aan komt natuurlijk let je op dat je niet snoept en te vet eet bij mij helpt het drink 1 tot 1.5 liter per dag

  Beantwoorden
 6. joey ·

  haha ik ben al 34 kilo afgevallen

  Beantwoorden
 7. Sooof ·

  Hey…

  Ik ben 23 jaar, 1.78 lang en weeg nu iets van 88 kg. Ben wel bevallen van mijn tweede kindje eind april.
  Ik geef borstvoeding en wil heeeel graag zo snel mogelijk afvallen.
  Nu weet ik dat te snel afvallen erg slecht is – want de toxines die in je vet zaten opgeslagen komen in je bloed, en bij mij dus ook in mijn melk en dus in mijn baby.
  Maar ik vroeg me af of door veel water drinken de toxines dan eerder geneigd zijn om mijn lichaam uit te gaan ipv in mijn melk te komen. En ik dus wél snel mag afvallen.

  Zoizo – mag ik de waterdieet aangaan terwijl ik borstvoeding geef?

  Beantwoorden
 8. Patrick Robben ·

  Hey mensen ik lees net ook dat je je lichaasgewicht maal 0.03 moet doen om het aantal liter water op een dag naar binnen te krijgen
  Mijn lichaamsgewicht is 115 kilo en dat maal 0.03 zit ik al op 3.45 liter op een dag dus dat is voor ieder mens anders natuurlijk maar ben nu een week of 2 bezig en daarbij ga ik 4x in de week naar de sportschool maar resultaat is zeker zichtbaar dus die theorie over water is een topper.
  groetjes patrick

  Beantwoorden
 9. Ladyhawk ·

  Hallo Norbert,

  4 liter water is ECHT te veel. Je loopt echt de kans op watervergiftiging op.
  Check maar eens op googel.
  Je moet in ieder geval extra aanvullen met thee of sap want je spoelt zo wel heel veel weg.
  Maar nogmaals dit is echt teveel.

  Succes, Ladyhawk

  Beantwoorden
  • Norbert ·

   Dan drink ik vanaf nu wel 3 liter per dag. Aangezien ik veel meer kan moet dit mogelijk zijn.

   Bedankt.

 10. Norbert ·

  Hallo,

  Ik weet niet of de vraag al gesteld is maarja. Ik ben 1,90 en weeg 83 kg. Ik val op dit moment af en drink alleen water. Ik sport ook intensief elke dag. Ik heb vandaag 4 liter water gedronken. Ik kon nog wel meer op. Is dit een probleem? Moet ik minder drinken of mag ik net zoveel drinken als ik wil aangezien ik veel sport?

  Alvast bedankt.

  Beantwoorden
  • Tomahawk ·

   Wat Ladyhawk schrijft is waar; 4 liter is veel te veel. Het kan leiden tot nierfalen en dan zijn de rapen gaar, maar ook watertoxicatie wat dodelijk is of hoofdpijn of dat je alle bouwstoffen en mineralen er uit pist. Ook niet goed. 2 liter a 2,5 liter is genoeg en gewoon tijdens het sporten iets meer drinken…….succes en afwisseling in eten en drinken is altijd goed.

 11. Ladyhawk ·

  Nou dat van die mineralen ligt eraan waar je woont. Ik woon op de Veluwe en daar is het water van dusdanige kwaliteit dat het voor mij onnodig is om bronwater te halen. Anders moet je eens ergens informatie zien op te vragen over de kwaliteit van het water in jullie buurt. Randstad moet aan het bronwater dat heb ik toen wel gelezen maar van de rest van Nederland weet ik het niet.

  Beantwoorden
 12. Ladyhawk ·

  Als je niet afvalt terwijl je 2 liter water per dag drinkt en je verder ook op je eten let dan moet je naar 1,5 liter water per dag terug gaan.
  Teveel water drinken kan tegen je werken.

  Succes!

  Beantwoorden
  • yorgos ·

   Ja bedankt. Ik heb begrepen dat als je teveel water drinkt je ook veel mineralen wegpist wat niet goed is. Ook heb je nieren te dan te druk en kan dit tot concentratieverlies leiden en duizeligheid.

 13. yorgos ·

  Geachte heer/mevrouw,

  Ik heb uw internetsite op Google gevonden. Ik heb een vraag. Wanneer ik ga sporten (60 tot 90 min. combinatie van cardio en fitness, niveau intesief) (mijn gewicht is 86 kg. en lengte is 1.89 cm) wat is de hoeveelheid water die ik ongeveer moet drinken? Als richtlijn zeg maar. Ik weet dat in het dagelijks leven een mens ongeveer 1,5 liter per dag moet drinken. Maar dat verandert wanneer je erbij sport.
  Ik verneem graag een antwoord.
  Bij voorbaat dank.
  Yorgos Chrysopoulos

  Beantwoorden
 14. Elonaaa ·

  Hey allemaal, ik heb een vraag?
  ik ben 20 jaar en ik weeg 75 kg en ik drink 2 kg water per dag maar ik merk dat het mij niet helt kunnen jullie is helpen en vertellen wat ik aleemaal moet doen om ik wa kilo’s af te vallen, moet ik mss meer water dreinke of wa ??

  Beantwoorden
 15. eigenwijssie ·

  water altijd voor het eten. Na het eten zeker een half uur wachten.
  Water doet niets aan je spieren, als je spieren verslapt zijn zou ik zeker oefeningen gaan doen.
  Ik weet niet hoeveel calorien bier heeft, maar snap je vraag over verstoren niet… wat wil je afvallen of gezonder leven?!
  Als je alleen wilt afvallen zal 5 glazen per weekend niet veel schade aanrichten, beter is je af te vragen of je wel zoveel alcohol tot je wilt nemen..

  Beantwoorden
 16. Kimmie ·

  Ik ben sinds vorige week begonnen met bewust letten op het eten. Ik eet nu smorgens, smiddags en savonds, helaas wel onregelmatig aangezien ik verschillende werktijden heb. Aan tussendoortjes doe ik bijna niet, zo nu en dan een appel of wat anders maar geen snoep! Ik drink 2 liter water per dag (echt niets anders) en drink hierbij een glas water met geperste citroen. Ook fiets ik nu naar mijn werk (40 km in de week) in een rustig tempo. Ik ben op dit moment erg gemotiveerd om er wat af te krijgen maar ben bang dat als ik over een klein maandje geen resultaat zie ik de hoop op geef! Het is niet zo dat ik verwacht dat ik binnen een maand 10 kilo kwijt ben! Maar ik hoop het te zien aan mijn buikje.

  Een aantal vragen voor de kenners!

  Water voor na of met het eten?
  Ik heb een mini hangbuikje om het zo te zeggen (A) Is het dan NODIG!! om buikspieren te doen of is het water en bewegen en geen snoep voldoende ?
  Bier… De hele week water en dan in een keer alcohol, kan dit het proces verstoren of zijn hier wel meer glazen voor nodig dan zo’n 5 op een zaterdag avond? Wat tevens niet standaard is!

  Ik geloof dat ik mijn vraagjes nu wel gesteld hebt! Hoop dat iemand mij een duidelijk en serieus antwoord wil en kan geven!
  Alvast bedankt :)

  Beantwoorden
  • Sandrine ·

   Sommige specialisten zeggen dat je niet veel meer voordeel haalt bij het doen van extra buikspieroefeningen naast gewoon bewegen, anderen zeggen van wel. Ik denk dat het goed is om cardio (bewegen, duursporten) te combineren met spierversterkende oefeningen.

   Mbt alcohol is het simpel: Alcohol bevat veel (nutteloze) caloriëen. Dus als jij op een dag veel alcohol drinkt, moet je dus ook meer doen om dat teveel aan caloriëen te gaan verbranden.
   Let op: weinig eten om toch alcohol te kunnen drinken heeft vaak een averechts effect, aangezien je dan de juiste voedingsstoffen (die er naast caloriëen ook nog in gezond eten zitten) niet binnenkrijgt.

   ps: Tussendoortjes zijn nodig om je verbranding aan de gang te houden! Te weinig eten zorgt ervoor dat je lichaam gaat hamsteren en alles dat je wél eet helemaal in je lichaam gaat opslaan! (vergelijk het met een crashdieet: in het begin verlies je heel veel vocht en voedingsstoffen, maar als je daarna weer gaat eten, slaat je lichaam dit dubbel zo fel op, inclusief de afvalstoffen die het normaal zou afscheiden)

 17. Ladyhawk ·

  Ik ben aan het lijnen en kom zeker wel op 2.5 a 3 liter water per dag. Ik eet gezond en drink ook geregeld boullion.
  Is dit nou teveel aan water of niet?
  Helpt het voor het natriumgehalte om over te stappen op 1,5 liter bronwater en daarnaast 1,5 liter gewoon water?

  Beantwoorden
 18. carla ·

  hallo
  ik zou graag ook wat willen afvallen
  ik eet goed niet te veel ik sport er bij maar mijn vraag is hoeveel water moet ik drinken wat er zijn twee mensen en de een zecht dat je dan 3 liter op een dag moet drinken en een ander2 liter op een dag maar hoeveel is het nou dan
  alvast bedankt
  met vriendelijke groeten carla

  Beantwoorden
 19. elise ·

  hee
  ik zou graag wat willen afvallen
  ik eet goed niet te veel ik sport er bij maar mijn vraag is hoeveel water moet ik drinken wat er zijn twee mensen en de een zecht dat je dan 3 liter op een dag moet drinken en een ander2 liter op een dag maar hoeveel is het nou dan
  alvast bedankt

  groetjes elise

  Beantwoorden
 20. dore ·

  Hallo, ik heb een vraagje; ik snoepte hiervoor veel en sport heel weinig, dronk weinig water en kwam toch maar een klein beetje aan. Als ik dan nu 2,5 liter water per dag drink en veeel minder snoep maar nog steeds zo weinig sport : val ik dan af in de loop der tijd? groetjes

  Beantwoorden
  • chanthal ·

   uiteraard, je krijgt veel minder suikers binnen die je niet verbrand door te sporten. 2,5 liter water drinken helpt je afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

 21. bregje ·

  Is het gezond om 7 liter water te drinken per dag?
  Want ik vindt water heel lekker,
  en drink het dus ook veel.

  Beantwoorden
  • chanthal ·

   Als je even een paar berichtjes terug leest zie je een uitgebreid antwoord staan 😉

   Groetjes

 22. tony ·

  ben 21 1,68 m 95 kg ben niet dik maar alleen mijn buik is groot !!
  ik wil iets dat mijn eetlust weghaald want dat is mij grootste probleem want ik ben
  in dieet maar ik kan niet stoppen met eten..

  Beantwoorden
 23. BRIGETTE ·

  hoi ik ben 17 jaar en 1,68 en k weeg bijna 70 kg
  is dit te zwaar?

  Beantwoorden
 24. chanthal ·

  Beste Julia,

  Je kan bij 3 liter water al een watervergiftiging oplopen en er zijn ook mensen aan overleden. Hier even een uitleg: Het mechanisme van watervergiftiging heeft alles te maken met de osmotische druk in onze cellen. Wanneer het zoutgehalte in het bloed daalt, passen de cellen zich daarop aan. Dan gaan ze dus steeds meer water opnemen, en zwellen ze steeds verder op. Als veel water van het bloed naar de hersenen wordt getransporteerd kan dat erg gevaarlijk zijn. Doordat de opgezwollen hersencellen tegen de zenuwen drukken krijgt iemand vaak hoofdpijn. Maar als de cellen de bloedvaten dichtdrukken, ontstaat zuurstofgebrek en raakt iemand bewusteloos. Bij overlijden aan watervergiftiging is dat vaak een gevolg van hersenoedeem.

  Maar wees niet meteen bang om te veel water te drinken!!!
  Uiteraard kan je wel zoveel water drinken als je wilt, als je het maar in evenwicht houdt. Eet er genoeg bij en zorg dat je evengoed voldoende zout en suikers binnen krijgt.

  Omdat ook het natrium gehalte in het lichaam daalt (hyponatrienemie) heeft het drinken van veel water zonder daarbij te eten dan nare consequenties. Wanneer je veilig een grote hoeveelheid water naar binnen wilt slaan, is het beter om daar altijd bij te eten. Zodra je het gevoel krijgt teveel water te hebben gedronken is het nemen van zout en suiker aan te raden.

  In principe moet je alles met mate nemen, ook water. Het blijft een beetje een visuele cirkel… Eet je veel zout, moet je voldoende drinken, drink je veel water, moet je voldoende zout nemen.

  Succes!

  Beantwoorden
 25. julia ·

  ik drink 4 liter per dag maar sport wel heeeel intensief (eetstoornis)
  kan dit er dan mee door
  of kan dit schadelijk zijn ?
  lichamelijke problemen heb ik namelijk al genoeg en watervergiftiging hoef ik er niet bij.

  Beantwoorden
 26. Water ·

  kraanwater zonder twijfel het goedkoopste dorstlessende dieetproduct. Naast het feit dat water allerlei mineralen bevat die je lichaam nodig heeft, is het een uitstekende dorstlesser zonder suiker, zoetstoffen, vet en kleurstoffen. En… het bevat 0,0 calorieën. Wil je 50.000 liter kraanwater winnen? Ga dan kraanwater.nu. Staat ook een verrassend filmpje op van Eddy Zoëy.

  Beantwoorden
 27. Harm ·

  Nick, wat je zegt is totale onzin! dagelijks 5 liter water drinken is op den duur erg schadelijk, vooral als je niet actief sport en ds niet transpireert. Ik raad dan ook niemand aan dit te doen.

  Beantwoorden
  • linda ·

   als je wél transpireert is het ook niet goed, want dan verlies je nog meer zouten.

 28. Nick ·

  Water wordt pas echt schadelijk als je er 3 liter in een uur van weg drinkt. Als jij elke dag om het uur of om de 2 uur een flesje water van een halve liter drinkt, en daarmee rond de 4/5 liter water per dag zit, dan is er helemaal niks aan de hand. Eet vervolgens 5/6 keer per dag kleine maaltijden om de verbranding actief te houden, zoals ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, avondeten, dan ben je al flink aan het compenseren qua suikers en zouten, en je zult daarmee niet alleen gezond blijven maar ook afvallen.

  Beantwoorden
 29. pepe ·

  ik drink 1 a 2 glazen water per dag, maar ben ook dun. 21 jaar, 1 meter 188 en dan 68 kilo

  groetjes pepijn

  Beantwoorden
 30. geen wetenschapper ·

  Beste Wetenschapper,

  Ik vraag me ten zeerste af waar je je verhaal over ‘visvorming’ vandaan haalt. Het komt mij iig niet bekend voor, en het lijkt me ook absoluut niet correct.
  Bronnen dus graag.

  Vriendelijke Groet.

  Beantwoorden
 31. anoniem ·

  ben goed bezig.
  veel water, weing eten
  moet snel afvallen
  van 60 naar 50!

  Beantwoorden
 32. Wetenschapper ·

  Een van de voordelen van veel water drinken is dat in je maag een proces optreedt dat als claxiotuna bekend staat, oftewel ”visvorming”. Door het vele en constant aanwezige hoeveelheid water in je maag, komen er kleine visjes tot het leven die dan via de darmen in het buikgehalte terecht komen en alle overtollige vet uit je buik zullen opzuigen.

  Blijf drinken dus!

  Beantwoorden
  • Doctor ·

   Ja! En diezelfde visjes halen ze in India uit de buiken van mensen om bij wellnesscentra over de hele wereld de schilfers van je huid af te laten snoepen.
   Als je op gewicht bent, kan je ze ook uit je eigen buik laten halen en verkopen; daar verdien je nog een aardige duit mee.

 33. sneeuwvrouw ·

  Ik wil ook afvallen. Ben begonnen met elke dag wandelen of fietsen en drink ongeveer 2 liter water per dag. Ik ben nu 3 dagen bezig en ben 3 ons aangekomen. Ik heb, na het water drinken, wel een heel opgeblaen gevoel in mijn buik. Is dat juist de bedoeling of is er iets mis?

  Beantwoorden
 34. bijdehandje ·

  Ten eerste, gewoon water drinken. Niet in 1 keer veel eten maar spreiden over de gehele dag. Gezond en wel goed eten. Zorg dat als je een vol gevoel krijgt , je niet door gaat eten. Je maag moet kleiner worden. Cardio werkt ook goed. En blijf van bier af…..

  Beantwoorden
 35. anoniem ·

  hee :)

  ik heb een vraagje ik heb een best wel dikke buik.
  hoe kan ik die dunner zegmaaar afvallen.
  door veel water te drinken ?
  iemand tips ?

  Beantwoorden
 36. bijdehandje ·

  Ik drink 3 liter water per dag, dat is 21 liter per week en dat is 1092 liter per jaar. Dit doe ik al 21 jaar, en dat is in totaal 22932 LITER!!! 1 liter water uit de kraan kost 0,15 euro cent dus ben ik kwijt bijna 3500,- in 21 jaar tijd. Van te veel water drinken raak je niet alleen in een coma, door alleen al naar je rekening te kijken krijg je al een hart verzakking 😛

  @ Sayur – JIj drinkt 8 liter per dag?? Dat is dus 4 keer zoveel als mij. Doe je dat 21 jaar lang, dan ben je dus kwijt bijna 14000,- euro!!! Heb jij daar wel eens bij stil gestaan?? Ik zou maar eens rap terug gaan naar 2 liter en het resterende geld aan mij geven over 21 jaar. Dat maakt 14000,- euro min 3500,- = 10500,- euro…..Ik ga alvast een vakantie boeken voor het jaar 2031 :)))

  Beantwoorden
 37. Soé ·

  Hallo Allemaal,
  ik ben 15 jaar 1,75 en weeg 60 kilo…
  Ik drink zo’n 3,5 L per dag water puur, daar komt nog thee bij
  en de waterstoffen die in het voedsel zitten
  Mijn vriend zei laatst dat dit heel slecht zou zijn voor me.
  Ik beweeg wel veel.
  Niet elke dag evenveel, maar wel genoeg.
  Hoe kan ik nou het beste afvallen?
  Ik heb het idee dat het water niet veel helpt..
  Moet ik minderen?
  Meer bewegen?
  Minder eten?
  want ik heb een best grote eetlust…

  ik zou graag wat van iemand willen horen…

  xxx

  Beantwoorden
  • linda ·

   het lijkt me dat jij helemaal niet af moet vallen. zowiezo omdat je pas 15 bent en alles nog in de groei is, maar ook omdat 60 kilo bij 1,75m naar mijn weten helemaal niet te veel is.

 38. mij ·

  hallo ik heb eens uitgerekend wat ik met mijn gewicht aan water zou moeten drinken.at zou bijna 4 liter per dag zijn.is dat niet te veel? en hoe kan ik dat dan het beste over d dag verdelen.over de uren dat ik per dag op ben zou dat inhouden dat ik ongeveer anderhalf glas per uur moet drinken.kan dit?

  Beantwoorden
 39. Sayur ·

  Ik drink al jaren dagelijks zo’n 6 tot 8 liter water, verspreid over de hele dag (niet om af te vallen want ik weeg eigenlijk een beetje te weinig) en heb daar nog nooit problemen door ondervonden.
  Maar dagelijks 12 tot 15 liter achteroverslaan lijkt me toch echt wel absurd…

  Beantwoorden
 40. melisa ·

  Ik moet altijd om de 2 uur plassen.
  Ik denk dat het komt omdat ik teveel water drink :S

  Beantwoorden
 41. Lie ·

  Dit is een link naar uitzending gemist van Trosradar. Zeer interessante uitzending… Klik op tabblad uitzending, daarna in linker kolom uitzendingen & omlaag scrollen 2008 aanklikken en vervolgens 12-5-2008 kiezen. Iets over de helft begint de uitzending van het water tot zover kun je hem evt. doorspoelen.

  Beantwoorden
 42. Eva ·

  je kan wel afvallen alleen als je het echt wilt, maar je moet wel voor vechten .. dus veel water drinken en veel bewegen tot je maag heel klein wordt dan kan je heel weinig eten. Ik persoonlijk vind ik het heel slecht … ik denk dat mijn nicht later veel gezondheidsproblemen kreegt, … 😕

  Beantwoorden
 43. Eva ·

  Mijn nicht die weegt eerst 100 kilo ongeveer, eerste jr ging ze minder eten, toen is ze wel beetje afgevallen, mr ze was niet tevreden, in 2 jr ging ze alleen S’morgens liter zwarte koffie drinken, hele dag 12 liter tot met 15 liter water drinken, en veel fietsen en ze beweegt veel, nou ze is echt een poppetje geworden, ze weegt nu 55 kilo ..! ze is wel vaak flauw gevallen .. nu is haar maag zo klein geworden dat ze heel weinig eet, en ze is heel dik tevreden !1

  Beantwoorden
 44. anoniem lalala ;p ·

  ooh laat maar ik snap het al XD

  Beantwoorden
 45. anoniem lalala ;p ·

  ik drink veel water
  ik sport wel 2uur per dag
  ik snoep niet
  waarom kom ik dan aan ??? ???
  wtf moet ik niet afvallen >.< nja zeg voordat ik veel water dronk en sporte kwam ik nog niet eens aan en nu wel
  :-( :-( :-( :-(

  Beantwoorden
 46. Matthijs ·

  Hallo nicole,

  Je stelde de vraag niet helemaal goed maar ik snap wat je bedoelt hoor. alleen is je vraag niet te beantwoorden want het hangt er ook heel erg vanaf hoeveel je eet. Hoe groot je bent. hoeveel je precies sport en hoe je lichaam daar op reageert.

  Er is dus geen passend antwoord op te geven.

  Groet,

  Matthijs

  Beantwoorden
 47. Mr_B ·

  hello;

  ik ben 33jaar weeg 92kg ben 1m84 en drink per dag
  4 liter water.
  veel eten doe ik niet want, ik lust geen fastfood en vettige maaltijden.
  ben vegatari

  Beantwoorden
 48. Gé ·

  Als je per dag 2 – 3 liter water drinkt, let op wat je eet (en dat dat gezond en gevarieerd is), niet (teveel) snoept en daarbij 3-4 x per week sport (maakt niet uit wat, ook stevig doorwandelen is goed) dan blijf je op gewicht (als je het al zo deed) of je valt af (als je te veel eet en weinig tot niet beweegt)

  Per persoon verschilt dit enorm en via een forum kun je niet verwachten dat andere mensen je een passend antwoord geven. Daarvoor moet je naar een dieetist/huisarst/sportschool.

  8) groeten

  Beantwoorden
 49. GGGGGGGGGGG ·

  Sjonge jone wat een simpele zielen hier zeg! Vooral die rare vragen of reacties (heej, net als deze!)

  Beantwoorden
 50. heleen ·

  ik ben heleen en ik weeg 82 kilo en ben 17 jaar over een maand 18. ik wil heel graag 12 kilo kwijt. kan ik dit ook door alleen water te drinken en te lopen???

  Beantwoorden
 51. nicolle ·

  hoi sanne

  ja dat weet ik dat je 2 liter water moet drinken PER DAG, maar wat wil je daar mee zeggen ( als je maar 2 liter water drinkt in 3 weken dat je einde van die drie weken dood bent???) :roll:

  mijn vraag was dus ( hoeveel calorieen verbrand je tijdens sporten en water drinken?? maar ja niemand kan weten hoeveel iemand ervan afvald in 3 of 4 weken..

  btw mot ik dan 4 liter gaan drinken om niett dood te gaan in 3 weken slaat nergens op die reactie maarja

  Beantwoorden
 52. Sanne ·

  Hoi Nicolle,
  De vraag is ook een beetje raar gesteld. Je moet PER DAG ongeveer 2 liter water (vocht) binnen krijgen, als je maar twee liter drinkt in 3 weken, ben je aan het einde van die drie weken dood.
  Dus wat is nou precies je vraag??

  Beantwoorden
 53. nicolle ·

  leuk als er niemand reageert heb ik echt wat aan! 👿

  Beantwoorden
  • max ·

   Sorry, maar vind dat je een héél domme vraag stelt. Als je een beetje afweet van een gezonde levensstijl, weet je natuurlijk ook dat je geen mens daar een antwoord op kan geven hoeveel afvalt gedurende drie weken twee liter water drinkt. Ten eerste heeft afvallen te maken met je metabolisme (hoop da je begrijpt wa da is en anders zoek je het maar eens op). Ieders stofwisseling is immers verschillend, dus eerst zou je je persoonlijk metabolisme uitrekenen om te weten hoe je gezond kan afvallen, trouwens wist je niet dat fanatiek beginnen sporten totaal geen zin heeft? Je hebt per dag minimum een half uurtje lichaamsbeweging nodig, en dit mag rustig wandelen zijn!!!!!!!!!!!! Alsje immers puur gaat sporten om af te vallen, hou je dit toch ni vol, dus kies liever iets wat goed te doen is. Het draait gewoon om een aanpassing van je levensstijl wil je het jojo effect vermijden. En natuurlijk is 2 liter water drinken per dag gezond!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 54. nicolle ·

  hoi heb 1 vraagje hoeveel val je af als je in 3 weken tijd 2 liter water drinkt?? en doet sporten??
  groetjes nicolle

  Beantwoorden
 55. MISS.PIRONE ·

  Hallo, ik weeg op dit moment 74 à 75 kg
  En ben 1m66 groot, mijn bmi is boven de grens
  Hoeveel l water zou ik mogen drinken per dag?
  Is 3 à 4 liter te veel?
  Ik beoefen geen sport, heb een zittend beroep…

  Beantwoorden
 56. Kaat ·

  misschien moet je eens met je huisarts in gesprek gaan. want als het verslavend is op een pro-ana site te zitten is de kans groot dat je je toch laat verleiden eraan mee te doen.

  ik denk dat je het beste je verhaal kan voor leggen aan je huisarts. want zoals eerder gezegd werd te veel water is ongezond en het lijkt me niet goed als je op je 13de al zo bezig bent met het drinken van water en die pro-ana sites.

  Groetjes Kaat

  Beantwoorden
 57. ischelle ·

  Ik drink in 2 á 3 (niet exact)uur een half liter flesje kraan water en moet voor het slapen gaan persé 2 liter water gedronken hebben anders kan ik namelijk niet slapen.
  Is water een obsessie voor mij of hoe wil je het noemen ik ben 13 jaar en ben niet tevreden met mijn figuur ik ben namelijk 60 kilo en ben ongeveer 1.65 is dit dan raar? Ik heb ook op een pro-ana site gezeten en ik dacht elke keer van ach boeie die mensen zijn niet goed snik maar het is verslavend ik wil er graag van af komen dus zou iemand mij kunnen helpen?

  Beantwoorden
 58. Erik ·

  Hallo allemaal,
  Ik weeg 70KG en volgens de rekensom hoor ik per dag ongeveer 2,1L (70 x 0,03 = 2,1) te drinken.

  Behoort wijn, koffie, thee, bier, soep en frisdrank drinken ook tot het begrip "water drinken"?

  Of betekend 2,1L "water drinken" alleen Spablauw, mineraalwater of kraanwater drinken?

  Beantwoorden
 59. leen ·

  oja vergeten ik ben 31 jaar ben 1.74 groot en weeg rond de 90 kg waar ik natuurlijk nu mee aan het werken ben…

  Beantwoorden
 60. leen ·

  hoi ik heb ook even een vraag:ik woon in spanje, en het is hier natuurlijk ontzettend warm dus ik drink meer dan 3 en halve liter op een dag.Ik ben huisvrouw en moeder van 2 kinderen en ik combineer dit met een dieet.Normale regelmaat bij het eten en mijn half uurtje beweging plus zwemmen en met kids bezig zijn.Nu had ik gisterenavond in een keer flinke hoofdpijn kan dat nou door teveel water komen????Groetjes leen

  Beantwoorden
 61. Jan ·

  Ter info:
  Drink normaal kraanwater. Das net zo goed, en soms zelfs beter als bronwater waar je 1000x de prijs voor betaald.

  Beantwoorden
 62. Bubbeltje ·

  Kun je obstipatie krijgen van te veel drinken? (water)

  Bubbeltje

  Beantwoorden
 63. arno godding ·

  hey.
  dan heb ik nog een vraag,
  ik drink meestal gewoon in de ochtend iets van 0,4 liter, dan in de middag een kan van 2 liter, en savonds nog 0,5 liter frisdrank.
  is dat te veel? ik weeg 70kg, en fiets iedere dag totaal 20km soms meer. zou ik die 2 liter meer moeten verspreiden op een dag, want ik denk maar dat weet ik niet zeker, als ik te veel water op 1 moment drink dat het lichaam het als vet gaat vast houden, klopt dat?

  mvg
  Arno Godding

  Beantwoorden
 64. arno godding ·

  hey,
  ik fiets iedere dag naar school en terug
  meestal fiets ik op de terugweg als ik redelijk doorfiets 30minuten. maar ik drink nu 4 dagen lang ong 2,5liter water per dag ,en ik fietste vanmiddag naar huis en ik was in 18 minuten thuis , het was 10km , dus een gemiddelde snelheid van 33kmh, en normaal is dat rond de 15kmh,en ik was helemaal niet uitgeput, komt dat door het water drinken?
  mvg
  Arno Godding

  Beantwoorden
 65. Blah ·

  Ik drink ongeveer anderhalve Liter water per dag, en val het beste af door sporten te combineren met niet te snoepen en bepaalde tijden eten – en dan natuurlijk niet volproppen anders kun je niet meer sporten. 💡

  ’s ochtends halve liter max. overdag 2-3dL en ’s avonds praktisch 1L

  Beantwoorden
 66. WonderWoman ·

  Marian,

  Ja tuurlijk wil ik weten of je het punt hebt gekregen! :)

  Simone14,

  Sorry voor de late reactie. Zoveel water drinken is nooit gezond zoals ik ook al vermeld heb in het artikel. Je kunt door zoveel water te drinken idd in een coma raken door watervergiftiging. Je kunt dat dus beter niet meer doen!

  groetjes WW

  Beantwoorden
 67. Simone ·

  Hoi Annegie,

  Echt dan moet ik zeker drastis gaan verminderen, maar kan ik ook als het nog een keer gebeurd dus 6 liter in 1 uur de halve dag niet plassen dan in eens in coma raken of een epileptische aanval krijgen, want ik doe aan zwemmen en drink op dat moment heel veel dus zou dat kunnen gebeuren ?

  Groetjes Simone.

  Beantwoorden
 68. annegie ·

  nou Simone ik zou maar even kijken waarom je dat doet. Dit is echt niet goed hoor. Ik hoop dat het goed is gegaan en dat je dit niet meer doet. dit is echt veel te veel. Je natriumhgehalte kan heel erg zakken en op zijn minst hartkloppingen en kramp geven. zo niet erger. Stop ermee en doe als je een probleem hebt ergens mee praat erover. Het zal er niet voor zorgen dat je afvalt als je veel water drinkt. Succes

  Beantwoorden
 69. simone14 ·

  hallo maarian en wonderwoman
  ik vroeg me af of je in coma kan geraken door 6 liter in een uur te drinken en je hebt nog maar een nier en plast het de hele dag ook nie uit want ik heb namlijk perobgeluk heelveel water gedronken en ongeveer in 2 uur iets van zes liter kun je daardoor in coma raken

  Beantwoorden
 70. Maarian ·

  Haai WonderWamon.

  Oke heel erg bedankt ik zal je laten weten wat voor punt ik heb gekregen voor mijn werkstuk als je daar behoefte aan hebt teminste.

  Groetjes Maarian.

  Beantwoorden
 71. WonderWoman ·

  Het maakt niet zo veel uit of je veel gegeten hebt. Het gaat er om dat je te veel water drinkt in een korte tijd, en dat je lichaam het dan niet meer kan verwerken.

  6 liter binnen een uur bijvoorbeeld.

  Beantwoorden
 72. maarian ·

  geef als je blieft snel je reactie want mijn werkstuk moet over een paar dagen of zijn

  Beantwoorden
 73. maarian ·

  Woow ja dat moetten ze zker doen vind ik wante dit kan echt niet he vind ik dan.

  maar ik heb nog een vraagje als ik het dus goed begreper heb kun je als je 5 liter in een half uur drinkt en verders de hele dag niks eet in coma raken of zelf tot overlijden komen.

  en nog een vraagje op welk moment kun je dan dood gaan of in coma raken naar dat je zoveel gedronken hebt.

  Beantwoorden
 74. maarian ·

  geeft niet hoor van die late reachtie maar toch heel erg bedankt dus als ik je grijp kan ik zeggen dat als je 5 liter in een uur drinkt zonder de hele dag niks te eten dat je in coma terecht kan komen of dood kan gaan.

  Beantwoorden
 75. WonderWoman ·

  De politie doet onderzoek naar een ontgroening waarbij een 21-jarige Groningse student bijna zou zijn overleden. De student kreeg donderdagochtend een zware epileptische aanval, nadat hij liters water had moeten drinken, en belandde op de intensive care. In het Algemeen Dagblad zegt het slachtoffer dat het een ontgroening bij de Groningse studentenvereniging Albertus Magnus betrof. ”Steeds als ik een ronde van een spel verloor, moest ik een glas in één keer leegdrinken. Ik geloof dat ik een liter of zes heb gehad,” aldus de student, die onbekend wil blijven. Na de aanval zou de student het bewustzijn hebben verloren. Hij zegt pas na anderhalve dag weer wakker te zijn geworden. ”Er waren zeker geen alcohol of drugs in het spel,” zegt een politiewoordvoerder. De politie neemt de zaak hoog op en onderzoekt nog wat zich precies heeft afgespeeld. Ook het bestuur van de studentenvereniging zegt dat bij de ontgroening geen alcohol of drugs zijn gebruikt. De student heeft tot dusver geen aangifte gedaan. Het is nog onduidelijk hoe groot het risico is dat de student blijvend hersenletsel aan de ontgroening zal overhouden. Later deze week heeft de politie een gesprek met het bestuur van de studentenvereniging. De ontgroening werd uitgevoerd door de kroegcommissie van de studentenvereniging, waar het slachtoffer lid van zou worden. Traditioneel ontgroenen de leden van de oude commissie hun opvolgers. De laatste jaren waren ontgroeningen vaker omstreden, omdat daarbij studenten in het ziekenhuis belandden of uiteindelijk zelfs overleden. © Het Parool

  Beantwoorden
 76. WonderWoman ·

  Sorry voor de trage reactie, maar van 4 a 5 liter in een uur drinken kun je watervergifteging krijgen waardoor je dood gaat of in coma raakt.

  Je bloed wordt als het ware zo erg verdund dat er te weinig zuurstof overal in je lichaam komt.

  groetjes WW

  Beantwoorden
 77. Maarian ·

  Heey ik heb een vraagje ?
  Kijk stel je drinkt 4 liter in een half uur en je eet verders helemaal niks.
  zou je dan in coma terecht kunnen komen.
  ( ik vraag dit omdat ik een werkstuk aan het maken ben en die moet over 2 weken af zijn dus vandaar ).
  Groetjes Maarian.

  Beantwoorden
 78. Da Paulo ·

  Water
  het goedkoopste afvalmiddel met een goed dieet erbij.
  wat doet water in je lichaam?
  op water kan dagen leven.
  water maakt je lichaam schoon.
  drink zoveel water volgens berekening of totdat je urine helder ziet)
  water zorgt dat je kunt presteren.
  bij minder dan 2% vocht in je lichaam is de prestatie 10% minder
  water houd je vochtbalans op pijl.
  Drink 1 liter of meer tijdens 1 uur sporten
  water is een must.

  Beantwoorden
 79. Maarian ·

  Heey ik heb een vraagje ?
  Kijk stel je drinkt 4 liter in een half uur en je eet verders helemaal niks.
  zou je dan in coma terecht kunnen komen.
  ( ik vraag dit omdat ik een werkstuk aan het maken ben en die moet over 2 weken af zijn dus vandaar ).
  Groetjes Maarian.

  Beantwoorden
 80. Suzanne ·

  Helpt het nou echt zoveel water drinken en dan sporten dat je dan afvalt ?

  Beantwoorden
 81. ruud ·

  ik wil graag het volgende weten als je 2 liter water wil drinken per dag, kan je daty smorgens in een keer drinken. of moet dat echt verdeeld over de dag ?

  Beantwoorden
  • sofiefietje ·

   het is volgens mij toch wel logisch dat je dat verspreid doet over de dag. Wanneer je 2 l water in 1 keer drinkt heeft je lichaam misschien maar 0.5 l nodig. dat teveel aan water (1.5l) wordt via het toilet weer weggevoerd. dus die 1.5 l heeft totaal geen nut. die kun je best later op de dag drinken, wanneer je lichaam het wel nodig heeft.

 82. Razoly ·

  is water goed voor mensen die diabtes zijn?help dit of niet

  Beantwoorden
 83. ramon ·

  5 kilo in 5 weken is niet moeilijk.
  geen snacks, 5 boterhammen max per dag,1 warme maaltijd 2 liter water, min 30 min per dag joggen en je zult zien in 5 weken zal je 5-8 kilo afvallen.

  Beantwoorden
 84. Model s te zwaar! ·

  Als je 2 liter per dag drinkt hoe is je voedingspatroon dan om 5 kilo af te vallen zeg maar?

  Smorgens?
  smiddags?
  avonds?
  kan iemand me dat vertellen ik wil 5 kilo in 5 weken afvallen!

  Beantwoorden
 85. Michelle. ·

  Whahah ik ben al 20 kilo afgevallen!!

  Beantwoorden
  • Ellie ·

   Egt? Wat is je truc? 😛

  • linds ·

   hoe heb je dat gedaan

 86. jozef ·

  6 liter water per dag is echt ongezond denk aan watervergiftiging op die manier ben je helemaal niet goed bezig!!!!!!!!!!

  Beantwoorden
  • yorgos ·

   Probeer Amfetaminen. Val je vanaf.

  • Luna ·

   Amfetamine is een Drugs! NIET proberen dus& is bovendien ook nog een strafbaar, Opiumwet..

   Gr.

 87. peeters_jurgen@msn.com ·

  nja ik heb een eetprobleem en als ik eet dan straf ik me door 2liter opeens te drinken het is niet goed end a doe ook ni goed ma tis een gewoonte voor mij nu soms heb ik wel 6liter water per dag op en heb daarna wel pijn (de volgende dag ofzo) aan men keel dan kan ik ni veel eten of drinken ma als ik veel water drink dan val ik niet af ookal eet ik de hele dag niets ik snap da ni kan je mss is wa uitleg geven aub? xx

  Beantwoorden
 88. Anoniempje ·

  Hallo,

  zijn er ook symptonen voor te veel water drinken?

  Beantwoorden
  • piet ·

   duizeligheid, misselijk heid en verslapping van de spieren.

 89. WonderWoman ·

  Nee nog niet echt. Er staat wel een informatie pagina online op de website, maar het is geen bespreking van het dieet op zich.

  Ik zal het onthouden!

  Beantwoorden
 90. Hennie ·

  Ik drink ongeveer twee liter water per dag………even een ander vraagje?? Heb je al eens wat geschreven over hey South Beach dieet??

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.