De dieetervaring van Richard Paciej

Naam: Richard Paciej
Leeftijd: 52
Lengte: 178 cm
Gewicht toen: 152 kilogram
Gewicht nu: 82 kilogram

De dieetervaring van Richard Paciej – Verleden

Wanneer ik ’s zondags in de kerk zat, bad ik keer op keer dat ik op dieet zou gaan en gewicht zou verliezen. Tegen de tijd dat het dinsdag was, had ik mijn dieet echter alweer uit het oog verloren. Toen ik topzwaar was merkte ik dat mijn kinderen het niet fijn vonden dat ik naar hun voetbaltrainingen kwam kijken. Ze schaamden zich waarschijnlijk voor me. Ik vond dat de andere ouders en kinderen me maar gewoon moesten accepteren voor wat ik was. Het was hun probleem. Ik had het natuurlijk totaal bij het verkeerde eind. Het was mijn probleem.

De dieetervaring van Richard Paciej – Ommekeer

Toen ik topzwaar was werd ik ontslagen. Ik had geluk. Waarom? Ik wist dat ik geen nieuwe baan zou vinden zolang ik eruitzag als een luie, zwaarlijvige man. Ik was helemaal niet lui, maar ik wist dat onbekenden dat niet zouden geloven. Dit was een van de grootste motivaties voor mij om af te vallen.

Ik heb in eerste instantie het Koolsoepdieet gevolgd. Daardoor verloor ik 4,5 kilo. Daarna ben ik de boeken van dieetgoeroe Jillian Michaels gaan lezen. Op die manier leerde ik van alles over mijn metabolisme en de juiste voeding. Ik at dagelijks 1600 calorieën waarvan maximaal 20 procent koolhydraten. Ik hield een dieetdagboek bij en woog mezelf wekelijks. Daarnaast begon ik 6 dagen per week 2 uur te wandelen. Een specifieke aanpassing die me enorm heeft geholpen, is dat ik dagelijks een groentensmoothie begon te maken.

De dieetervaring van Richard Paciej – Heden

Afvallen brengt zo ontzettend veel voordelen met zich mee. Toen ik zwaarlijvig was, moest ik mijn trouwring laten doorknippen omdat ik hem niet meer af kreeg. Ik heb hem onlangs laten repareren en draag hem nu weer vol trots. Ik heb niet langer medicijnen voor mijn bloeddruk nodig en hoef niet meer naar een grote maten winkel voor mijn kleding. Ik voel me geweldig!

Wat vind jij van het verhaal van Richard? Laat hieronder een reactie achter!

6 reacties op “De dieetervaring van Richard Paciej

 1. Christianne ·

  @girly

  Wat ik nu eet:

  -ontbijt
  1 snee koolhydraatarm brood (zit 60 procent minder koolh.in en tegenwoordig gewoon te koop bij supermarkt)
  Mager beleg

  – lunch
  2 sneetjes koolh.arm brood
  Mager beleg

  Tussendoor
  Magere yoghurt
  Of magere kwark
  Of stukje fruit

  Avondeten
  200 gram groenten
  90 grm mager vlees
  120 gram (na bereiding!) gekookte aardappels,rijst of pasta

  Avond tussendoor
  Magere yoghurt of optimel vla
  Rauwkost
  Of een cracker met mager beleg

  2 liter water
  Light frisdrank

  Reageer
 2. truus ·

  ik neem mijn petje voor Richard af dat hij het vol heeft gehouden,
  en dat hij 70 kilo af gevallen is .

  Reageer
 3. Eva ·

  Hoe lang deed u over het afvallen met het boek van Jillian Michaels?

  Reageer
 4. wilma ·

  Geweldige prestatie heeft die man geleverd, zelf ben ik ook 30 kilo af gevallen je voelt je

  eigen een heel ander mens. Nu maar op gewicht blijven, dat is echter veel moeilijker dan ik

  had verwacht.. ik heb zelf het dieet van sonja bakker gevolgd.

  Reageer
 5. Christianne ·

  Ik vind het ontzettend knap van deze man. Het vergt veel moed, energie, bloed zweet en tranen om zoiets te bereiken. Indrukwekkend!
  Zelf ben ik nu ook er achter gekomen dat ik koolhydraat-verslaafd was, en ben ik inmiddels 14 kilo afgevallen en nog 3 kilo te gaan tot mn streefgewicht van 64 kilo. En heb ik gemerkt hoe veel verschil er in zit als je minder koolhydraten eet. Zelf ben ik geen voorstander van het volledig schrappen van koolhydraten; je hebt ze wel nodig, alleen niet zo veel als de meeste mensen eten.

  Reageer
  • girly ·

   Zelf vind ik het ook ontzettend knap dat hij het heeft volgehouden. Een goed resultaat en tevreden zijn over je eigen bouw is het gevolg.
   Zelf heb ik eigenlijk problemen met dieten. Ik wil graag 8 à 10 kg kwijt. Ik besef dat ik dat het beste kan doen door minder koolhydraten te eten en meer te gaan bewegen, maar iedere keer lukt het maar niet met die koolhydraten.
   Dus ik heb een vraagje aan Christiane, zou jij mij kunnen vertellen hoe jij dat hebt aangepakt en wat je wel en niet eet. Hoe ziet jou eetpatroon eruit?
   Ik zou het erg fijn vinden als iemand mij hiermee kan helpen. Heb al talloze dingen geprobeerd, maar iedere keer val ik terug om mijn oude leefgewoonte.
   Alvast bedankt.

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.