Home » Geest & Psychologie » Eetstoornissen » Anorexia Nervosa – wat is het en wat zijn de symptomen?

Anorexia Nervosa – wat is het en wat zijn de symptomen?

leegbord

Het woord “eetstoornis” is een breed begrip. Zo bestaan er vier verschillende eetstoornissen met ieder hun eigen kenmerken en symptomen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de verscheidene eetstoornissen? Op die vraag zal ik de komende tijd ingaan in een aantal losse berichten. Vandaag meer informatie over de bekendste eetstoornis – Anorexia Nervosa.

Anorexia Nervosa

Mensen met Anorexia hebben vaak de dwangmatige behoefte om hun emoties en omgeving onder controle te houden en een laag zelfbeeld. De eetstoornis Anorexia is een uitzonderlijke reactie op een variëteit aan interne en externe conflicten zoals stress, angst, ellende, en het gevoel het leven niet in de hand te hebben. Anorexia is een destructieve manier om met deze emoties om te gaan.

Mensen die aan Anorexia lijden zijn extreem bevreesd om dik te worden en buitengewoon bang om dik te worden gevonden – hoewel niet iedereen met Anorexia deze angst heeft. Veel Anorexia-patiënten zijn bang om de controle kwijt te raken over de hoeveelheid die ze dagelijks eten. Ze gaan daarom obsessief diëten en hongeren zichzelf uit om op die manier hun gewicht te beheersen, maar ook de gevoelens en acties die met de negatieve emoties in verbinding staan. Sommigen hebben het gevoel dat ze geen plezier in het leven verdienen en ontrekken zichzelf daarom van plezierige situaties (inclusief eten).

Symptomen

Gedrag dat een Anorexia-patiënt typeert is: obsessief fitnessen, het overdreven tellen van calorieën en grammen vet, zichzelf uithongeren, het beperken van voedselinname, overgeven door eigen toedoen, het gebruik van dieetpillen, laxeermiddelen of diureticum en een aanhoudende bekommernis om
het eigen lichaam.

Iemand met Anorexia kan de ziekte op verschillende manieren uiten. Een intrinsieke eigenschap van een Anorexia-patiënt is het strikt proberen te beheersen van voedselinname. Soms kan iemand die lijdt aan Anorexia normale maaltijden nuttigen en enkel bij gelegenheden inperken. Soms nuttigen Anorexia-patiënten zelfs junkfood en snoep. Het drinken van veel koffie of thee en roken komt ook voor. Anorexia-patiënten kunnen honger ontkennen, redenen verzinnen om niet te hoeven eten, voedsel waarvan ze claimen het te hebben opgegeten verstoppen, dieetpillen gebruiken om hun eetlust te beperken of voedsel kwijtraken door over te geven of laxeermiddelen in te nemen.

Criteria voor de diagnose

De volgende criteria worden doorgaans door doktoren gebruikt om de diagnose Anorexia Nervosa te stellen. Het is echter zo dat je zelfs aan Anorexia kan lijden zonder aan een van de volgende criteria te voldoen. Met andere woorden: als je eetproblemen hebt is het gevaarlijk om deze criteria te lezen en daarna te zeggen “Ik voldoe niet aan de symptomen dus ik heb geen Anorexia”. Raadpleeg bij eetproblemen daarom altijd een dokter.

1) Weigeren om het lichaamgewicht op of boven een minimaal gewicht te houden voor de desbetreffende leeftijd en lengte.
2) Extreme angst om aan te komen of dik te worden, zelfs al heb je onderwicht.
3) Ontwrichting in de manier waarop je je lichaamsgewicht en lichaamsvorm ervaart. Het lichaamsgewicht of de lichaamsvorm overmatig laten meetellen bij het vormen van een zelfbeeld, of ontkenning van de ernst van het huidige lage lichaamsgewicht.
4) Het uitblijven van de menstruatie voor meer dan zes maanden bij vruchtbare vrouwen (Amenorroe).

Anorexia in combinatie met andere eetstoornissen

Anorexia komt vaak voor in combinaties met andere eetstoornissen. Periodes waarin Anorexia overheerst wisselen dan af met periodes waarin een andere eetstoornis de kop op steekt.

101 reacties op “Anorexia Nervosa – wat is het en wat zijn de symptomen?”

 1. Anna ·

  Net als Anoniempje denk ik: misschien is het niet verkeerd om hulp te zoeken bij je obsessie met eten maar meer nog bij de problemen die je hebt met het accepteren van jezelf. Wellicht kan Human Concern je daarbij helpen. De therapeuten die werkzaam zijn bij Stichting Human Concern zijn allereerst professionele hulpverleners en daarnaast ervaringsdeskundigen. Zij zijn allemaal genezen van een eetstoornis en hebben dus hetzelfde als jij meegemaakt. Kijk eens op Humanconcern.nl of op het forum Ikookvanmij.nl

  Beantwoorden
 2. anoniempjex ·

  Heee, Ik ben 13 en weeg 39,5 kilo. Ik weeg niet echt veel, maar ik honger mezelf niet uit of zo. Ik vind mezelf te dun, maar ik lust bijna geen gezond eten. Ik kom niks aan van ongezond eten. Een jongen uit m’n klas denkt dat ik anorexia heb, maar het is niet zo. Wat moet ik doen? XO

  Beantwoorden
 3. coen ·

  mijn vriendin heeft de meeste symptomen van anorexia,. Wat moet ik doen om haar te helpen??
  zelf ontkend ze het…..
  HELP!!!

  Beantwoorden
 4. Anoniempje ·

  Amber, maakt het echt uit of je voldoet aan de diagnose ‘eetstoornis’? Je bent ongelukkig, je zit ergens mee, reden genoeg om naar een psycholoog te gaan! Eetstoornissen gaan trouwens niet over je gewicht. Met een eetstoornis kun je te dun zijn, maar ook een normaal gewicht hebben, of zelfs overgewicht. Eetstoornissen zitten tussen je oren. Eetbuien zijn trouwens ook heel normaal erbij.

  Ik heb zelf trouwens ook een eetstoornis. Maar echt niet omdat ik dat wil, of omdat ik op een skelet wil lijken ofzo. Ik ben doodsbang om te eten en doodongelukkig, als ik ook maar IETS wil, dan is het van die stomme eetstoornis af.

  Beantwoorden
 5. Amber ·

  Ik weet niet of ik een eetstoornis heb…
  Ik ben wel abnormaal veel bezig met gewicht en eten, dat geef ik toe, maar ik geef niet (meer) over, gebruik geen laxeermiddelen en eet soms wel gewoon veel.
  Ik haat het dat ik zo dik ben en dat ik nooit iets lekkers kan laten liggen. Dan voel ik me zo vreselijk! Ik ben 11 en heb een paar weken geleden stiekem appelazijn capsules gekocht, zonder dat mijn ouders het weten. Ik lees van alles de achterkant (Naar de voedingswaardetabel) en ik wil graag afvallen. Maar ik eet zoveel dat ik niet zeker weet of ik wel een eetstoornis heb. Dit is wat ik gemiddeld eet per dag:
  ONTBIJT
  – Een bakje yoghurt met biologische cruesli
  LUNCH
  – 1 Grapefruit
  AVONDETEN
  – Rijst, pasta of aardappelen met vlees of kip en groenten
  -Waterijsje of stuk chocola

  Please, help me!

  Beantwoorden
 6. Anoniem ·

  Ik heb een beetje het probleem, ik ben zo aan het ‘niet veel eten’ gewend dat ik al vol word bij 1hap! Het komt het meeste door me stress vanwege thuis-situatie.

  Beantwoorden
 7. lisa ·

  Ik heb zelf ook eens een eetstoornis gehad ik ben zelfs een keer voor de wc gezeten met mijn vinger in mijn keel en ik was aan het braken ik ben toen ongeveer 6 kilo afgevallen en ik ben er daarna ook meteen mee gestopt ik voelde me niet lekker meer maar nu wil ik het weer doen… ik vind mezelf gewoon een lelijk wicht die veelste dik is ik heb ook nog wel een beetje overgewicht ik ben met mijn moeder een beetje gaan praten over hoe ik me voelde want mijn moeder kan ik wel vertrouwen en nu praat ik soms nog wel met haar en het helpt wel dus wat ik wil zeggen:
  Als iemand zich hier lelijk vind ga er dan met iemand over praten iemand die je vertrouwt je komt dan vanzelf wel weer van het gevoel af

  -Lisa

  Beantwoorden
 8. Marina ·

  Ik ben 1.63 en ik weeg 42.5 kg heb een bmi van 16 en ik beweeg heel veel ik sla ook regelmatig maaltijden over vrienden noemen me allemaal veel te dun maar ik voel me hartstikke dik heb ik anorexia?

  Beantwoorden
 9. Sara ·

  Ik snap echt niet waarom mensen denken, dat mensen het zelf willen.
  ik heb het zelf gelukkig niet echt, of althans bij mij is het niet zover gekomen dat t heel erg is
  maar dat kwam ook door docenten bij mij op school hun maakten zich heel snel zorgen om mij, omdat ik dunner werd en ik was op school heel afwezig en ik gooide mn eten altijd weg en mn vriendinnen hadden daarover ook met docenten gepraat en het is al 2 keer bij gym gebeurd dat ik bijna flauwviel omdat ik niet had gegeten van te voren, maar heb er met eentje de laatste weken veel mee gepraat en zij heeft mij laten inzien dat ik echt fout bezig ben geweest, ik ben dan ook al weken bezig om weer ‘normaal’ te kunnen zijn, ze heeft me ook hulp gegeven door een afspraak te maken bij een schoolarts maar ik heb daar over alles gelogen omdat mn ouders niks weten en die zaten er bij
  het is ook echt heel moeilijk om toe te geven en er in je eentje voor te vechten
  toch probeer ik het, omdat ik mn ouders geen verdriet wil doen
  maar ik was gelukkig er nog niet zo in door geslagen,

  x

  Beantwoorden
 10. Sanneke ·

  Ik ben 13 jaar oud en 1.66 lang. Ik weeg 40 kg en heb een BMI van ongeveer 14.5 / 15.
  Ik eet ‘s ochtends en op school nooit en heb nooit last van honger of trek. Ik eet ‘s avonds wel mijn avond eten omdat dit moet van mijn ouders en snoep af en toe ook wel eens wat maar dit is meestal kauwgum. Mijn vriendje, vriendinnen en familie klagen er regelmatig over dat ik eens wat meer zou moeten eten. Ik wil echt geen anorexia hebben want het lijkt me echt niet fijn om deze moeilijke periode mee te moeten maken. Als ik geen eetlust heb komt mijn vriendje vaak naar me toe om te vragen of er iets is, vaak is er dan niks maar heb ik echt geen honger. Hij maakt zich zorgen om me maar ik zou niet weten waarom. Weeg ik te weinig? En hebben jullie misschien advies?

  Sanneke.

  Beantwoorden
 11. hyhyhy ·

  ik ben 1.56 en weeg 53kilo
  en deze kenmerken heb ik..
  ik tel de calorieen ik eet bijna niet op een dag..
  doe er alles aan om niet te hoeven eten ..
  zou ik anorexia hebben of is dit het ideale gewicht?

  Beantwoorden
 12. Rifka ·

  @ meisje met een nee ik snap het ik vroeg het me ook gwn aff ik zou het ook niet willen hebben en ik snap niet wrm mensen het zouden willen hebben ik hoop we’ll altijd dat ikdunner ben mr ik weet ook we’ll dat ik niet dunner zou hoefen worden mr als het dunner kon had ik dat graag mr ik zorg (hoop ik) well dat het niet tot een anorexia geval word :D

  Beantwoorden
 13. Meisje met een eetstoornis ·

  @Rifka: Als je écht wilt weten of je een eetstoornis heb, kan je je het beste laten onderzoeken.. Maar het sliken van laxeermiddelen kán een symptoon zijn, maar dat hoeft niet.

  Lees verschillende reacties dat mensen een eetstoonis ‘willen’ hebben.. Nou even serieus hoor, kan daar echt niet bij met mijn hoofd. Begrijp gewoon niet waarom mensen dat zouden willen hebben.. Net of het leuk is of een hype! Ik heb zelf een eetstoornis, maar niet omdat ik het wil.. Had liever ook gezien dat ik relaxed kon leven zonder me druk te maken over al dat eten.. Maar het is geen knoop die ik even aan of uit kan zetten (helaas).

  Beantwoorden
 14. Rifka ·

  Ik heb ook een vrindin met anorexia mr ze is heel dunn en vind zichzelf te dik ze noemt mij dunn mr ik ben gwn dikker dan haar duss dat ze zichzelf dik vind vind ik een raadsel de is heel. Dunn is ong 1.55 lang en ze is ong 14 en ze weegt 37.2 duss dat is egt te ligt en ze heeft een bwi ofzooww van 15.48 afgerond als ze nog dunner word word het leijk wat kan ik doen om haar te laten geloven dat ze dunn is ps ze is ook aan de laxeerpillen ps ik heb het zelfde eetpatroon als haar en vind mezelf ook te dik maar ik ben niet aan de laxeerpillen ofzooww kan het zijn dat ik een lichte vorm van anorexia heb ???

  Beantwoorden
 15. Soraya ·

  Hallo,
  Ik heb zelf ook anorexia, ik ben 1,76 en ik weeg 48 kilo.
  Voordat ik anorexia had woog ik 65 kilo, ik voelde mezelf te dik en ben heftig gaan afvallen het begon met gezond eten, tot weinig eten tot helemaal niks meer eten.
  Alleen water drinken heel de dag water drinken.
  Ik ben bang voor eten ookal ziet een reep chocola er super lekker uit en zou ik het zo op willen eten, als ik dat zou doen zou ik me gelijk dik vinden.
  Het gaat nu al veel beter met me, ik eet nu 3 keer per dag en soms een rijstewafel tussen door, het gaat niet snel maar er is een begin.
  Vaak hoor je iedereen zeggen dat je je niet aan moet stellen, maar het is een serieus probleem waar je niet zomaar van af kan komen, hierbij heb je begeleiding nodig.
  Ik verzon allerlei smoesjes, zo van nee ik heb al een zak chips op, nee ik heb teveel ontbeten.
  Trok veel lagen kleding aan zodat het niet zou opvallen, wilde niet meer dat mijn vriend aan me zat, best stom ben je eindelijk slank schaam je je nog.
  Ik besef nu dat zo dun zijn veel lelijker is dan hoe ik was, mijn haar is dun ik ben bleek en mijn polsen stellen niks meer voor.
  Ik ben blij dat ik word geholpen en ik hoop dat ik nu op 19 jarige leeftijd het probleem eindelijk achter me kan laten.

  Soraya

  Beantwoorden
 16. Persoontje ·

  Hallo iedereen!

  Ik zit met een probleem, jullie zullen vast wel weten waar het over gaat, anders zou ik niet op deze site komen.
  Ik vind namelijk dat ik wel wat dunner mag zijn. ik vind me zelf niet te dik, absoluut niet, maar ik wil wel graag wat dunner zijn. ik ben 15, weeg rond de 49, 50 en ben 1.71 m. ik wil liever niet 50 wegen, dat vind ik te veel. het liefst weeg ik rond de 47 en 48. ik heb al een aantal keer eerder mijn verhaal geschreven op deze site. onder dezelfde naam. ik ben erg in de buurt van anorexia geweest, en dat wil ik niet nog een keer. ik at namelijk vaak alleen nog maar ontbijt en avondeten.
  Ik fiets wel veel, maar dat is omdat ik gewoon ver naar school moet fietsen. ik fiets ongeveer 20 km per dag, op een doordeweekse dag dan.
  Maar ik wil dus graag wat afvallen, en ik wil niet dat het weer zo uit de hand loopt, want ik zat echt op het randje van anorexia heb ik het idee. ik dacht alleen nog maar aan afvallen, weinig eten, calorieën tellen en ik keek elke dag in de spiegel naar me buik.
  Ik kijk nu nog minimaal 3 x per dag naar me buik, en als ik hem te dik vind, span ik me buik aan om te kijken hoe ik hem WEL wil hebben. en als ik dat zie, besluit ik om niet meer te snoepen tot ik weer de buik heb die ik wil hebben. maar de volgende dag snoep ik dan alsnog, en dan voel ik me weer kut omdat ik zoveel gesnoept heb. maar ik mag van mezelf me middag eten niet meer overslaan, omdat ik dan bang ben dat het echt helemaal fout zal gaan.

  Kan iemand mij helpen? want het zit me echt heel erg dwars.
  Ik wil het niet aan iemand vertellen, want me ouders en vrienden zullen zich dan alleen maar zorgen gaan maken en continu op me gaan letten wat ik eet. ik eet nu trouwens 1 boterham als ontbijt, 2 tussen de middag en gewoon avondeten. verder snoep ik tussendoor (wat ik dus niet meer wil doen) . Ik wil het graag zelf oplossen.

  Heeft iemand dus een idee hoe ik er vanaf kan komen?
  Dus dat ik me niet meer bezig hou met het constant letten op me buik en dan ik niet te dik wordt en etc.
  Hopelijk!

  xxxx

  Beantwoorden
  • Soraya ·

   Hee meid,

   Ik heb zelf het probleem en ken jij gevoelens van mezelf vroeger.
   stop met maaltijden overslaan, en tuurlijk kan je stoppen met snoepen!
   heb je echt hele erge trek neem dan gewoon een appel of een plakje ontbijtkoek.
   Succes!

   Soraya

 17. Anoniem ·

  Hoi
  ik wil graag iets vragen, ik wil heel graag model worden, alleen ik ben daar de dik voor denk ik. Veel meisjes uit mijn klas zeggen dat als ik door ga ( ik eet niet veel ) dat ik dan nog eens anorexia krijg, maar dat vind ik zelf niet waar. ) Ik ben 14 en ben 1.72, hoeveel moet je dan ongeveer wegen ?

  Ik vind het trouwens dom dat mensen zeggen dat het aanstellerij is, of hun eigen schuld !
  Het is een ziekte!
  ik heb er alleen maar respect voor, en ik hoop, dat iedereen die dit heeft gauw beter word en geneesd !

  xx

  Beantwoorden
  • Persoontje ·

   Hee anoniem!

   Ik zou maar uitkijken met te veel en te snel willen afvallen.
   Ik heb het een periode ook gedaan, dan sloeg ik me middageten over en at ik alleen ontbijt (1 boterham) en avondeten.) ik zat echt op het randje van anorexia, ik ben gelukkig op tijd gestopt. ik dacht ook altijd: ow, ik krijg toch geen anorexia, want ik stop als ik me figuur weer mooi vind. maar het probleem is, als je het gewicht hebt gekregen wat je wou, denk je: ow, ik kan nog wel wat lichter/dunner worden.
   Dus kijk uit met wat je doet.

   Ik ben 1.71 en weeg rond de 49 50. ik denk dat ik wel een beetje het figuur heb van een model. dus jij zou dan rond de 50 51 moeten wegen. maar iets meer mag wel, want ik ben eigenlijk te licht, en dat weet ik. maar ik wil zelf niet zwaarder worden, terwijl daar helemaal niks mis mee is. maar anders zit ik niet meer lekker in me vel.

   Hoeveel weeg je als ik vragen mag?

   Succes!

   xxxx

 18. anoniempje ·

  Heyy
  Ik ben een meisje van bijna 14 ik ben 1.60 m (niet zo heel erg lang dus) en weeg nu 44 kilo
  Ongeveer vier maanden geleden woog ik 48 kilo en dat vond ik te veel ,vooral omdat ik niet zo lang ben
  Ik ben altijd al best wel bol geweest maar lette daar nooit zo op
  In groep acht begon ik mezelf dik te vinden en wilde ik afvallen
  Dus ging ik maaltijden overslaan en at alleen als t echt moest
  Toen ik naar de brugklas ging hield ik dit niet meer vol
  Nu zit ik in de tweede en sinds een half jaar ofzo ben ik weer heel erg bezig met mn gewicht en hoe ik eruit zie
  Ik ben heel erg onzeker en wil graag afvallen
  Dus begon ik met minder eten, als ik iets at kotste ik het uit
  Een tijdje hield ik dit vol maar t was echt heel irritant
  de hele tijd was ik misselijk en duizelig en als ik iets moest eten werd ik ook heel misselijk, alsof mn lichaam eraan gewend was het uit te kotsen
  Ik vertelde het aan mn beste vriendin en die zei natuurlijk dat ik moest stoppen en hoe gevaarlijk het is. Ik wilde niet stoppen want het werkte en ik dacht dat ik kon stoppen wanneer ik dat wilde, dus deed ik alsof ik gestopt was
  Na een tijdje kwam ze daar achter omdat ik vaak misselijk en duizelig was en niks meer at
  Toen besloot ik om maar te stoppen, maar ik kon het niet.. de drang om af te vallen was heel groot en ik zocht dus steeds een manier om af te vallen. Die vriendin heeft toen allemaal dingen opgezocht om thuis te doen (crunches, oefeningen om je benen te trainen enzo) Die doe ik nu dus en ik eet weer wat meer (ik woog trouwens door dat afvallen 43 kilo) Ik ontbijt gewoon want ik weet dat dat heel belangrijk is en in de avond eet ik ook. De lunch probeer ik vaak over te slaan en tussendoor probeer ik ook niet zo veel te eten. Ik drink ook heel veel water.
  Ik wil nog steeds afvallen maar k probeer t nu dus op een gezonde manier :)
  Ik raad dit iedereen aan die af wil vallen, t gaat misschien niet zo snel als die andere manieren maar het is wel veel beter. Zelf vind ik niet dat ik echt een eetstoornis heb of dat ik dun ben ofzo (sommige mensen om me heen vinden me wel slank maar kzie in de spiegel toch echt wat anders..) en ik wil ff zeggen dat anorexia geen aanstellerige vrouwenziekte is of dat mensen met anorexia ondankbaar zijn en dat mensen die geen anorexia hebben ook niet moeten proberen het te krijgen want dat is echt dom.. :)
  (Sorry voor mn lange verhaal :D)

  Beantwoorden
 19. leoni ·

  hoi
  ik ben 13 en weeg 47.7 kilo en ben 1.62
  ik eet heel weinig en let veel op calorién ik weet niet wat ik moet doen

  HELP MIJ !!!!!! :(

  Beantwoorden
  • Persoontje ·

   Hee Leoni!

   Wat jij moet doen is weer normaal eten.
   Gewoon 3 maaltijden per dag. dan kom je echt niet aan, dan zul je juist op het gewicht blijven dat je wilt hebben. en af en toe een tussendoortje is ook niet erg. kan absoluut geen kwaad.
   En afvallen moet je niet, want je hebt een heel mooi gewicht voor bij jou lengte. je zit gewoon op het gemiddelde gewicht.

   En nu moet je niet mijn verhalen lezen, want ik ben niet zo goed bezig geweest de afgelopen jaren. ik heb geen anorexia, maar ben er wel dicht in de buurt geweest. ik weet hoe ik het wel moet doen, maar ik krijg dat nog niet helemaal voor elkaar.
   Ik hoop voor jou dat je nog niet zo ver ben, en dat je het dus nog makkelijker kan veranderen. als dat zo is, moet je dat vooral doen!!
   je gewicht is super mooi bij jou lengte!!!!

   Succes!

   xxxx

 20. nadine ·

  hoii,
  ik ben 1,64 en weeg 51kilo.
  op school gooi ik mijn eten weg, en eet steeds minder.
  ik ben 14 kilo afgevallen en mijn vriendin denkt nu dat ik anorexia heb.
  en thuis lopen ze ook steeds te zeuren dat ik te weinig eet.
  als ik iets eet kijk ik eerst hoeveel caloriën erin zit.
  ik spuug ook vaak mijn eten uit en gebruik sinds kort laxeermiddel.
  als iemand zegt dat ik te weinig eet ontken ik dat, en als ze erover door
  blijven gaan word ik boos. ik ben ook best vaak duizelig en heb veel
  buikpijn. ik wil wel eten maar als ik dan iets te eten pak, krijg ik geen hap meer
  door mijn keel.
  ik weet niet met wie ik hier het beste over kan praten. kan iemand mij helpen…

  xx

  Beantwoorden
  • Persoontje ·

   Hee Nadine

   Jij weet vast zelf ook wel dat je totaal fout bezig bent.
   Maarja, nu nog proberen er mee te stoppen. ik weet dat dat moeilijk is, ik heb zelf op het randje van anorexia gezeten, ben net op tijd gestopt, maar ik ben nog steeds bezig met het letten op mijn figuur.

   Bij jou is het toch verder uit de hand gelopen, en zoals je het omschrijft, klinkt het alsof je anorexia hebt. je moet snel met iemand gaan praten die je echt goed kan helpen, want ik kan dat niet.
   Ga met je ouders praten, die zullen je vast willen helpen, of praat met een vriendin erover. en dan kun je samen proberen op een oplossing te komen.
   Je kan aan je ouders of vriendin vragen of ze je willen helpen door wat meer te eten. Of misschien bedenk je wel iets anders.
   Als dat niet werkt, zou ik toch echt professionele hulp zoeken. ga naar de huisarts, die kan je doorverwijzen naar mensen die er verstand van hebben. want wat ik je vertel is alleen wat ik weet van mezelf en van wat ik het gezien op tv en gelezen.

   Ik hoop dat je niet verder bent gegaan met afvallen!

   Succes meid!

   xxxx

 21. nina ·

  hallo mensen die dit allemaal lezen!!
  ik heb ook anorexia gehad en dat ging er heftig aan toen!!
  ik at nooit wat en dronk alleen maar water, ik viel regelmatig flauw en werd vaak wazig voor mijn ogen.
  mijn moeder heeft toen ingegrepen en ik ben naar een kliniek gegaan!!!
  nu gaat alles weer goed en kan ik weer redelijk normaal eten.
  mensen hoeven er dus niet kwaad om te worden want de mensen die aan anorexia lijden willen alleen maar dat mensen hun niet zielig gaan vinden want het is een eigen keuze!!

  xxxxx nina

  Beantwoorden
 22. Jaimy ·

  Hoii iedereen (:
  Ik begrijp iedereen die zeggen dat ze op een skelet lijken enzo, en dat ze lelijk zijn enzovoort….
  Maar ik heb er ook wel begrip voor. Ze willen een ideaal zelfbeeld en dat hebben ze niet. Daarom gaan ze afvallen omdat ze zich te dik vinden. Als ze in de spiegel kijken vinden ze zichzelf ook te dik, terwijl ze super dun zijn.

  Maar meiden die willen afvallen. dit is niet goed voor jullie. Je wordt ziek en je kan alleen maar gaan flauwvallen. ook kan je haaruitval hebben en haargroei in je gezicht:O. Dat willen jullie toch niet. Doe geen domme dingen met je lichaam. Je leeft maar 1x en daar moet je van genieten, en niet verpesten(A)

  xxxx en sterkte voor iedereen die er vanaf wilt komen.
  & stuur niet van die afkattende reacties!!:@

  Beantwoorden
 23. persoontje ·

  Hee iedereen!

  Ik zit met een klein probleempje.
  Ik wil afvallen, en daar ben ik dan ook mee bezig. Het zal niet uit de hand lopen, want ik heb een grens voor mezelf gesteld. Ik denk niet dat ik ooit tot die grens kom, maar het is gewoon voor het geval dat.
  Ik zal wel even vertellen wat er aan de hand is.
  Een week en 2 dagen ben ik al bezig.
  Ik ben dus maandag begonnen, ik had mijn middageten overgeslagen en niet gesnoept. ik had dus ontbeten (1 boterham) en avondgegeten.
  Dinsdag had ik wel tussen de middag gegeten, want ik ging met vriendinnen even winkelen, dus ik kon er niet onderuit komen.
  woensdag donderdag en vrijdag heb ik weer alleen ontbeten (1 boterham) en avond geteten.
  afgelopen weekend had ik met een vriendin afgesproken en we gingen een film kijken en hebben we heel veel gesnoept. zoveel dat ik misselijk was.
  ik voelde me weer heel dik en ik had het idee dat al het werk voor niks was geweest.
  dus wou ik deze school week weer verder gaan met waar ik gebleven was.
  maandag en dinsdag ging dat helemaal fout. ik ontbeet (1 boterham), at middageten (2 boterhammen), ik snoepte heel veel en at avondeten.
  Vandaag (woensdag) heb ik ontbeten (1 boterham) en avondgeteten, daar zaten 310 kcal in zag ik op de verpakking.
  vorige week maandag woog ik 48,5 en afgelopen zaterdag woog ik 47.5
  ik wil graag 47 wegen. dus ik wil nog een beetje afvallen, daarna ga ik weer normaal eten, ik wil niet veel meer snoepen. ik ben 169 cm lang en 15 jaar.
  Ik beweeg ook heel erg veel. ik fiets elke dat meer dan 20 km. behalve in het weekend.

  Dit wou ik graag even kwijt, want ik kan dit niet aan mijn vrienden vertellen ofzo, dan gaan ze zich zorgen maken ben ik bang.

  xxxx

  Beantwoorden
  • klalalalala ·

   best ‘persoontje’
   ik heb 2 jaar anorexia gehad, maar nu gaat net weer goed met mij.
   ik herken mezelf heel goed in jouw verhaal omdat ik op precies dezelfde manier ben begonnen met uithongeren.
   je hebt een hartstikke mooi gewicht dus ik zou zeggen niks meer aandoen!
   wacht in ieder geval totdat je uitgegroeid bent, want het is nu nog zooo slecht voor je lichaam!
   het is bij mij zo erg dat ik waarschijnlijk nooooit meer ongesteld ga worden!
   dus alsjeblieft: wees blij met je lichaam en doe geen domme dingen!!

   xxxxxx

 24. Pieter ·

  Personen, die gemakkelijk te kwetsen zijn, zijn vatbaar voor anorexia. Maar ook personen, die in hun jeugd daadwerkelijk op extreme wijze gekwetst zijn, zijn hiervoor vatbaar. De oorzaken zijn vaak hetzelfde als die bij bindingsangst en de gevolgen ook. Bindingsangst en anorexia horen bij elkaar ! Bang voor afwijzing, bang voor intimiteit en alles onder controle willen houden.
  Streven naar perfectie en het onbereikbare ideaal of liefde !

  Beantwoorden
 25. greet ·

  @ roos een beetje jaloers op ons.
  dat wij rapper kunnen afvallen dan jullie.

  Beantwoorden
 26. roos ·

  Hoi hoi.
  De mensen die hier mee bezig zijn, en die zich bezig houden met anorexia.
  Hou hiermee op dit is onzettend ziekelijk wat jullie doen, denk eens aan mensen die strenge medicijnen gebruiken, en hier door niet eens af kunnen vallen…En dan ook alleen maar aan komen, mensen die hier aan doen stop ermee en hou je aan een gezonde manier met afvallen bezig.

  Beantwoorden
  • persoontje ·

   Wil je even normaal doen…
   Denk je soms dat iedereen die afvalt expres anorexia wil krijgen ofzo…
   Ze kunnen niet oppeens stoppen, het is een ziekte, je kan toch ook niet oppeens beter worden van een ziekte als je er geen zin meer in hebt.
   Misschien moet je je eens wat beter in een onderwerp verdiepen voordat je er zulk commentaar opgeeft…

 27. dikkertje ·

  Ik ben 1.73 en weeg 59 kilo.
  Sinds januari ben ik gaan lijnen.
  Ik kwam van 71 kilo en hield echt zoo van eten en at ook alles. Tot ik mezelf eens goed bekeek in de spiegel en dacht zo’n jonge meid die er zo vatsig uit ziet dat kan niet.

  Nu ben ik al 12 kilo kwijt en ben zo trots maar nog lang niet tevreden. Ik wil gewoon mijn doel bereiken en dat is 50 kilo. “en als ik dat wil dan wil ik dat”

  Iedere dag denk ik aan afvallen en eten. Kan niet stoppen om er over na te denken.
  Overdag eet ik bijna niks en dan ‘s avonds vind ik het zooo moeilijk om een vreetbui te weerstaan.
  En kan dan zo erg van mezelf balen dat ik me weer heb laten gaan.
  Hoe weersta je nou die vreetbuien??
  Ik denk dan in mezelf: zal ik het er uit spugen?? Maar dat durf ik echt niet dus ga dan weer super kut naar bed

  Toch ga ik er alles aan doen om mijn doel te bereiken want ik kan het niet aanzien.

  Herkent iemand dit?

  Beantwoorden
  • vetzakj ·

   jh ik hen dat ook erg vaak gehad
   je kan mss als je een vreetbui voelt opkoomn een cracker met honing eetn
   of andre afleiding zoekn

   het eruit spuugn zou ik niet doen als je dit nog nooit hebt gedaan want het is supr slecht voorj en et werkt verslaavnd

   alsj wil mag je me grust toevoegn op MSN : i_am_not_that_little_girl_anymore@hotmail.com

   veel sterkte

 28. persoontje ·

  hallo iedereen.

  ik moet mijn verhaal gewoon even kwijt, en ik wil het liever niet aan mijn vrienden ofzo vertellen, want dan ben ik bang dat ze zich zorgen gaan maken.
  ik ben een meisje van 15 jaar. ik ben 169cm en weeg op dit moment ongeveer tussen de 46 en de 47.
  ik vind mijn gewicht te zwaar. 47 vind ik te zwaar, en ik voel me dik op dit moment.
  het is niet dat ik mezelf zie als een dik persoon, want ik weet dat ik dun ben, maar ik VOEL me dik. ik wil graag wat lichter zijn. het liefste weeg ik 45.5. deze week (vanaf maandag) heb ik 3 boterhammen gegeten en avondeten. en ik fiets 22 kilometer per dag (voor school)
  maar ik heb het idee dat ik helemaal niks ben afgevallen, dus ik weet niet wat ik moet doen.
  ik weet dat ik verkeerd bezig ben, maar ik wil persee minimaal 1 kilo afvallen, want ik vind mijn figuur niet mooi zo.
  ik vind ook niet dat ik een persoon ben die anorexia kan krijgen ofzo. ik ben (sinds ik me kan herinneren) altijd al bezig geweest met niet te veel snoepen enzo. ik heb er altijd op gelet dat ik niet té dik zou worden. maar de laatste 2 jaren is het wat meer geworden.
  maar toch, ik denk niet dat ik anorexia heb, want ik heb nog steeds erg vaak vreetbuien (waar ik heel erg van baal, want dan voel ik me ook weer erg dik) en ik wil niet lichter worden dan 44.5

  kunnen jullie mij helpen?

  xxxx

  Beantwoorden
 29. greet ·

  hoi.
  ik ben tijdens mijn anorexiaperiode naar een dietist,geweest. en zij heeft mij een eetschema gegeven, waar ik mij aan moest houden, . in het begin was het moeilijk voor mij. omdat ik de controle verloor over het eten, maar na een tijd, besefte ik dat ik verkeerd bezig was. zij heeft mij ervan afgeholpen . misschien dat het ook iets voor u is

  Beantwoorden
 30. Andrea ·

  Hoii,
  Ik ben 1.78 en ik weeg 51 kilo.
  Nu zegen veel mensen meteen dat ik annorexia heb,
  maar zelf vind ik van niet.
  Ik let wel op wat ik eet enzo,maar ik honger mezelf niet uit!
  Oke, ja ik weeg wel heel weinig en word ook wel blij als ik afval,
  maar ik moet bijna janken als ik foto’s van mensen met anorexia
  zie. Toch blijf ik dan weer doorgaan met afvallen..
  Heeft iemand tips?
  Liefs A

  Beantwoorden
 31. nana ·

  kben 1,65 en weeg 45 kilo. ik vind zelf dat ik nog te dik ben.
  op dit moment voel ik me duizelig en heb hoofdpijn. ik voel vooral dat mn spieren ook slap worden. ik wil er zo graag nog wat af :O. maar diep van binnen weet ik dat het niet goed is:(.

  xxx nana.

  Beantwoorden
  • Nicole ·

   Hoi,
   Ik wil jullie mijn verhaal vertellen…..niet dat ik anorexia heb hoor.
   Voor anderhalf jaar geleden zijn al mijn medicijnen voor psychische problemen afgebouwd….ik slik nu niets meer. maar doordat ik zoveel pillen slikte was ik ruim 40 kg aangekomen. Nu anderhalf jaar verder ben ik die 40 kg gelukkig kwijt met hulp. Maar nu kan ik niet meer stoppen om af te vallen. Ik weet dat het niet goed is maar toch zegd een stem in mijn hoofd dat ik er mee door moet gaan.
   Dit is mijn verhaal.

   Liefs N.

 32. greet ·

  ik heb ook anorexia . ik ben 1.76 en weeg nu 56.2. ik lijd al aan anorexia vanaf mijn achtiende.

  Beantwoorden
 33. Tmmra ·

  Ik vind het echt debiel dat je zo over anorexia praat! Ik voel me echt heel erg beledigt, want ik heb het zelf! Mensen moeten eens normaal gaan doen en wat respect tonen! En er zijn 2 dingen dat echt iedereen moet onthouden:

  Hele dunne meisjes hebben niet altijd anorexia!
  EN
  Meisjes met anorexia zijn niet altijd heeeell dun!

  Ik begrijp dat niemand snapt hoe ik en anderen zich voelen… Als iemand uitleg wil over het gevoel van anorexia, kan ik het wel uitleggen. Dan moet je hier even op reageren dan stuur ik een stuk tekst door ;)

  Xx EN HEB RESPECT!!

  Beantwoorden
 34. Meisj' ·

  Hallo ik ben een meisje van 17 ik heb vaak het gedacht dat ik veel te dik ben en dan kijk ik
  naar mijn benen en mijn buik en dan walg ik gewoon .. ik wor daar heel slecht van ik eet op eel heel dag byna niets en drink ook weinig en dan wordt mijn ma kwaad. Ik ben 1m67 & weeg ongeveer 54 en als ik nog maar denk aan het getal 54 wor ik al depressief ik zou alles byéén kunne roepe ik zou soms gewoon mijn vet wille laten wegsnijden van mijn buik en benen ik vraag me ook af of ik een ziekte heb ofzo ?want steeds als ik niets eet is mijn ma echt kwaad op mij . Wil iemand mij aub iets laten weten x

  Grtjsz meisje

  Beantwoorden
 35. Noortje ·

  heey Lola,
  Je moet mensen niet beschuldigen die anorexia hebben! Het is een ziekte waar je niks aan kan doen. Je wordt er in meegetrokken en het is heel moeilijk om er vanaf te komen. Op zo’n moment denk je niet aan de mensen in Afrika ofzo, anorexia heeft er echt niks mee te maken en ik zie ook echt geen verband. Leef mee met de mensen die anorexia hebben en ga ze neit schuldig proberen te voelen. Het is echt heel kut om te hebben en moeilijk om er ooit nog van af te komen. Je hele dag staat in teken van het niet eten, je staat er ‘s ochtend mee op en je denkt er ook weer aan als je in slaap valt. Na een tijdje is anorexia je leven zonder dat je het wilt. Daardoor sluit je je af voor alles behalve het niet eten, je gaat minder met je vrienden om, je doet minder voor school, je leven draait alleen nog maar om niet eten, weinig calorieen en steeds minder kilo’s..

  Beantwoorden
 36. vanessx ·

  je kan niks tegen anorexia doen, zodra het eenmaal in je hoofd zit gaat het niet meer weg.
  het is gewoon elke dag weer een wedstrijd met jezelf, en als je die wint voel je je geweldig.
  ikzelf word misselijk van eten, omdat het eenmaal zo in mn hoofd zit.
  net zoals iedereen zegt; ik doe het niet voor de aandacht,
  ik wou “gewoon wat afvallen” wat is geeindigt
  als angst voor eten.
  elk hapje maakt je dik, en vervolgens word je zelfs van niet eten dik
  en ga je intensief sporten
  je gaat je ziek voelen en dat voelt geweldig..

  Beantwoorden
 37. iemand ·

  Aan: AnoniempjeXx 7 april 2010 om 16:23

  je zegt dat je 1.60 lang bent en 47 kilo weegt. Maar voor jou lengte is dat helemaal niet te ligt. een vriendin van mij heeft ook die lengte en dat gewicht, en die zit gewoon goed in het midden van haar gewicht. ik ben bijna 10 cm langer dan jou, en ben ietsje lichter, en ik zit nog op het randje van een gezond gewicht. dus ik snap jou verhaal niet met dat je anorexia hebt.

  Beantwoorden
  • elvida ·

   Ik ben 17 jaar en 1,64 lang, weeg 46/47 en eet heel de dag niet, behalve avondeten en daarna koffie en koekjes. Af en toe fruit of snoep, ligt eraan wat er thuis is. Ik wil super graag afvallen naar 40 kilo maar het lukt niet want ik val niet af. En ik sport ook af en toe maar niks helpt. Please ik heb advies nodig! Xxx Elvida

 38. izz ·

  hoi allemaal,

  voor degene die ana/mia willen zijn, dit wil je echt niet!ikzelf ben superperfectionistmisch en heb 4 jaar van mijn hele leven verkloot omdat ik een wannarexic was. 1 van mijn vriendinnen heeft ook anorexia gehad, bij haar lag het meer psychisch. Maar zij woog minder dan 40 kilo, nu weegt ze 42 (nog niet echt veel ofzo), ikzelf woog in mijn slechtste jaar 42 kilo (niet super erg nog) en ben nu gelukkig 46 kilo bij een lengte van 1.65, maar ik ben nu wel veel gelukkiger dan toen, ik geef toe, ik ben nog steeds niet blij met mijn figuur, maar ik gun het mezelf nu om gelukkig te zijn!Ik bedoel wat wil je nou? gelukkig zijn en ietsje meer/normaal wegen, of doodongelukkig ondergewicht en een verhoogd risico om dood te gaan? Kom op zeg dat is het toch niet waard? denk ook is aan de gevolgen ervan, laguno, flauwvallen, draaierig, haaruitval, daar wordt je allemaal ook niet echt mooier van..En mensen die het willen moeten eigenlijk ook niet echt zeiken, ik bedoel, weet je wel wat echte ana’s doormaken of door hebben gemaakt? ik bedoel kom op zeg.. zijn jullie nou zo naief..

  Beantwoorden
 39. Char. ·

  anorexia wil je echt niet krijgen, ik ben een 15 jarig meisje en
  ik wilde het eerst ook, maar toen liep alles uit de hand.
  Ik bleef maar afvallen, en ik zag mezelf steeds dikker.
  Ik weeg sinds kort terug begin 50, het gewicht dat ik had voor de Anorexia.
  ik ben 1m73. En ik vind mijn gewicht nu veel te veel. Maar ik moet het behouden, want ik
  was in therapie, en daar is dan de diagnose anorexia gestelt. ik ben toen 3 maanden in therapie geweest, maar dat vond ik een hel, en toen ben ik ermee gestopt, het mocht van mijnn ouders en toen zijn ze op zoek gegaan naar iemand anders, en terwijl nam ik dan homeopatische medicijnen. Ik had heel vaak veel hoofdpijn en ik was vaak draaierig, met als gevolg dat ik geregeld flauwviel. Ik zal zeggen, absoluut geen pretje, ik zie er nu al langer dan een half jaar van af, en tblijft een strijd. Elke keer wordt je ermee geconfronteerd, minstens 3 x per dag, en ik blijf er van overtuigd dat ik dik ben, en ik geloof niemand die zegt dat het niet zo is. Tis een verschrikkelijke ziekte en ik wens niemand het toe.
  En als er iets is wat ik al heb geleerd is, het dun zijn is het NIET waard!
  want je vindt jezelf nooit dun, ookal zeggen mensen dat, dus dat is het niet waard, niks is het waard om een stuk van je leven te vergooien, had ik dat nu maar iets vroeger ingezien,..
  Ik heb sinds kort voor het eerst een vriendje, en alles lijkt terug beter te gaan,
  maar het einde is nog niet in zicht maar ik weet zeker dat ooit op een dag ik kan zeggen dat ik geen anorexia meer heb, maar het zal toch wel aanwezig blijvend denk ik.
  x

  Beantwoorden
 40. thinthing ·

  meiden die hier zeggen anorexia te willen zijn gek!! je weet niet wat je zegt! ik ben ondertussen al bijna 5 jaar bezig met mijn genezings proces. Ik eet 3x per dag, dat houd in: 1 appel, een broodje of soep en iets zoets. Avond eten krijg ik vaak nog niet binnen en ik ben zo modder vet gwn…ik weeg nu bijna 50 kg sinds 2007 eet ik weer normaal, ik ben dus in 3 jaar tijd ongeveer 18 kg aangekomen!!

  Ik heb absoluut geen bindingsangst, ik heb tijdens mijn zieke jaren zoals de psycholoog ze noemt 3 relaties gehad van 2,5 jr, 1,5 jr en eentje van een maand of 6. Eten kon ik niet in hun bijzijn en hun zien eten vond ik een kwelling. Jullie snappen het niet, het is soms niet dat we niet willen eten, in het begin wel, maar na een gegeven moment kan je lichaam ook geen voedsel meer aan!

  @Pieter, anorexia leid niet altijd tot de dood, …ik heb wel al 7 meisjes verloren en daardoor leef ik nog, ik probeer te genezen voor hun en mijn andere vrienden. Het zal altijd een deel van mij blijven…het feit dat jij suggereert dat wij AN patienen sucidiaal zijn vind ik ronduit een belediging! dat is een klein percentage, we streven naar de perfecte lichaamsmaten en ik kan je eerlijk zeggen dat iedere keer als ik een dik iemand zie…inclusief mezelf in de spiegel, dat ik gewoon misselijk word.

  Veel mensen vinden mij zwak, maar volgens psychologen ben ik heel sterk, er is heel veel kracht nodig om een gevoel dat zo sterk is als honger te kunnen uitschakkelen…en ik merk dat het inderdaad iedere dag weer moeilijker word om het te negeren…eigenlijk zijn wij pro-anna’s gewoon dieet junkies die moeten afkicken van het niet eten.

  ik wil iedereen nog eens zeggen pas wanneer je zelf lijd of hebt geleden ..dan pas kan je werkelijk zeggen hoe het is en hoe wij denken, doen en ons voelen…de meeste van jullie praten als die fckn deskundigen van de cosmogirl, jullie weten niet hoe het voelt als je eenmaal in die wereld zit zul je anders praten. Wij worden omschreven als depressief, psychotisch, sucidiaal en dat soort dingen….maar jullie zijn diegene die hier negatief aan het praten zijn. Wij hebben tenminste iets dat ons verbind, ons gelukkig maakt

  Ookal ben ik nog verre van genezen, ik maak het mee en mensen die het niet kennen, niet precies weten wat het is omdat ze het zelf niet hebben (gefeliciteerd overigens) moeten zich er buiten houden, ik ga toch ook niet tegen iemand die een handicap heeft zeuren over hoe moeilijk het zou zijn zonder dat ik het ervaar

  Beantwoorden
  • Sara ·

   Wauw je hebt echt gelijk, Il zelf ben1.67 en weeg 32 kilo

 41. Pieter ·

  Anorexia heeft alles te maken met perfectionisme en controle. Daarbij heel veel bindingsangst.
  Anorexia is het resultaat van een obsessieve-compulsieve stoornis en een narcistische stoornis. Deze twee stoornissen resulteren in anorexia. Mensen met anorexia zijn zeer dwangmatig bezig. Met een soort allergie voor voedsel heeft het niets te maken !!!! Deze mensen voelen zich zeer onzeker en zijn zeer kwetsbaar en kunnen het leven eigenlijk niet aan en willen liever dood. Anorexia is eigenlijk een soort geestelijke dood en resulteert uiteindelijk in een lichamelijke dood. De pro-anorexia sites zijn niets anders dan dodelijke sites !!!! Mensen met anorexia hebben geen plezier meer in het leven, omdat zij het perfectionisme najagen. Mensen met anorexia zijn uiterst bang voor intimiteit en niemand dringt echt tot ze door. Ze hebben als het ware zeer hoge muren om zich heen en daarom zijn ze moeilijk behandelbaar. Ze zijn ook uiterst koppig en eigenwijs. Wanneer je tegen ze zegt dat ze slank genoeg zijn, geloven ze je niet.

  Beantwoorden
 42. AnoniempjeXx ·

  Anorexia is niet zo makkelijk als je denkt. This echt een ziekte,,En het is egt niet iets wat je zelfr wilt ! omdat ik namelijk nu tege deze ziekte vecht ! =O Op dit moment lijd ik eraan. En geloof me het is niet makkelijk! Ik woog ooit 80 kilo,,Ik vond me mezelf te zwaar en dat was ik ook wel. dus ben gaan afvallen. eerst gewoon op een normale manier. maar daarna liep het helemaal uit de hand! ik ging steeds minder eten. en ging echt ontzettend veel bewegen. Ben maar liefst in 3 maanden tijd 25 kilo kwijt geraakt. Ik stond op een gewicht van 55 kilo. maar het ging langzaam nog door. Ik heb nu wel hulp enzo. Maar betwijfel of dat helpt, Toen ik daar kwam woog ik 49 (bij een kliniek) De voedingslijst die me geven,,is voor iemand die af wilt vallen,Nu weeg ik maar liefst 47 kilo op een lengte van 1.60 O.o … Zelf denk ik dat ik deze ziekte kan overwinnen,! omdat ik WIL eten. En sinds kort durf ik gewoon chocola te eten en chips ! ,,maar aankomen lukt niet echt.. Maar echt..this lastig en ik vecht al een tijdje. This geen makkie !

  Xx

  Beantwoorden
 43. anoniem ·

  hee meiden. ,

  ik heb soms ook vreetbuien daar wil ik vanaf maar dat lukt niet, ik ga dan die dagen daarop weer niets eten { niet veel } mijn moeder word boos als ik een keer niet in de ochtend eet ze gaat dan altijd vanalles denken! dus als mijn moeder thuis is moet ik eten ;o. soms heb ik daar moeite mee ik raak tegenwoordig veel sneller vol en word erg snel misselijk als ik wat heb gegeten . ik ben een paar maanden bezig met lijnen eerst maakte het me niet veel uit hoe ik eruit zag met mijn figuur enzo! maar nu wel . binnen een paar maanden ben ik 9 kilo kwijt geraakt ik ben er erg blij mee , als ik mensen vette dingen zie eten denk ik altijd in mezelf ” je moet eens weten hoeveel caloriën je binnenkrijgt” haha hebben jullie dat ook ? :$

  x.

  Beantwoorden
 44. anoniem ·

  Hoi!
  Ik vind dit een goede site, ik heb net al jullie reacties gelezen!
  Ik vind mezelf ook echt te dik! Ik ben 1.68 en weeg 43 kilo. op school eet ik vaak niet, soms wel van 08.30 tot 16.30, ik word er chagerijnig van, en ik ben niet blij met mijn figuur, Vriendinnen maken er wel grapjes over, dat ik te dik ben, omdat ze mij allemaal zo dun vinden. Thuis let m´n moeder er heel vaak op, dus thuis eet ik gewoon. Ik ben bang dat ze er achter komt, maar ik wil echt afvallen,. IS dit een begin van Anorexia?

  Beantwoorden
  • Guusje ·

   Dit is meer dan het begin van anorexia. Dit is anorexia.

 45. okt08 ·

  hey meiden,

  ik ben het met een heleboel meisjes eens..
  anorexia krijg je niet zomaar
  ik was altijd verbaasd als ik hoorde dat iemand deze ziekte had
  ik dacht dan, meisje jij bent zo dun! hoe kun je zo denken?
  tot ik zelf begon met lijnen
  ik was helemaal geobserdeerd ervan..
  ik lette erg op wat ik at
  en was trots op het einde van de dag als ik me aan mijn plannetje gehouden had..
  ook werd ik vaak trots van een soort ‘hongering’ gevoel
  ik heb van die heldere momenten dat ik denk, hoe kun je dat nou doen
  maar het andere moment hou ik me sterk en denk ik, je wilt toch niet weer dik worden?
  in oktober 08 begon ik met lijnen
  na een jaartje woog ik 12 kilo minder..
  ik was ook wel erg flink, en heb nu nog steeds een gezond gewicht
  daarom zou ik het geen anorexia kunnen noemen wat ik heb..
  het lijkt er alleen verdacht veel op..
  want de manier waarop ik afviel, is niet altijd verantwoord geweest
  na dat jaartje lijnen wilde ik stoppen, maar dat was best moeilijk
  ik heb regelmatig vreetbuien, als dit 1 x voorkomt word ik wel chagrijnig
  maar aan de andere kant vond ik dat ik die berg snoep of chocola wel verdiende
  ik deed dan vervolgens wel de rest van de week gewoon weer lijnen.
  maar de laatste tijd gebeurd het steeds vaker dat ik het niet volhoud, en te vaak vreetbuien heb..
  ik heb in de laatste 2 maande best vaak overgegeven..
  en ik heb mezelf voorgenomen dit niet meer te doen..
  ik ben een verstandig meisje
  maar kan soms gewoon van die momenten hebben dat er een knop omgaat

  geloof me,
  meisjes met anorexia zijn geen aanstellers!
  meestal gebeurd het gewoon
  en heel vaak heeft het met hun verleden te maken
  of met een verloren vertrouwen in mensen..

  x

  Beantwoorden
 46. anoniempje ·

  hooi allemaal
  ik wil even mijn verhaal kwijt. ik lees hier een paar reacties van mensen die anorexia WILLEN hebben, geloof me, dat wil je niet! mijn beste vriendin heeft het nu al een jaar en 3 maanden. ze was 3 maanden bezig met zichzelf uithongeren en ze zijn nu al een jaar bezig met de behandelingen. momenteel is ze opgenomen in een kliniek, al voor de twee keer. de eerste keer dachten ze dat ze beter was maar ze is teruggevallen. de behandeling duurt zoo lang! je komt er nooit meer vanaf! echt, je wil géén anorexia hebben!
  als reactie op iemand 22 januari 2010:je moet écht meer gaan eten! gemiddeld moet je rond de 2000 calorieën per dag binnenkrijgen. 1000 is dus echt niet veel! 2000 is ook maar het minimale, dan kom je nog steeds niks aan.

  xx

  Beantwoorden
 47. marieke ·

  ik vroeg mij af of mensen die aan anorexia leiden ook extreem veel bezig zijn om heel lekker eten (bv taarten enz) klaar te maken voor anderen en dan telkens een smoes verzinnen waardoor ze zelf niet mee-eten. Mijn huisgenoot bijvoorbeeld heeft in 5 dagen al 2 taarten klaar gemaakt en neemt ze zelf niet onder het mom van ‘bekende smaak’. Zelf eet ze alleen maar fruit en koffie. Graag reactie ben benieuwd.

  Beantwoorden
 48. iemand ·

  hee iedereen
  ik vind het echt verschrikkelijk voor de mensen die anorexia hebben!
  ik kijk vaak naar documentaires enzo erover, ze moeten echt betere regels stellen in die inrichtingen (zo heet dat toch?:$) ze sturen je gewoon weg als je weer net een gezonde BMI hebt…

  maar eigneljik zit ik met een probleem.
  ik probeer ook af te vallen. niet veel, maar ik wil een platte buik. ik ben 14 jaar, weeg 46.5 kg en ben 1.68 m lang.
  op school probeer ik niet te eten, maar ik eet dan toch 1 boterham zodat mijn vriendinnen niks van me merken.
  thuis neem ik niks tussendoor.
  ‘s avonds eet ik mijn bord maar leeg, want anders klagen me ouders, en heb dan wle altijd honger. ik ontbijt ook nog.
  ik tel elke dag hoeveel calorieën ik heb binnengekregen op internet.
  meestal is het rond de 500. maar vandaag en gister was het rond de 1000 en dat vond ik te veel!
  ik was een paar dagen geleden ook heel erg duizelig op school. ik had 2 boterhammen op. verder niks. ik voelde me heel slap en dacht dat ik bijna zou flaufvallen.
  ik beweeg veel, ik fiets elke dag naar school en dat is 11 km om er te komen.
  ik wil eigenlijk nog wel meer sporten maar daar heb ik geen tijd voor vanwegen huiswerk, en me ouders en broer merken het dan…

  hopelijk kan iemand mij helpen

  xx,

  Beantwoorden
  • antwoord iemand ·

   beste iemand,

   jij zegt dat je geen anorexia hebt, maar 1.68 m en 45.6 kg wegen is heel weinig, je eet veel te weinig en bent constant bezig met het tellen van calorien, je probeert voor je vriendinnen te verbergen dat je zo weinig eet door op school toch maar 1 boterham te eten, als zei er niet waren zou je hoogstwaarschijnlijk niks tussendoor eten
   je lichaam begint al met waarschuwen af te geven en te protesteren tegen het weinige eten dmv een licht gevoel in je hoofd en het bijna flauwvallen
   ik denk dat je je conclusie bij moet stellen
   veel sterkte

   iemand.

  • Francisca ·

   Hoi Iemand,

   Op internet las ik jou verhaal, laat ik 1 ding zeggen als je zo doorgaat heb je al anorexia en dan is de weg terug heel moeilijk. Afvallen geeft je niet de platte buik die je wilt hebben maar een hoop ellende in de toekomst.

   Als je een platte buik wil moet je gewoon je buikspieren gaan trainen.

   Ik hoop dat je niet bent blijven afvallen want dan ga jij de verkeerde kant op, en wat ik al eerder zei de weg terug is veel moeilijker. Ik heb nl. op mijn 12de anorexia gekregen, ik ben inmiddels 39 jaar en ben dik 20 jaar aan het vechten geweest om van de anorexia af te komen, nog steeds heb ik er last van alleen kan ik de anorexia nu weerstand bieden. Ik hoop dat je hulp zoekt want anders ga je nog een hele lijdensweg tegemoet zien.

   Groetjes, Francisca

 49. ik ·

  ik heb geen anorexia maar als ik op school ben dan zeggen mensen ook vaak van wow wat ben jij dun en zo. soms vragen ze dan ook nog van heb jij anorexia of zo. als ze dat vragen vind ik nooit leuk want eigenlijk eet ik juist best veel meestal nog maar als mensen die willen afvallen. ik eet gewoon wanneer ik honger heb, Maar ja dat geloven ze dan ook weer niet.
  X

  Beantwoorden
 50. caby ·

  ho0i

  ik en een vriendin van me zitten heel erg met een probleem wij zijn namelijk bang dat een vriendin van ons anorexia begint te krijgen ze heeft gewoon een normaal figuur en gewicht maar ze wil steeds minder eten en vindt zichzelf dik en lelijk . afgelopen week is ze ook nog is 6 kilo afgevallen en daar is ze dan trots op weet een van jullie misschien iets waardoor we haar duidelijk kunnen maken dt ze niet dik is en dat ze weer normaal moet gaan eten.
  alvast heel erh bedankt

  Beantwoorden
 51. anoniempje ·

  hey,
  ik wil jullie even mijn verhaal vertellen.
  ik ben een meisje van 16 jaar en loop al 2.5 jaar rond met anorexia.
  mijn ouders weten van niets omdat ik het gewoon heel goed verberg.
  ik draag verschillende lagen over mijn kleren zodat ze niet zien dat ik ben afgevallen.
  ik spug regelmatig mijn eten uit in de wc en ben streng aan het lijnen.
  ik eet alleen het hoognodige omdat anders mijn ouders gaan zeuren dat ik niet eet.
  voor de meisjes die anroexia willen hebben, ik kan jullie volkomen begrijpen. niet dat het slim is. het is kapot dom! ik word nog steeds niet vrolijk van mezelf ookal weeg ik nu 39 kg.
  ik weet van mezelf dat ik het heb en elke avond zeg ik tegen mezelf ‘morgen ga ik weer eten’ alleen als ik dat in de ochtonend op de weegschaal sta, wil ik toch nóg meer afvallen.
  pas op jezelf! dat is mijn enige advies.

  Beantwoorden
 52. anoniempjhh ·

  wjw
  jullie moet is in de anorexia-patiënten hun voeten gaan staan degene die daar tegen zijn. jullie hopen toch ni dat het gemakkelijk is. ik ben meisjh van 14 jaar en ik ben 1.65m groot en kweeg 48 kg … tesss mense die vies zijn van anorexia kijkt dan eerst naar hun eige!
  misschien ben jij ni depri e maar ik wel, misschien vind gij u lichaam mooi maar ik ni. en ng verdere comentaar of mensen ik wil jullie wel helpen chat naar i_am_not_your_little_prinsses@hotmail.com xxxx love ana xxxx

  Beantwoorden
 53. heike ·

  ik ook ma kwenie oe dak daar aan moe beginn
  xx

  Beantwoorden
 54. jana ·

  hooi, ik ben 12 ben 1.62,m en weeg te veel vind ik zelf!!!
  ik wil anorexia hebben!!
  ik ben nergens heen geweest ofzoo.
  ik heb zelf beslist.!
  xx.

  Beantwoorden
  • Guusje ·

   Ik kan echt al die grietjes aan het begin van de pubertijd wel schieten: Ik WIL anorexia hebben. Ik heb een hele goede vriendin verloren aan anorexia, ongeveer een jaar geleden. Ze was 1.58 en woog nog maar 26 kilo. Je wil niet weten wat voor beeld dat is. En tot overmaat van ramp heeft nu ook mijn broer anorexia.

   Dus een klein advies voor iedereen die denkt anorexia te “willen” hebben, denk gewoon eens even na, stomme randdebielen! Google “anorexia” en bekijk de foto’s die tevoorschijn komen. Zo zag mijn vriendin er ook uit. En dat heeft haar dus haar leven gekost.

   Zorg dus gewoon dat je gezond bent, normaal eet, met voldoende variatie. En dat je gewoon normaal één tot twee keer per week sport.

 55. star-girl ·

  hey ik ben een meisje van 13 ben 1.53m en weeg 73kg., ik weet ook wel dat dat veel te veel is drm zou ik doodgraag anorexia hebben,
  m’n abf zegt dat ik dat beter niet zou doen want dat ik daardoor dood zou kunnen gaan maar zij weet niet hoe het is om zo dik te zijn zelf weegt ze maar 45kg en is evengroot als ik
  kan iemand mij helpen??????????????

  Beantwoorden
  • Saar ·

   Hey meid,
   Niet direct denken dat je anorexia moet hebben zeker niet op uw leeftijd.
   je zit nog in je groei dus je lichaam kan nog helemaal veranderen.
   Voel je jezelf echt niet goed in uw vel,
   Dan kan je aan je ouders vragen of ze met uu naar een dieetiste willen gaan.
   Die zal bevoorbeeld frisdrank al afkeuren,maar cola light mag af en toe.van sausen mag ketchup,je mag 1 keer per week eens zondigen.veel soep en fruit eten.Ik heb het ook zo gedaan en op mijn 13 woog ik meer dan u.
   Het helpt !! ik ben nu 17 jaar en doe het nog steeds.Ik ben enorm gegroeid en pas nu in maatje 36.ik kom vaak in aanmerking voor fotoshoots en al :o.

   allen door gewoon gezond te eten en te sporten
   veel succes meid

   x

  • lola ·

   je wil echt geen anorexia hoor! een vriendin van mij heeft het en ze is er echt niet goed aan toe! ze kotst de hele boel onder en is altijd ziek en heeft bijna alle syptomen van daarboven en ze is opgenomen en gaat misschien dood. je wil echt geen anorexia!!!! ik ben ZOOOO bang om haar te verliezen….. doe jezelf dit niet aan!! XxX lolagirl

 56. Fayee ·

  Ik heb zelf ook anorexia gehad, ik ben nu 2 maanden uit een kliniek en ben weer een beetje op het goeie pad.
  Mensen zeggen dat ze het niet snappen..
  ik snapte het eerst ook niet, totdat ik het zelf kreeg! Het is werkelijk waar een ziekte die je niet kunt voorkomen. Klinkt stom maar het is net als een griep!
  Als je het hebt kom je er niet snel vanaf.. je ziet dingen die er niet zijn omdat je jezelf zo lelijk vind! Anorexia is een soort fobie.. bang om dik te worden.
  Ik kreeg het gewoon vooral omdat mijn hele familie gewoon DIK is, en ik niet zo wil worden .
  De helft ervan hebben gewoon suiker ziekte.
  Zo wil ik niet worden , ik wil een mooie slanke vrouw worden! En door de kliniek word ik dat nog, want nu ben ik sterk om weer wat meer te eten. Maar anorexia blijft je hele leven wel bij je..

  hoop dat mensen het nu een beetje snappen van onze kant,
  en niet meteen gaan schelden dat we ‘ondankbaar’ zijn !
  dat is totaal niet zo. Mensen zouden het eens van onze kant moeten zien!
  Dan zou iedereen het misschien snappen .

  Beantwoorden
  • Nicole ·

   You go Girl!!!!

 57. anoniempje ·

  ik snap sommige mensen niet die zichzelf dit aandoen, iedereen is tog uniek?
  niet iedereen is het zelfde en of je nou dik of dun bent het gaat om het innerlijke;)

  Beantwoorden
 58. Marit ·

  Ik sta best te kijken van deze Ik weet zelf niet hoe het is om anorexia te hebben en het lijkt me ontzettend moeilijk. Dus mensen, denk ff na voordat je gaat schelden of zegt dat het aanstelleritus is, want dat is het niet..

  Zelf ben ik 1.80m lang en ik weeg 57 kg, heb best wel ondergewicht volgens mij. Mja zo ben ik gebouwd, en dat is soms best handig :-) Kan alles eten wat ik wil en kom niet echt aan.

  Beantwoorden
 59. Bluegirl ·

  Soms vraag ik me wel eens af.. eigelijk elke dag wel, elk eetmoment op de dag. Kom ik er ooit vanaf? Zal ik mezelf ooit dun genoeg zien?
  Zal ik mezelf ooit gaan zien zoals andere mij zien? Of liegt de hele buitenwereld en ben ik weldegelijk dik, zoals ik mij zie? Ik zie mezelf als ik in de spiegel sta; Dik, overal blubbert vet. Terwijl mijn BMI 15.36 bedraagt..
  Al jarenlang heb ik anorexia.
  Ik denk niet dat ik ooit nog uit mezelf iets zou kunnen eten zonder aan de voedingswaarde[kcal,vet enz] te denken.

  Beantwoorden
 60. meisjem ·

  Hallo, ik ben een meisje van 16 jaar en ik denk dat ik ook anorexia heb. het gaat bij mij niet zo zeer om dun te zijn maar ik ben gewoon geobsedeerd door het getal dat ik weeg. Ik ben 1,72m en weeg 57 kilo. Ik weet dat ik te licht ben en dat ik aan moet komen maar ik kan het gewoon niet. Als ik 2 kilo aankom voel ik me gewoon echt niet lekker in mijn vel, ik ben dan heel de dag chagarijnig en eet zo min mogelijk. Ik denk dat ik dit heb gekregen toen mijn vriendinnen mij, voor mijn gevoel, buitensloten.Ik was vroeger ook altijd dikker dan anderen en hier heb ik mij altijd al onzeker over gevoeld. Ik ben nu ook echt niet trots op mijn lichaam, ik vind het niet mooi en vind het te dun maar aankomen kan ik niet. Ik ben ook al bijna een jaar niet meer ongesteld geweest en ik vind dat echt heel erg. Ik wil er echt iets aan doen maar ik weet echt niet hoe en ik durf er echt niet met mijn ouders over te praten. Hoe kan ik mezelf helpen? Zouden jullie mij misschien tips kunnen geven want ik ben echt niet gelukkig zo en ik wil echt dat ik weer gewoon normaal verder kan leven en deze periode achter me kan laten. Ik wacht op reacties. Liefs

  Beantwoorden
  • greet ·

   ik ben ook 1.72 en weeg 59 kilo. ge hebt pas ondergewicht als ge een bmi hebt van 18.5. gij hebt een gezond gewicht

  • Iemand ·

   @Meisjem
   Voor een meisje van 16jr&1,72 heb je pas ondergewicht bij 53 kilo. Ik ben zelf ook 1.72 en 16 jaar, ik woog eerst ook 57 kilo en dat is gewoon een goede gewicht bij je leeftijd en lengte. Al als ik het uit men hoofd zeg was de ideale gewicht 60/62 kilo. Maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen ;)

 61. mirella ·

  Voel me verder gezond hoor,ondanks mijn lage gewicht. Ik werk,en fiets veel,dus heb geen anorexia! Ik ben nooit zwaarder geweest dan 41 kilo. Mijn vader is ook licht,hij is 58 kilo,ook weinig voor een man. Zit in de familie denk ik. Maar vind 40 kilo toch wel weinig,dus zou wel wat willen aankomen. Waar ik me wel eens zorgen om maak,is als ik zwanger zou willen worden. Krijg je niet meer problemen als je zo licht bent? Zwaarder bevalling ofzo? Of minder kracht om te bevallen? Of is dat onzin?

  Beantwoorden
 62. mirella ·

  Ik kan alles eten wat ik wil,en blijf 40 kilo. Denk dat anorexiapatienten wel met me zouden willen ruilen. Maar ik wil juist aankomen,en dat lukt mij niet! Is gewoon de bouw denk ik. Ik ben soms wel mager vind ik zelf,je ziet een beetje mijn ribben,en knikkende knietjes,maar heb geen anorexia. Ik houd van lekker eten,maar kom geen gram aan. Ik zal wel geen anorexia krijgen. Zijn volgens mij meestal dikker meisjes die slank willen worden. dus heeft iemand een tip om aan te komen?

  Beantwoorden
 63. Gia ·

  mannen krijgen ook annorexia het is niet altijd om dun te zijn, het zit vaak emotioneler.. En het is inderdaag makkelijk praten .. maar het is een verschrikkelijke levenstijl en begint vaak op een extreem jong leeftijd..

  Beantwoorden
 64. Dirk ·

  Anorexia is geen eetprobleem, maar een probleem van vrouwenhersentjes. Ze willen perfect zijn en zijn dwangmatig. Ze gunnen zichzelf geen lol en hun partners niet, want in bed zijn ze een ijskonijn.
  Sommige vrouwen eten normaal, maar hebben toch anorexia. Seksuele en emotionele anorexia. Een mooie melkfles van buiten, waar je als partner niets aan hebt. Daarbij ook nog eens stiekem vreemd gaan.

  Beantwoorden
  • Jo ·

   Zo te zien, ben je er erg mee geconfronteerd! Maar ik lees ook dat je begrip t.o.z..v die vrouw niet erg groot is! Ga in gesprek met haar en verdiep je eens in haar problemen. Misschien is dit wel de oorzaak van haar Anorexia! Heb je dat al wel eens bedacht? Dat de aandacht niet van één kant komt, maar van 2 kanten moet komen???? Egoïst!

 65. Anoniem ·

  Hallo..
  Flex-girl.. Ik denk niet dat je helemaal gezond bezig bent. Ikzelf heb al bijna 3 jaar Anorexia (ben nu 15) en het is een kut ziekte. Dus stop alsjeblieft met waar je mee bezig bent, of wil je in het ziekenhuis belanden?
  Be careful!

  Beantwoorden
 66. Flex-girl ·

  Maar weet iemand of ik Anorexia heb? :o Want ik weeg; 37 kilo en ben 1,53 lang. Verder heb ik mijn eten een aantal keer uitgespuugd, en gooi ik mijn brood weg op school. Ik honger mezelf uit op school, en meestal thuis ook. Calorieen tellen gebeurt vaak bij mij, zelfs bij een gewone kitkat! Ik voel me niet schuldig over mezelf uithongeren, maar als ik me depri voel, probeer ik het dus uit te spugen. Er zit een meisje in me klas, die is zo mooi dun, echt ongelooflijk! Toen woog ik 38 ofso… Maar ik wil gewoon een platte buik hebben enso! Maar mijn moeder vindt dus dat ik te weinig eet, volgens mij let ze er regelmatig op :oops: Kan iemand mij helpen??? Stuur alsjeblieft een mailtje naar; nathalie_liberty@hotmail.com

  Beantwoorden
 67. sterre ·

  hallo jullie hebben geen anorexia, dus je weet ook niet hoe het is om in hen schoenen te staan. Ik bedoel die mensen hebben niet zelf gekozen om anorexia te hebben!! Ze worden psygisch en zien zichzelf te dik terwijl ze broodmager zijn.Daarom gan ze afvallen en gebruiken laxeer en dieet middelen. Als ze zouden kunnen in zien dat ze hier van dood gaan , dan zouden ze natuurlijk stoppen met deze shit, maar ze zijn psygisch dus zien dan niet in. En het afvallen word en absessie voor hen, want ze zien zich zelf sdeeds te dik!!! :-( :wink: :roll:
  Dus jullie moeten niet zomaar met die weirdo opmerkingen komen hoor!! :? :wink: :D

  Beantwoorden
 68. Lara ·

  Sorry hoor, maar ik zat net eens te lezen en je kunt toch niet zeggen van jaaa denk is aan de arme mensen hallo ik bedoel.. de mensen die anorexia hebben kiezen er niet zelf voor om anorexia te krijgen hoor..;) Dus hou je opmerkingen voor je en heb respect voor iemand die anorexia heeft.

  Beantwoorden
 69. pluisje ·

  tis wel duidelijk dat de meesten van jullie geen id hebben dat het een ziekte is en niet zomaar slank willen zijn omdat het "mooi"is. Kan dan ook erg boos worden om leeghoofden die lukraak een oordeel vellen over anorexiapatienten. Verdiep je eerst eens in de ziekte en trek dan pas een oordeel!

  Beantwoorden
 70. laila ·

  hallooo ikhaat jullie allemaaaal :P :P :P :P :oops:

  Beantwoorden
 71. Anoniem ·

  Ik vind dit wel een goed stukje over AN. Vaak lees je op internet alleen maar over de overdreven behoefte om dun te zijn en vaak wordt de link gelegd naar de media. Daar ben ik het niet mee eens en ik ben blij dat hier ook andere oorzaken genoemd worden. Oorzaken die voor mij veel bekender klinken. Tijdens mijn opname in de kliniek merkte ik ook dat veel groepsgenootjes een moeilijk verleden hebben waarna ze AN kregen. Hetzelfde geld voor mij.

  Beantwoorden
 72. Saar ·

  Mensen met Anorexia kiezen er meestal niet bewust voor om die ziekte te krijgen, Anorexia gaat vaak samen met een te kort aan aandacht bevoorbeeld.. :?

  Meestal begint het gewoon met wat minder eten, snoepen, wat meer sporten etc. Maar dan vinden ze dat niet genoeg en gaan dus hun grensen steeds verder en verder verleggen, en zo ontstaat dus; Anorexia.

  Xx.

  Beantwoorden
 73. anoniem ·

  ze mogen mij eten hebben al die arme het is dat ze te ver woonden anders zou ik het gwn naar hun toe brengen… de landen zijn gwn anders wij heben genoeg om onszelf in leven te houden daarom gaat het bij ons niet meer om te levensmiddelen mr over je uiterlijk en alles je wilt toch perfect zijn of niet?? weg van al die nare racties.. ik zelf walg van dikke mensen (klinkt beetje rasisties) daarom walg ik ook van mezelf

  Beantwoorden
 74. Val ·

  nja lola ik snap jou reactie heel goed,
  maar kijk dat is gewoon een ideal zelfbeeld.. van iets wat veel te mager is , en heel veel negatieve gedachtens en schuldgevoelens..
  je zegt het wel zo makkelijk , maar geloof me dat is het zeker niet

  Beantwoorden
 75. Lola ·

  :cry: Ik snap het niet mensn die ‘anorexia’ hebbn/willn?? denk’s aan al die mensn die geen etn ebbn… :x Jullie zoudn j moetn schamn…aan d andere kant snap ik et wel…maar tg jullie moetn mij dan ook snappn… :wink: Ze doen zo hard hun best om ‘mager’ te zijn…dat ze soms niet door ebbn hoe erg ze er wel aan toe zijn é!! :cry: En die mensn dan die op d stratn liggn te ‘crepern’ omda ze geen oedsel ebbn!!!?? :x :cry:n Denk daar ‘s aan voor dat j op ne skelet wil lijkn a.u.b. :|

  Beantwoorden
  • david ·

   IK geef je 100% gelijk;)(Y)

  • david ·

   Mijn vriendin heeft het maar zei wilt ook geen anorexia.
   ze heeft nooit honger hoe kan dat?
   Lola weet je wat ze kan doen?

  • Jo ·

   Het zijn vaak wel mensen met psychische problemen. Vergeet dat niet!

  • -- ·

   anorexia is geen keuze! niemand wil dit meemaken, je kiest er gewoon niet zelf voor oke?! ze willen niet op een skelet lijken zoals jij dat citeert.
   ze hebben wel honger maar gaan dat echt niet toegeven. veel mensen zullen niet eens toegeven dat ze een eetprobleem hebben. dus maak geen opmerkingen van; ze doen t omdat ze aandacht willen dit dat. en mensen die dun zijn hebben niet meteen anorexia, waarschijnlijk hebben ze gewoon een snelle stofwisseling.

  • rebekka ·

   hoi ik ben rebekka,
   en ik heb deze week te horen gekregen dat ik anorexia heb.
   dat is me heel zwaar gevallen voor al omdat ik het altijd bleef ontkennen want ik had het niet dat kon gewoon niet want ik steek mijn vinger niet achter in mijn keel zo als de meesten doen ik heb gewoon geen honger,
   toen vroeg de arts aan mij wat vind je van je zelf ik zeg ik haat me zelf maar niet omdat ik te dik zou zijn nee helemaal niet zelf ik haat mijn lichaam omdat ik te dun ben en omdat ik me lelijk vind en zo lang ik me zelf lelijk vind blijven de mannen messchien ook van me af.
   ik ben van mijn tiende tot mijn negetiende sexueel misbruikt en verkracht ik ben nu 25 en heb drie kinder ben getrouwd om mijn 23ste en nu heel gelukkig maar omdat ik nu mijn rust heb gevonden ben ik zieker geworden raar maar waar. dus je moeten schamen omdat je anorexia hebt sorry maar nee die mensen hebben juist alle hulp en steun nodig van de mensen om ze heen anders redden ze het niet want zelf wil je het ook niet maar soms sluipt zo iets er gewoon in en ben je de weg kwijt voor je het weet mijn anorexia is eigelijk al begonnen toen ik 13 was en dat alleen maar om aandacht te krijgen van mijn ouder beten niet de goeie dan geen en dan ga je door terwijl je het zelf niet eens meer door hebt tot ik op de spoedeisende hulp kwam te liggen met een kalium te kort en mijn hartritme op de 35 zat per min eerst dachten ze dat ik gewoon een ziekte had want die zatten bij ons ook in de familie.maar dan gaan ze kijken naar mijn gewicht die is nu 46 kilo en mij bmi gehalte is 14 die hoort 18 tezijn.
   dus bij deze oordeel niet te snel vooral niet als je niet weet waar je over praat.
   Rebecca

  • Saarxd7 ·

   Heey ik begrijp je helemaal, dat dacht ik eerst ook!! Maar nu heeft mijn vriendin misschien ook anorexia, ze vindt het moeilijk om over eten te praten, daar kan ze niks aan doen!
   Het is ook nog heel vaak zo dat je een stemmetje in je hoofd krijgt die je vertelt wat je ‘moet’ doen, en om dat tegen te houden is echt heel erg moeilijk…

Plaats een reactie