Merkartikelenlijst – boodschappen doen met een allergie

Winkelen

Een merkartikelenlijst is een lijst waarop specifieke producten staan die niet schadelijk zijn voor mensen met een bepaalde allergie. De lijsten zijn dusdanig gespecificeerd dat per merk wordt aangegeven dat er bijvoorbeeld geen melk, gluten, pinda’s of andere stoffen in zitten die bij een bepaalde allergie schadelijk kunnen zijn.

Wijzigen van ingrediënten

Omdat producenten regelmatig de ingrediënten van hun producten wijzigen is het belangrijk dat de lijsten continu up-to-date worden gehouden. Dit vergt een heleboel tijd en moeite. Tot nu toe kwam er elk jaar een geüpdate lijst uit per voedselallergie.

Lijst op maat

Voorheen kon er per allergie een lijst worden opgevraagd. Er is nu echter iets nieuws. Er kunnen sinds kort namelijk aangepaste lijsten worden opgevraagd die op verzoek worden samengesteld. De consument kan exact aangeven voor welke allergenen hij of zij allergisch is en ontvangt vervolgens een op maat gemaakte lijst. Het databestand waar de lijst uit op wordt gemaakt, wordt het hele jaar door up-to-date gehouden en de consument ontvangt dan ook de meest recente gegevens.

Gecombineerde lijst

Deze nieuwe variant van de merkartikelenlijst geeft een opsomming van producten waarvan de producent heeft aangegeven dat er een bepaald ingrediënt of een bepaalde hulpstof niet in voorkomt. Wanneer de consument aangeeft dat hij of zij lijdt aan meerdere allergieën, dan wordt een gecombineerde merkartikelenlijst gemaakt.

Allergeenvrij boodschappen doen

De lijsten zijn erg handig bij het boodschappen doen. Goedgekeurde levensmiddelen worden namelijk bij hun merknaam genoemd waardoor je niet eerst van elk merk de ingrediëntenlijst hoeft door te nemen en de E-nummers hoeft te checken. Ook staat vermeld waar de producten verkrijgbaar zijn.

1 reactie op “Merkartikelenlijst – boodschappen doen met een allergie

  1. ingrid ·

    ik zoek een allergie lijst voorverzorgings producten ik heb een extreme noten en pinda allergie

    Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.