Hongeraanvallen gedurende de avond voorkomen – 5 tips

Wellicht dat het volgende scenario je bekend voorkomt. Je hebt de hele dag gezond gegeten en misschien zelfs gesport… Je zit vervolgens voldaan op de bank en dan begint het… Je hebt toch eigenlijk nog wel een beetje trek… Maar om nou de zoveelste boterham te nemen… En met honger naar bed gaan is natuurlijk ook geen optie, dan kun je toch niet slapen… En voordat je het weet zit je te schranzen. Hongeraanvallen gedurende de avond zijn funest voor je dieet, maar knap lastig om te bedwingen. In dit artikel vind je daarom 5 tips.

Tip 1: Eet overdag voldoende

Om hongeraanvallen ’s avonds te voorkomen is het allereerst belangrijk om overdag voldoende te eten. Je kunt je honger overdag wel proberen te bedwingen, maar dan heb je ’s avonds ongetwijfeld een onrustige maag die maar blijft zeuren. Zorg er dus voor dat je ’s avonds geen echte honger kunt hebben.

Tip 2: Drink thee of neem een gezonde snack

Mocht je alsnog trek hebben, neem dan een grote mok thee. Heb je vervolgens nog steeds trek? Probeer dan een appel of iets anders gezonds met weinig calorieën. Klinkt dit niet aantrekkelijk? Dan heb je geen echte honger.

Tip 3: Zoek afleiding

Veel mensen eten (onbewust) omdat ze zich vervelen. Probeer dus afleiding te zoeken. Ga op het internet, ga een spelletje doen of schrijf in je (dieet)dagboek. Wellicht dat het helpt om een lijstje te maken met specifieke dingen die je kunt doen als je ’s avonds trek krijgt.

Tip 4: Wees streng voor jezelf

Geef jezelf niet te snel over. Spreek duidelijk met jezelf af dat je niets meer zult eten na de avondmaaltijd. De eerste avonden is het wellicht even doorbijten, maar na een tijdje raak je eraan gewend en denk je niet eens meer aan eten.

Tip 5: Kijk geen kookprogramma’s

Wat je ook doet, probeer avondlijke kookprogramma’s zoveel mogelijk te vermijden! Zelfs een pizza in een film kan je al op het idee brengen om iets ongezonds te eten, dus kijk vooral geen Top Chef als je wilt afvallen!

Heb jij nog tips om hongeraanvallen gedurende de avond te voorkomen? Laat het hieronder weten.

8 reacties op “Hongeraanvallen gedurende de avond voorkomen – 5 tips

 1. BBC ·

  Na een volle dag werken hoort een gezellige avond, knus op de bank met een hapje en een drankje. Dat is welverdiend genieten.
  Jammer van die extra caloriën maar je verdient het !

  Om ondanks dat zalige avondgenot toch niet bij te komen door die extra caloriën moet je er voor zorgen dat je alleen dingen eet die wel vullen maar weinig caloriën bevatten. Dus alleen zoetigheden met aspartaan, thee, magere yoghurt, fruitsap, heldere dunne soep.
  Bier, cola en melk hebben bijna dezelfde calorische waarde rond 40 kcal/100 ml.

  Probeer overdag caloriën te sparen die je dan ’s avonds kan opeten en ga na ’t werk eerst een beetje joggen, zo ben al kwijt wat je ’s avonds gaat oppeuzelen.

  vvv.bb-club.be
  BBC

  Reageer
 2. elizabeth ann ·

  Probeer het met zoetstof, anders wordt het effect tenietgedaan.
  Succes

  Reageer
 3. elizabeth ann ·

  Een schaal met magere yoghurt, het verzadigd en het is goed voor de lijn

  Reageer
  • jedidja ·

   mag er ook wat ín de yoghurt? plakjes banaan ofzo. anders is het niet te hachelen….. minstens toch wel wat honing……
   ikzelf neem rond 20 uur mijn toetje. wat ik anders gelijk na het avondeten nam… maar dan zit ik vol genoeg…

  • Jasmijn ·

   @jedidja je kunt ook een schaaltje optimel kwark nemen, erg lekker en weinig calorieen!

 4. Yvonne ·

  Eet je toetje niet meteen na de warme maaltijd, maar als je eenmaal op de bank beland bent…

  Reageer
 5. Jane Marple ·

  Ga je tandenpoetsen.

  Reageer
 6. Simone ·

  Ga lekker vroeg naar bed s’avonds. Voordat ik honger begin te krijgen ga ik eerst uitgebreid douchen/bad en duik dan lekker mijn mandje in.

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.