Wat je NIET moet dragen tijdens het joggen & hardlopen

Een robbertje joggen kan catastrofaal aflopen als je niet de juiste uitrusting gebruikt. Zo kan hardlopen gepaard gaan met blaren, schaafplekken, knieblessures, enkelverstuikingen en rugpijn. Of je nu een blokje om jogt of een halve marathon gaat lopen, een degelijke uitrusting is van essentieel belang. Hierbij 5 dingen die je NIET moet dragen tijdens het joggen…

1. Sexy ondergoed

Hardlopen doe je om er uiteindelijk sexyer uit te zien. Tijdens het joggen is uiterlijk echter ondergeschikt aan executie. Draag dus geen ondermaatse, met kant afgewerkte en met strikjes afgezette strings. Strings zijn sowieso niet raadzaam omdat ze kunnen snijden; tierelantijntjes zijn extra funest omdat ze gaan schuren en zodoende brand- en schaafplekken veroorzaken. Draag bij voorkeur speciaal sportondergoed dat de volledige bilpartij bedekt.

2. Katoenen sokken

Normale, katoenen sokken zijn niet toegerust op de zweetproductie tijdens een intensief potje hardlopen. Klamme en slecht aansluitende sokken zijn dan ook de nummer één oorzaak van blaren. Kies liever voor speciale sportsokken waar “Merinoswol” in is verwerkt. Denk maar eens aan SmartWool®, REI®, Teko®, Cabelas®, Darn Tough®, Woolrich® en Thorlo®.

3. Trendy sneakers

Als je gaat hardlopen is een goed paar sportschoenen je belangrijkste steun en toeverlaat. Hippe en modieuze sneakers zijn leuk voor onder jeans, maar zelden geschikt voor sportdoeleinden. Ze bieden te weinig steun, vering en tractie. Koop altijd stevige, comfortabele, ondersteunende en toegeruste sportschoenen die bovendien bedoeld zijn voor joggen. Laat je desnoods sportschoenen aanmeten.

4. Normale beha

Ondersteuning van je borsten is enorm belangrijk tijdens het hardlopen, ook als je niet extreem rijkelijk bent toebedeeld qua borstomvang. Het constante wiebelen van je boezem is namelijk niet alleen afleidend, maar kan ook borstverwondingen en rugklachten veroorzaken. Kies daarom altijd voor een kwalitatief hoogstaande en goed passende sportbeha.

5. Fleecejas

Een fleecejas is ideaal voor een winterwandeling, maar niet geschikt voor hardlopen. Als je hardloopt, zul je gaan zweten, waardoor alles in je fleecevest of fleecejack nat wordt en nat blijft. Je zult dan ook eerst oververhit en vervolgens onderkoeld raken. Draag liever een longsleeve van “Merinowol” of een ademend, winddicht en waterdicht trainingsjack. (bron)

Heb jij aanvullende hardlooptips? Laat hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.