Home » Uiterlijk & Verzorging » Wat je moet eten voor een gezonde en mooie huid

Wat je moet eten voor een gezonde en mooie huid

Gezonde en mooie huidEen gezonde en mooie huid bepaalt voor een groot gedeelte hoe gezond en mooi je in het algemeen bent. Nu kun je voor een fortuin zalfjes en crèmes op je huid smeren, maar goede en gezonde voeding is veel effectiever. In dit artikel lees je daarom wat je moet eten voor een gezonde en mooie huid.

Gezonde en mooie huid tip 1: Drink genoeg

Genoeg drinken zorgt er voor dat je niet uitdroogt en is daarmee een belangrijke stap naar een gezonde en mooie huid. De beste keuzes zijn water en groene thee (zonder suiker). Groene thee bevat bovendien krachtige anti-oxydanten die helpen om huidbeschadiging door UV-stralen (zonlicht) te voorkomen.

Gezonde en mooie huid tip 2: Kies voor gezonde koolhydraten

De gezonde koolhydraten die je vindt in volkoren producten bevatten veel vezels en anti-oxydanten. Deze helpen op hun beurt om gifstoffen af te breken die verantwoordelijk zijn voor het verouderingsproces.

[ad]

Gezonde en mooie huid tip 3: Vermijd te veel protoïnen (eiwitten)

Hoewel eiwitten goed voor je zijn, moet je er ook niet te veel van eten. Je lichaam kan namelijk maar 30 gram eiwitten per drie uur efficiënt verwerken voor nuttig gebruik. Als je structureel meer dan deze 30 gram per drie uur aan eiwitten eet, dan onttrekt het afbraakproces te veel vocht uit je lichaam, met onder andere als gevolg dat je huid te droog wordt.

Daarnaast is een goede maatstaf voor het aantal eiwitten dat je maximaal zou moeten eten per dag is 0,8 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht. Dit houdt voor iemand van 65 kilo in dat je maximaal 52 gram eiwitten per dag mag eten. Voor sporters gelden overigens andere regels omdat deze meer eiwitten nodig hebben voor het behoud en de opbouw van spieren.

Gezonde en mooie huid tip 4: Ga voor de gezonde vetten (onverzadigde / omega-3 vetzuren)

We weten allemaal wel dat gezonde vetten goed zijn voor je algemene gezondheid, maar ze zijn ook erg belangrijk voor een mooie en gezonde huid. Dit komt vooral omdat huidcellen onverzadigde vetten nodig hebben voor het vasthouden van vocht.

Je vindt deze gezonde vetten onder andere in vette vis (zalm, tonijn, makreel), noten en in diverse soorten olie (soja, canola, walnoot).

Gezonde en mooie huid tip 5: Eet vooral veel groenten en fruit

In groenten en fruit zitten ontelbaar veel stoffen die zorgen voor een gezonde en mooie huid. Zo zit in veel groenten en fruit de stof silica, dat je huid haar elasticiteit geeft en daarmee rimpels voorkomt.

Kies groenten en fruit met een grote diversiteit aan kleuren, zo weet je dat je heel veel verschillende vitamines en anti-oxydanten binnenkrijgt.

2 reacties op “Wat je moet eten voor een gezonde en mooie huid”

 1. Esmaa ·

  Ik denk dat je je huid misschien beter moet verzorgen.
  Bijv. 1x per week een gezichtsmasker opdoen, je gezicht 1x per week scrubben dat zorgt ervoor dat je doodehuidcellen verwijderd worden.
  En inderdaad wat gezonder eten en meer drinken.
  Elke dag een lekkere dagcreme opdoen etc.
  Dat zijn een paar voorbeelden.
  En voor de wallen zou ik wat vroeger gaan slapen en je gezicht elke dag goed gaan reinigen.
  Ik hoop dat je er wat aan had.

  Xxx Esmaa

  Beantwoorden
 2. karima ·

  hallo ik zou wat info over mijn gelaat willen weten ik zie altijd geel ale bleek en heb wallen wat moet ik doen om een frisse uitstralig te krijgen dank u

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.