De dieetervaring van Caroline Jhingory

Naam: Caroline Jhingory
Leeftijd: 29
Lengte: 1,57 m
Gewicht toen: 90 kg
Gewicht nu: 65 kg

Negatieve verhalen over afvallen en afslanken zijn er genoeg. Als je de moed erin wilt houden, heb je natuurlijk veel meer aan positieve verhalen. In dit artikel lees je het succesverhaal van de 29e jarige Caroline Jhingory…

Dieet ervaring van Caroline Jhingory ‒ Verleden

‘Als kind zeiden mensen vaak tegen me: “Hoe hebben je ouders je ooit zo dik kunnen laten worden?” Het was echter niet de schuld van mijn ouders. Mijn moeder heeft werkelijk alles geprobeerd; van danslessen tot fitnesstraining en van gezond eten tot een pedriatisch afslankprogramma. Ik weerstond alles…

Midden in de nacht sloop ik mijn bed uit om de koelkast te plunderen. Ik ruilde mijn stickers en pennen voor de snacks van mijn klasgenootjes. Als ik thuiskwam, deed ik alsof ik mijn sleutels was vergeten. Mijn bejaarde buurman gaf me dan cake. Ik deed er alles aan om het voedsel te scoren waar ik naar smachtte.’

Dieet ervaring van Caroline Jhingory ‒ Ommekeer

‘Twee van mijn nichtjes stierven op jonge leeftijd. Mijn ouders scheidden toen ik jong was en mijn vader is sindsdien afwezig. Nare ervaringen en slechte periodes gingen altijd gepaard met vreetbuien.

Ik herinner me de willekeurige dag waarop ik een “aha moment” beleefde. Ik zei tegen mezelf “Ik heb er genoeg van!”. Ik was ziek van de jongens die me niet zagen staan… Ik had sinds mijn 9e geen badkleding meer gedragen… Ik kon niet in de achtbaan omdat de veiligheidsstang niet dicht kon… Ik had er genoeg van dik te zijn.

Dieet ervaring van Caroline Jhingory ‒ Heden

‘Ik begon met wandelen in heuvelachtige gebieden. Na een tijdje wilde ik meer uitdaging. Ik schreef me in bij een sportschool en werkte twee maanden met een personal trainer. Hij legde me uit hoe alle apparaten werkten. Ik deed zes dagen per week cardiotraining en om de dag krachttraining.

Ik volg een dieet met koolhydraatarme varianten van de dingen die ik lekker vind. Ik eet geen witte voedingsmiddelen: geen suiker, geen bloem, geen zuivel, geen witte rijst, geen witte pasta, geen wit brood en geen aardappels. Ik heb er een jaar over gedaan om mijn overtollige gewicht te verliezen en nog eens een jaar om te leren het gewicht eraf te houden. Ik ben inmiddels 8 jaar op streefgewicht.’

Wil jij ook je dieet ervaring delen? Laat hieronder je reactie achter!

4 reacties op “De dieetervaring van Caroline Jhingory

 1. sam ·

  Proficiat Christine, ik ben onlangs bevallen en ondertussen heb ik mijn zwangerschapskilo’s kwijtgespeeld 14kg, nu weeg k 99kg en zou ik graag mijn doelgewicht willen bereiken 75kg maar ik ga stap voor stap te werk en wil eerst 80kg wegen dan zal ik al héél tevreden zijn, mijn grootste angst is om dan mijn doelgewicht als ik die eenmaal bereikt heb na een tijd weer te verliezen als je hieromtrent wat tips kunt meegeven ben ik je zeer dankbaar ! en nog veel succes verder !!

  Reageer
 2. Christine ·

  Hallo,ik ben Christine en een jaar geleden woog ik 91 kg we zijn nu 11 maanden verder en ik weeg 64,5kg ik was het zo beu om mijn kleerkast open te trekken en………..niets dat mij nog paste.Ik heb mijn eetgedrag een totale andere wending gegeven ik eet echt waar ALLES maar………….met mate en heel veel afgewogen en het lukt,waar een wil is,is een weg iedereen kan het en je hoeft het lekkere eten dat je lust zeker niet te laten staan enkel zorgen dat je er niet teveel van neemt ik heb het gekunnen dus jullie kunnen het ook sterkte aan iedereen die vecht tegen de extra kilo’s !!!!!!

  Reageer
  • Marie ·

   Christine, geweldig.
   Wat bedoel je met mate en afgewogen, iedereen interpreteert het anders. Kun je wat tips geven, heb je richtlijnen waar je je aan moet houden?
   alvast bedankt

 3. Danielle ·

  Goed gedaan! Super zie je er uit!

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.