De dieetervaring van Michelle Swift

Naam: Michelle Swift
Leeftijd: 49
Lengte: 178 cm
Gewicht toen: 102 kilogram
Gewicht nu: 70 kilogram

De dieetervaring van Michelle Swift – Verleden

Veel mensen eten omdat ze emotionele problemen hebben, maar ik at juist omdat ik gelukkig was. Ik was voor de tweede keer getrouwd en mijn nieuwe man en ik vonden het heerlijk om naar buffet-restaurants te gaan. Dergelijke restaurants deden iets met mijn emoties. Ik at zonder moeite veel meer dan ik eigenlijk op kon, puur omdat ik een vaste prijs betaalde en waar voor mijn geld wilde. Daar kwam nog eens bij dat ik sowieso niet gezond at. Ik at voornamelijk vette, suikerrijke en fabrieksmatig bewerkte voeding.

De dieetervaring van Michelle Swift – Ommekeer

Ik herinner me dat ik op een gegeven moment niet meer naar mezelf in de spiegel kon kijken. Ik herkende mezelf niet meer terug. Winkelen voor nieuwe kleren, deed me in tranen uitbarsten. Ik ben in het verleden regelmatig afgevallen, maar het gewicht kwam altijd weer terug.

De afslankwebsite SparksPeople veranderde dat. Daar vond ik de hulpmiddelen en steun die ik nodig had om blijvend af te vallen. Ik begon met het bijhouden van hetgeen ik at. Door het bepalen van een redelijk calorie-aantal per dag, lukte het me om af te vallen zonder mezelf te veel te verbieden. Ik ben bijvoorbeeld dol op chocolade; ik at er dagelijks een klein beetje van, zodat het toch in mijn toegestane aantal calorieën paste.

Toen ik me eenmaal op mijn gezondheid ging focussen ben ik een stuk gezonder gaan eten. Ik ondervond dat je van onbewerkte voedingsmiddelen een stuk meer kunt eten én tegelijkertijd kunt afvallen. Door meer te koken kwam ik erachter dat gezond voedsel heerlijk kan zijn! Ook lichaamsbeweging werd erg belangrijk voor me.

De dieetervaring van Michelle Swift – Heden

Tijdens het afvallen heb ik ieder succes gevierd. Niets is te klein om trots op te zijn. Zelfs kleine verbeteringen, zoals een zak chips niet leeg eten of 10 minuten langer sporten, zijn het waard om bij stil te staan.

Ik heb me eindelijk gerealiseerd dat afvallen niet alleen om je gewicht draait. Het gaat veeleer om het creëren van een gezonde levensstijl die je voor altijd kunt volhouden. Ik heb inmiddels zelfs een halve marathon gelopen!

Wat vind jij van Michelle’s verhaal? Herken je dingen? Deel het hieronder!

2 reacties op “De dieetervaring van Michelle Swift

 1. Sabrina ·

  ik zit ook bij Spark People, het is trouwens geen sparkspeople.

  Het is een geweldige site

  maar gelukkig zijn is toch ook een emotie, dus dan ben je ook in disbalans ?!

  Reageer
 2. Hetty Güth ·

  Leuk, herkenbaar verhaal, maar je maakt mij alleen niet wijs, dat ze ging aankomen omdat ze zo gelukkig was:)
  Even verder lees je dus ook dat ze eerder afviel en dan weer aankwam. Jo-jo effect, wat altijd met emotioneel disbalans betekent.
  Maar knap hoor, om zo veel af te vallen. Ik wens haar dat ze op gewicht blijft.

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.