Home » Sport & Lichaamsbeweging » De leukste gratis apps voor afvallen!

De leukste gratis apps voor afvallen!

apps-afvallen

Heel veel mensen hebben tegenwoordig een smartphone of tablet. Heb jij ook een iPhone, iPad of Android toestel? Dan zijn de volgende apps misschien wel wat voor jou. Hierbij een opsomming van de handigste en leukste apps voor als je wilt afvallen…

1. Nike Training Club app

‘Nike Training Club’ behoort tot de handigste gratis “afslank-apps” van dit moment. Deze app geeft je de beschikking over een personal trainer die je overal en altijd kunt raadplegen. Daarnaast biedt de app meer dan 85 verschillende trainingen (kracht, cardio, core, interval e.a.), inclusief workouts van beroemde trainers en atleten. De app houdt bovendien al je resultaten bij en is voorzien van gedetailleerde instructies, een beloningssysteem en muziek-ondersteuning.

Je kunt je resultaten en beloningen zelfs delen op Twitter en Facebook!

2. Voedingscentrum app

Het Voedingscentrum stelt momenteel 3 gratis apps ter beschikking. De handigste voedingscentrum-app is ‘Eet Wijzer’. Het betreft een persoonlijke voedingscoach die je op je smartphone kunt installeren. De app scant de afspraken in je agenda en geeft je voedingstips op maat; voor sportdagen, feestdagen, uitjes etc.

Naast de ‘Eet Wijzer’ app is er de ‘Etikettenwijzer’ app om etiketten van voedingsmiddelen te controleren op o.a. de ingrediëntenlijst, E-nummers, logo’s, gezondheidsclaims etc. Tot slot is er de ‘Balansdag’ app.

3. Runkeeper GPS app

De RunKeeper GPS app is vooral heel leuk voor hardlopers en wandelaars. Deze gratis app houdt bij waar je loopt, hoe snel je loopt, waar je pauzeert, hoeveel calorieën je verbruikt etc. Je kunt bovendien specifieke trainingsschema’s instellen en volbrengen, wat je workout extra motiverend en uitdagend maakt.

Behalve voor hardlopen en wandelen, is RunKeeper ook geschikt voor fietsen, skiën, zwemmen, roeien en schaatsen.

4. Noom Weight Loss Coach & CardioTrainer

Noom is een intelligente fitnesscoach in de vorm van een app. Deze app vertelt je iedere dag wat je moet doen om af te vallen en hoe je je doelen het beste kunt bereiken. Deze afslank-app past zich bovendien op jouw resultaten aan. De vele tips, ondersteunende berichtjes en “highscores” werken erg motiverend. Noom biedt een stappenteller, GPS, persoonlijke fitness- en maaltijdplanner, voedingsinfo en compatibiliteit met Facebook en Twitter.

Let op: de standaard ‘Noom CardioTrainer’ is gratis; voor de “Pro”-versie dien je te betalen.

Wat is jouw favoriete app voor afvallen? Laat het hieronder weten in een reactie!

6 reacties op “De leukste gratis apps voor afvallen!”

 1. Ernst ·

  Leuke apps inderdaad! Ik heb zelf Noom Coach aardig veel gebruikt. Je hebt nu ook ‘Maaci’, bij deze app kan je van tevoren zien hoelang je moet sporten, wel leuk om af en toe te kijken na het eten. Je moet alleen wel weten hoeveel calorieën je binnen hebt gekregen.

  Beantwoorden
 2. marion dansen ·

  Kan ik “Mijn Voedingscentrum” ook gebruiken op Windows 8?

  Beantwoorden
 3. sonja ·

  Kun je de Noom app ook nederlands talig instellen

  Beantwoorden
 4. Elish ·

  heb na dit artikel de nike training club app geprobeerd, en hij is fantastisch! wel heel zwaar, want hij is gebaseerd op intervaltraining…

  Beantwoorden
 5. Famke ·

  Runkeeper is heel fijn voor hardlopen! Kan je precies zien of je goed bezig bent! Die andere apps ken ik niet, ga ik eens bekijken….

  Beantwoorden
 6. Lenneke ·

  Ik kan de Noom niet vinden in de I-store. Bestaat hij wel voor de I-phone?

  Beantwoorden

Plaats een reactie